Dumitru Flucuș – declarație politică – Eroii rezistenței anticomuniste – interziși în București!

Eroii rezistenței anticomuniste – interziși în București!

În urma unei adrese primite de la Instituția Prefectului în 18 ianuarie 2024, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a eliberat un comunicat prin care interzice reprezentanților Fundației „Ion Gavrilă Ogoranu” și Asociației „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei” să participe la întâlniri cu elevii, în cadrul activităților desfășurate în săptămâna „Școala Altfel”, pentru că „expun copiii la ideologie de extremă dreaptă”.

Fundația „Ion Gavrilă Ogoranu” este o organizație înființată în 2008, al cărei scop este „cinstirea şi păstrarea vie a memoriei luptătorilor pentru libertatea si demnitatea naţiunii române în decursul deceniilor de represiune prin care a trecut România în ultimul secol.”

Fundația are un statut și un act constitutiv, în care nu este menționat niciun mesaj extremist.

Ce este extremist în a păstra memoria eroilor care au luptat contra ocupației sovietice?  

Ce „mesaje extremiste” a lansat Fundația Ion Gavrilă Ogoranu în spațiul public?

Activismul civic al fundației, din 2008 și până astăzi, a fost centrat pe omagierea tinerilor români care erau vânați de un regim nefast. Regimul comunist al anilor 50 a instaurat în țara noastră o perioadă sumbră de persecuție a țăranilor, cât și a intelectualității în acel supranumit „obsedantul deceniu” sau chiar „deceniul negru” al României.

Țara Făgărașului, crâmpeiul de rai în care am avut și eu bucuria să mă nasc și să trăiesc, a fost un punct de rezistență contra comunismului stalinist, asemenea Dobrogei, Maramureșului, Munților Apuseni și lista poate continua.

Tinerii eroi luptători nu erau extremiști sau periculoși pentru societate. Ei au reprezentat elita morală și intelectuală a societății românești. Nu aveau o ideologie, ci o credință profundă în Dumnezeu și în viitorul neamului românesc.

Cei ideologizați erau comuniștii de atunci și sunt cei de astăzi, comuniști în suflet, îmbrăcați în piei de oi, așa-zis democratice, care opresc accesul elevilor la o educație în spiritul valorilor românești și a conștiinței naționale.

Instituția Prefectului și Inspectoratul Școlar al Municipiului București nu pot stabili în mod subiectiv cine este extremist și cine nu.

Autoritățile antinaționale, care conduc aceste instituții tac mâlc și în niciun caz nu opresc predarea unor materii cel puțin controversate.

La finalul anului trecut, în perioada „Școlii altfel”, elevii de clasa a VI-a de la Școala Gimnazială nr.79 din București au fost expuși la ore de educație sexuală explicită, fără acordul părinților.

Copiilor li s-a vorbit despre consumul de pornografie și masturbare, dar și altele. Deși episodul a stârnit un scandal, nici Prefectura, și nicio autoritate școlară nu s-a sesizat pentru a investiga faptele.

În prezent, tineretul din țara noastră nu are voie să învețe despre eroi, dar învață despre modalități de degenerare a sufletului.

Acestea sunt prioritățile noastre? Ce educație oferim tinerilor noștri?

Închei cu câteva citate din cartea „Brazii se frâng, dar nu se îndoiesc” al eroului făgărășan Ion Gavrilă Ogoranu:

„De recunoasterea luptei noastre au nevoie tinerii de a se simți mândri ca au avut astfel de înaintași. De recunoașterea luptei noastre are nevoie Istoria României.”

„Mamă-Țară, iartă-ne că am cutezat să luptăm și să murim pentru tine!”

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Democrația a fost oficial ucisă de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, disperați să rămână la putere pentru următorii 10 ani de iluzorie stabilitate. Ce nu înțeleg ei este că românii s-au săturat de cele două partide care au nenorocit România timp de 34 de ani și […]
AUR a luat act de protestele românilor în privința amplasării statuii Hidra a sculptorului contemporan Costin Ioniță în fața grupului statuar al Voievozilor Români, lucrare de artă de for public, din perioada interbelică, șapte dintre statui fiind incluse în lista monumentelor istorice. Întrebarea legitimă este cine […]
Demiterea șefului APIA, Ionuț Lupu, după doar două luni de mandat, pe motiv că ar fi blocat banii pentru fermieri nu este altceva decât o mascaradă făcută de ministrul PSD al agriculturii, Florin Barbu, nimeni altul decât marioneta lui Paul Stănescu, doar pentru a ascunde adevăratul […]
Alături de activistul Tiberiu Boșutar, dăm startul celui mai important proiect inițiat împotriva mafiei pădurilor. AUR înființează Departamentul „Legea Codrului de AUR”, prin care vrem să aducem investigații de proporții despre jaful făcut asupra resurselor țării de șmecheri protejați la nivel local chiar de cei care […]
Alianța pentru Unirea Românilor îi îndeamnă pe românii patrioți, indiferent de culoarea politică, să se alieze la alegerile locale împotriva reprezentanților PNL-PSD, care țin România în subdezvoltare de mai bine de 30 de ani. „Având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate, ne schimbăm […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de StatisticăDe către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țăriiCircumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţăriiObiectul întrebării: Datele recensămintelor generale ale populației României privind […]