Declarația de la București, adoptată la primul forum european organizat de AUR

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat la Palatul Parlamentului primul forum european pe tema Supremației Constituțiilor Naționale asupra Birocrației de la Bruxelles – Valori conservatoare în Uniunea Europeană, la care au participat parlamentari, europarlamentari și experți din 22 de state europene.

În cadrul evenimentului a fost adoptată “Declarația de la București”. Documentul reafirmă atașamentul pentru o Europă comună orientată spre viitor, în care drepturile și libertățile fundamentale ale omului sunt valori supreme, iar suveranitatea națională, democrația autentică și economia socială de piață constituie garantul dezvoltării libere și durabile a societății.

Semnatarii spun un nu răspicat dictaturii celor care încearcă să le schimbe modul de viață și se opun birocrației europene și falselor elite politice care au pierdut legătura cu cetățenii. Pacea, solidaritatea și cooperarea reciproc avantajoasă dintre națiuni sunt scopuri pe care se angajează să le servească împreună.

Totodată, aceștia resping orice idee de aplicare a forței sau de amenințare cu aplicarea forței în relațiile dintre state și condamnă agresiunile militare de orice tip. În finalul declarației, participanții se angajează să lucreze împreună în vederea identificării și aplicării de soluții practice pentru problemele și provocările ridicate în fața cetățenilor și națiunilor de evoluțiile politice, economice și sociale de pe continent și din lume.

De asemenea, parlamentarii prezenți la eveniment și-au exprimat intenția adoptării, în forurile legislative din care provin, a unei declarații comune față de agresiunea rusească.

Conferința „The First European Forum on the Supremacy of National Constitutions over European Bureaucracy” se desfășoară la București, în perioada 18-20 februarie 2022, și reunește mai multe comisii de lucru în care principalele subiecte de pe ordinea de zi sunt evenimentele din Ucraina și decizia recentă a Curții Europene de Justiție.

4 Responses

  1. Inițiativa AUR a fost excelentă. Sper ca această inițiativă să fie continuată periodic, astfel încât să devină o întâlnire și o Conferință cu tradiție.

    În agresivitatea teribilă a ideologiei și agendei globaliste, promovată de o elită financiară și politică, nocivă pentru întreaga populație a globului – nocivă din punct de vedere al drepturilor omului, al culturii și civilizației, al credințelor religioase, al istoriilor naționale, al tradițiilor naționale – forumul european al mișcărilor conservatoare ar putea avea șansa să devină un forum în laboratoarele căruia se studiază și se găsesc mijloacele de luptă concretă, concertată, împotriva acestor agresiuni.

    Dacă inițiativele globaliste, criminale, diabolice, nu sunt contracarate concret, pe teren, ele vor avea succes, așa cum deja au. Vorbele, dezbaterile, afirmarea crezurilor, declarațiile comune sunt foarte bune, dar nu sunt suficiente. E nevoie de un program de luptă, de la atragerea cât mai multor oameni în apărarea valorilor tradiționale (oameni simpli, presă, politicieni, magistrați, profesori, oameni de afaceri) până la eliminarea concretă a mijloacelor de luptă ale adversarilor (presă, politicieni, magistrați, profesori, oameni de afaceri). E o luptă pentru supraviețuire și metodele de luptă pot fi împrumutate de la adversari pentru că s-au dovedit eficiente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus miercuri un memoriu la sediul Avocatului Poporului prin care solicită acestei instituții să sesizeze instanța de contencios constituțional în legătură cu neconstituționalitatea Ordonanței Guvernului nr. 16/2022 privind modificarea Codului Fiscal. „Modificările aduse regimului de impozitare a microîntreprinderilor creează premisa […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă lipsa de reacție a Guvernului Ciucă față de manifestările iredentiste și separatiste care au avut loc la sfârșitul săptămânii în Transilvania, în prezența premierului Ungariei Viktor Orban și a altor oficiali de la Budapesta, și cere anchetă în urma meciului […]
AUR
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă atitudinea slugarnică a diplomației române, care și-a dat acordul pentru distrugerea Deltei Dunării prin tranzitarea canalului Bâstroe de către nave sub pavilion terț încărcate cu cereale. „Prețul pentru deblocarea exporturilor de cereale din Ucraina a ajuns să fie distrugerea Deltei […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) acuză Guvernul că urmărește să falimenteze firmele românești de transport internațional, prin prevederea din proiectul de modificare a Codului fiscal potrivit căreia impozitele pentru salariaţii din transporturile rutiere cresc de până la 10 ori. „La mai puțin de trei luni de […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Guvernului României, prin Instituția Prefectului – Județul Harghita, să facă demersuri pentru oprirea meciului de fotbal dintre naționala Under 18 a Ungariei și echipa așa-zisului ținut secuiesc, prevăzut a avea loc pe 23 iulie, la inaugurarea unei arene din Miercurea […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită ministrului Energiei Virgil Popescu și premierului Nicolae Ciucă să-și asume afirmația făcută în mod repetat că George Simion ar fi „trompetă rusească” și să ia măsuri responsabile. În situația în care un ministru al Guvernului are cunoștință despre agenți de […]