Ringo Dămureanu – declarație politică – ” Cătălin Drulă, președintele USR, acuzat de un consilier local doljean de execuție politică la comandă, fără drept de apărare”

” Cătălin Drulă, președintele USR, acuzat de un consilier local doljean de execuție politică la comandă, fără drept de apărare”

          A devenit de notorietate execuția deputaților incomozi ai Opoziției, hotărâtă ”în unanimitate” săptămâna trecută, când s-au aplicat sancțiuni ”disciplinare” extreme: câte 7.000 euro de persoană și reducerea la tăcere în Parlament pentru 3 luni, fără ca deputaților în cauză să li se permită dreptul elementar la apărare.

          La o astfel de decizie în stil stalinist au luat parte, pe lângă deputații din arcul guvernamental antinațional PSD, PNL și UDMR, și deputații USR Ion Stelian-Cristian, în calitate de vicepreşedinte, și Badea Mihai-Alexandru, Dehelean Silviu, Ilie Victor și Murariu Oana, membri ai Comisiei Juridice, de Disciplină și Imunități din Camera Deputaților.

          Prezentarea acestei Declarații politice în scris, și nu oral, se produce ca efect al dictaturii impuse de actuala coaliție guvernamentală, PSD-PNL-UDMR, plus USR, împotriva singurului partid politic de Opoziție din care fac parte, AUR, supus unui atac extremist la adresa dictaturii și a parlamentarismului pe care partidele Sistemului îl impun în present. Din cauza acestei dictaturi, ni s-a impus un timp maxim de 10 secunde pe intervenție, complet insufficient pentru a putea susține o declarație politică. Respingem categoric acest abuz!!!

Vom prezenta în continuare textul declarației politice:

Drulă comandă excluderi în stil nedemocratic

          O nouă acuzație de execuție politică fără drept la apărare vine acum chiar la adresa Președintelui USR, deputatul Cătălin Drulă.

          Acesta este acuzat de un consilier local doljean că ar fi convocat Biroul Județean USR Dolj printr-o postare pe Facebook, prin care a dispus excluderea din partid a consilierului local, fără a-i acorda elementarul drept la apărare, prevăzut de Constituție și lege, dar și de Statutul acestei formațiuni politice.

USR Dolj, se execută instantaneu și fără dezbatere

          În condițiile arătate mai sus, USR Dolj l-a exclus săptămâna trecută din partid pe Cristian Gherasim, unicul său consilier local din comuna doljeană Pielești, la 10 km de Craiova, care fusese ales în această funcție în 2020.

          ”Se pare că antepronunțarea președintelui USR, Cătălin Drulă, a constrâns Biroul Județean Dolj să mă excludă din partid, situație în contradictoriu cu Statutul USR în ceea ce privește cel puțin dreptul la apărare”, s-a plâns consilierul local, care încă mai credea în onestitatea liderilor acestui partid, refuzând să cedeze presiunilor și să-și dea demisia.

Reportajul Recorder, săgeata otrăvită

          ”Decizia” de excludere a venit ca urmare a unui reportaj Recorder, agenție de presă apropiată USR, în care consilierul local doljean a fost acuzat de mușamalizarea unor aspecte administrative, fără însă să i se ceară opinia în legătură cu cele exprimate. În realitate, se pare că articolul cu pricina a fost realizat la comandă, tocmai spre a-l îndepărta din partid pe Cristian Gherasim.

          Consilierul s-a plâns că a solicitat un drept la replică celor de Recorder, dar nu l-a primit și insistă, fără succes, ca organul de presă să-i acorde posibilitatea de a răspunde întrebărilor.

          Cătălin Drulă a recunoscut pentru presă că a cerut personal ”convocarea de urgență” a Biroului Județean al USR Dolj, ”pentru excluderea din partid a consilierului din comuna Pielești, care apare în materialul Recorder. Un asemenea comportament este inacceptabil”, susține Drulă, fără însă a preciza în ce ar fi constat respectivul ”comportament”.

Partidul, în slujba presei ”independente și libere”

          La rândul său, USR Dolj recunoaște că s-a executat la pont și la comandă,

„ca urmare a ultimului reportaj Recorder”, susținând că ”USR a fost întotdeauna un susținător activ al presei independente și libere. Drept urmare, l-am exclus din partid pe consilierul respectiv”, se mai arată în comunicat.

Mușamalizare… mușamalizată

          Acuzația jurnaliștilor de la Recorder a fost aceea că între consilierul USR și cei ai PSD și PMP s-ar fi format o alianță, menită să mușamalizeze o investiție eșuată, constând în canalizarea din satul Câmpeni, acuzație pusă în seama consilierului Cristian Gherasim.

          La dezbaterea din consiliul local, revoltat de afirmațiile eronate ale jurnaliștilor, care nu i-au cerut punctul de vedere, consilierul Gherasim a avut o ieșire vulcanică, recunoscând că a fost provocat întreaga zi de reporterii Recorder. El spune că este adeptul transparenței în administrația publică, iar ședințele de Consiliul local Pielești sunt transmise online, în baza unui proiect aprobat în consiliul local, chiar la inițiativa sa.

Administrator cu mandat pe 99 de ani

          Pe ordinea de zi a ultimei ședințe a Consiliului Local Pielești a fost supus la vot un proiect prin care se solicita revocarea administratorului SC Apă Canal Pielești, la care comuna Pielești este unic acționar, decizie cu care Cristian Gerasim spune că a fost de acord, pentru că respectiva persoană ocupa ilegal funcția, având mandat până în decembrie 2022, însă, s-a înscris la Registrul Comerțului pentru… 99 de ani, respectiv, până în anul 2120!!!

          El spune că lucrarea de canalizare a satului Câmpeni a fost recepționată în septembrie 2021, stația și canalizarea fiind funcționale, dar numele său nu apare în “ecuația” recepționării acestei lucrări. El afirmă că ulterior a invitat administratorul în ședința de consiliu local din ianuarie 2023, pentru a-i cere să pună în funcțiune canalizarea și cere ca vinovații pentru neregulile la lucrarea respectivă să răspundă și să plătească.

O mie de oameni păgubiți, un milion de euro cheltuiți

          Deși executată, lucrarea, cu o valoare de peste 1.000.000 euro, este ținută nefuncțională, lăsând astfel cele 1.000 de persoane fără aceste servicii.

          ”Îi invit pe cei de la Recorder sa investigheze aceste situații și să găsească răspunsuri”, cere consilierul, care se consideră pe nedrept executat.

          El arată că garanția investiției expiră în septembrie 2023, iar acesta poate fi un motiv de depășire a termenului de garanție, care ar determina Primăria să nu mai poată executa scrisoarea de garanție.

          Gherasim explică faptul că în canalizarea respectivă sunt pompe subdimensionate sau care nu sunt în parametri optimi, în valoare de 5-6 mii euro, ce pot fi schimbate pe banii primăriei, care ulterior s-ar putea îndrepta în judecată împotriva celor vinovați pentru nereguli.

DNA, să vină să ne ia

          Cristian Gherasim spune că a invitat DNA și organele abilitate să ancheteze investiția și spune că în calitatea sa nu are nicio legătură cu lucrările executate cu mult timp înainte ca el să fie ales consilier local.

          Acesta susține că i-a rugat pe reporterii de la Recorder să verifice toate lucrările de pe raza comunei Pielești, însă aceștia au refuzat, ceea ce-i ridică semne de întrebare cu privire la sinceritatea intențiilor jurnaliștilor apropiați USR.

Mușamalizare… prin salvare

          În contradictoriu cu ceea ce s-a spus în reportajul celor de la Recorder, Cristian Gherasim spune că atunci când a fost ales consilier local, în octombrie 2020, SC Apă Canal Pielești era în procedura de insolvență – faliment, cu datorii de ordinul sutelor de mii de lei.

          În decembrie 2020, a fost desemnat de Cosiliul Local Pielești să-l reprezinte în consiliul de administrație al societății și să găsească soluții ca societatea să nu intre în insolvență. Societatea nu a intrat în insolvență, un mare contribuabil la bugetul local fiind convins să plătească în avans suma de 150.000 RON către SC Apă Canal Pielești, pentru salvarea societății.

          Cristian Gherasim spune că datorită implicării sale a reușit să obțină și autorizația de funcționare pentru SC Apă Canal Pielești, de la Administrația Bazinală de Apă ABA Jiu, reducând astfel costul de 10 ori.

          El spune că aspect care a fost scos în evidență chiar și în ultima ședință de consiliu, în care au fost prezenți și jurnaliștii de la Recorder, dar se plânge că aceste lucruri nu au fost regăsite în reportaj.

Riscăm apă de 10 ori mai scumpă

          ”Fără a pune în regulă situația de la SC Apă Canal Pielești, aceasta riscă să revină la situația anterioară, adică fără autorizație de funcționare, costuri de 10 mai mari pentru apă, amenzi din partea ABA Jiu și chiar începerea procedurii de insolvență, lucruri care o să ducă la închiderea totală a furnizării apei în comună”, avertizează consilierul local exclus din partid, aducând ca dovadă procesul aflat pe rolul Judecătoriei Craiova în Dosarul nr. 12.415 / 215 / 2021.

Colaborare perfectă Recorder – Drulă – USR Dolj

          Cristian Gherasim s-a declarat ”dezgustat” de dezinformarea realizată de cei de la Recorder, care sugerau că el ar fi avut implicare sau interes în mușamalizarea investiției privind Canalizarea de la Câmpeni.

          Postarea de pe Facebook a președintelui partidului USR – Cătălin Drulă, prin care a convocat Biroul Județean Dolj pentru excluderea sa din partid fără a-i da dreptul la apărare, a stârnit, în opinia consilierului local ”un val imens de linșaj public” la adresa sa și a familiei sale, lucru dovedit prin zecile de mesaje pline de jigniri și amenințări din partea membrilor și simpatizanților USR.

Plângere penală împotriva bandelor USR-iste

          Apelurile și print-screen-urile acestor atacuri ale bandelor USR-iste asmuțite de Drulă pe consilierul local, l-au determinat pe Cristian Gherasim să formuleze o plângere penală, pe care a depus-o la Parchet împotriva membrilor și simpatizanților USR care l-au atacat în urma acestor dezinformări.

          ”Nu accept să fiu acuzat pe nedrept de lucruri în care nu am fost și nu sunt implicat și sunt hotărât să lupt până la capăt, pentru a-mi dovedi nevinovăția”, spune Cristian Gherasim.

Speranțe deșarte într-un proiect mort

          ”Inițial, am decis să nu-mi dau demisia din  USR, pentru că am crezut și cred în continuare în valorile și principiile pentru care acest partid a fost înființat”, s-a destăinuit Gherasim, ”însă se pare că antepronunțarea președintelui USR – Cătălin Drulă a constrâns BJ Dolj să mă excludă din partid, situație în contradictoriu cu Statutul USR în ceea ce privește cel puțin dreptul la apărare”.

          ”Am solicitat un drept la replică și celor de Recorder, dar până în momentul de față nu l-am primit”, se mai plânge consilierul local doljean.

În loc de post-scriptum

          USR este partidul care depășea în Craiova PSD la ultimele alegeri europarlamentare, partidul care a obținut doi parlamentari la Dolj, la alegerile parlamentare din 6 Decembrie 2020.

          În prezent, la Craiova USR se află sub pragul electoral în sondaje, la Dolj nu mai are niciun parlamentar, iar partidul alunecă lin pe pantă, printre ”jaloanele”, proiectate de un alt USR-ist de marcă, Cristian Ghinea.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Sute de români stabiliți în Spania s-au întâlnit luni, 15 iulie, cu președintele AUR, George Simion. Cu acest prilej, aceștia au semnat și contractele de înscriere în Planul SIMION, program ce are ca obiectiv înlesnirea întoarcerii acasă a românilor din diaspora. „Avem o țară atât de […]
„Guvernarea PSD-PNL a înregistrat o nouă „performanță” în materie economică. Datoria guvernamentală a urcat, în aprilie 2024, până la 852,816 miliarde lei. Ca procent din PIB, datoria guvernamentală a crescut la 52,1%. La această valoare a datoriei, conform legii, guvernul este obligat să ia măsuri urgente! […]
Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor și liderul europarlamentarilor AUR, reacționează la afirmațiile făcute de ministrul energiei, Sebastian Burduja, care a declarat că vizează implementarea unui sistem de contorizare inteligent, care să-i taxeze mai mult pe cetățenii care folosesc energie […]
Pentru a-şi asigura poziția în fruntea Comisiei Europene, Ursula von der Leyen promite imposibilul: mai mult Green Deal pentru a obține voturi în Parlament şi mai puțin Green Deal pentru industrie şi noi toți, arată europarlamentarul AUR, Adrian Axinia. Acesta a subliniat că, în această săptămână, […]
Într-o Românie care târăște mii de tineri prin tribunale pentru consum de stupefiante, autoritățile au considerat că un cetățean american care avea asupra sa 18 grame de droguri și care face apologia consumului pe o scenă, în fața unui public larg, nu merită să fie nici […]
După prezentarea Planului SIMION s-au activat o serie de „jurnaliști” care, ca la ordin, au generat articole tendențioase, menite să ducă în derizoriu acest program. Un astfel de exemplu este cel al contributorului comentator (cum se prezintă), Marco Darius Badea, cel care a semnat pe platforma […]