Dumitrina Mitrea – declarație politică – România lipsită de apărare în fața instituțiilor europene

ROMÂNIA LIPSITĂ DE APĂRARE ÎN FAȚA INSTITUȚIILOR EUROPENE

            Stimați colegi parlamentari ai coaliției de guvernare, Alianța pentru Unirea românilor, vă obligă să cereți imperativ Guvernului să conteste la Marea Cameră a Curții Europene a Drepturilor Omului, hotărârea dată împotriva statului român, ca urmarea acuzației a 21 de cupluri formate din persoane de același sex.

Cerem acest lucru considerând că invocarea articolului 8 din Convenția Europeană nu este unul aplicabil României, acest articol spunând că România a încălcat unul din cele 4 drepturi – dreptul la viața privată, dreptul la domiciliu, dreptul la corespondență sau dreptul la familie.

Legislația României este extrem de permisivă, România fiind considerată una dintre statele membre care protejează drepturile minorităților aflate pe teritoriul țării noastre.

În România dreptul la viața privată a cuplurilor formate din persoane de același sex nu este încălcat sub nici o formă, aceste persoane putând să trăiască libere oriunde își doresc în țara noastră, pot să își stabilească domiciliul oriunde vor, fără nici un fel de restricție și pot avea dreptul să își primească corespondența, iar aceasta să nu îi fie cenzurată sau verificată.

Dreptul la familie nu poate fi încălcat atât timp cât legislația din România nu prevede căsătoria dintre persoanele de același sex. Nu poți fi acuzat, ca stat, că ai încălcat un drept al cuiva atât timp cât acel drept nu este specificat nici într-o lege a statului respectiv.

Invocarea faptului că o persoană aflată într-un cuplu de același sex, nu poate să beneficieze de drepturile celui cu care formează un cuplu, țin să precizez că și cuplurile formate dintre o femeie și un bărbat, care trăiesc fără să aibă un act de căsătorie, nu beneficiază de drepturi egale cu partenerul. Însă legislația României prevede ca persoanele aflate în astfel de situații să poată încheia documente notariale în care pot lăsa moștenire bunuri,  persoanei cu care se conviețuiește, poate da drept de decizie acelei persoane asupra situațiilor apărute în cuplu.

A se înțelege, nu avem nimic împotriva acestor persoane, fiecare persoană își asumă felul în care își trăiește viața!

 Dacă eu, ca femeie, aș alege să trăiesc în afara familiei alături de un bărbat, totodată, mi-aș asuma toate dezavantajele care derivă din acest fapt ce nu sunt prevăzute în lege, la fel persoanele de același sex, dacă au ales să trăiască împreună într-un stat în care legislația nu prevede căsătoria dintre persoanele de același sex trebuie să își asume aceste dezavantaje.

 Dacă statul le interzice să coabiteze sau se folosește de dreptul de  a-i expulza din țară, abia atunci putem vorbi de o încălcare a drepturilor la viața privată, implicit discutăm de invocarea articolului 8 din convenția europeană.

Ce m-a contrariat însă, nu a fost faptul că aceste persoane au acuzat statul român la Curtea Europeană a drepturilor omului, m-a contrariat  faptul că Guvernul nu a reprezentat România și interesele majorității românilor în acest proces! Cei responsabili care trebuiau să reprezinte România, plătiți din banii românilor și care trebuiau să vină cu argumente solide împotriva acuzației aduse, au ales să nu fie prezenți și să trateze cu indiferență obligația pe care o aveau și cu care au fost investiți de către români.

Și țin să precizez că această hotărâre dată de CEDO, obligă România, o șantajează să schimbe legislația, doar pentru că o minoritate de 0,0002% dorește acest lucru considerând că este un trend în acest moment și în alte state.

Și aș vrea să vă întreb, ce se va întâmpla dacă peste ceva timp, fiind creat deja un precedent, o altă minoritate de 0,0002% va considera că viața pe pământ nu mai are nici un sens….ce vom decide?

Drept urmare, cerem guvernului să își asume obligația de a contesta la CEDO, această hotărâre, termenul fiind de 3 luni de la data pronunțării! Și sperăm că de data aceasta o va face și nu va rata contestarea unei decizii împotriva României de către instituțiile statelor Europene, așa cum a făcut în cazul Schengen!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
           Cotidianul Haaretz a publicat în ediția de marți, 19 septembrie, un articol în care se afirmă că ministrul român de externe a refuzat să se întâlnească cu Eli Cohen, ministrul de externe al Israelului, după ce acesta ar fi legitimat și încurajat contactul ambasadorului statului […]
Adresată: Domnului Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene De către: Senator Gheorghe Adrian CĂTANĂ, membru al Comisiei pentru administrație publică Circumscripția electorală: nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 20/09/2023 Obiectul interpelării: gradul de absorbție al României din Fondul de Coeziune (UE) […]
Adresată: Doamnei Adriana Constantina COSTESCU, Director general al Regiei Autonome ”Monitorul Oficial” De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 20/09/2023 Obiectul întrebării: Revenire la […]
Adresată: Doamnei Luminița-Teodora ODOBESCU, ministrul Afacerilor Externe De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 20/09/2023 Obiectul întrebării: Persoanele aparținând minorității române din Ucraina căzute […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 20.09.2023 Obiectul interpelării: Poliția din Cluj intervine într-un caz de furt de lemn ilegal: confiscare de 189 metri cubi […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 20.09.2023 Obiectul întrebării: Situație problematică privind defrișarea unei păduri pentru finalizarea autostrăzii Vestului Stimate domnule Ministru, O problemă birocratică […]