Dănuț Aelenei – declarație politică – ”Reinițierea  demersurilor  necesare  modificării  Constituției privind familia tradițională bazată pe căsătoria  dintre un bărbat și o femeie! ”

”Reinițierea  demersurilor  necesare  modificării  Constituției privind familia tradițională bazată pe căsătoria  dintre un bărbat și o femeie! ”

     Pilonii  doctrinari ai Alianței pentru Unirea  Românilor au fost, încă de la lansarea din 2019 ca mișcare politică, FAMILIA, NAȚIUNEA, CREDINȚA și LIBERTATEA. Pe acești piloni doctrinari ne-am bazat toate acțiunile și discursurile noastre politice de când prin voința oamenilor am devenit partid parlamentar.

     Familia bazată pe căsătoria între un bărbat și o femeie a fost ridicată la rang de Taină și a fost binecuvântată și cinstită de Mântuitorul Iisus Hristos prin prezența Sa, a mamei Sale și a ucenicilor Săi la Nunta de la Cana Galileii, arătând astfel valoarea sfântă a familiei conjugale pentru viața Bisericii. Și cum Biserica a făcut parte din totdeauna din viața românilor , familia formată prin căsătoria  dintre un bărbat și o femeia a stat la baza dezvoltării noastre ca neam și țară.

     Națiunea noastră este puternic amenințată după ce, în luna Septembrie 2023 Colegiul de judecători ai Marii Camere a CEDO a respins contestația făcută de Guvernul de la București  asupra deciziei istorice pronunțate în luna mai de Curtea Europeană a Drepturilor Omului prin care statul român e obligat să adopte o legislație pentru recunoașterea cuplurilor de același sex. Hotărârea este acum definitivă și executabilă.

     Practic, autoritățile trebuie să ofere o formă de protecție juridică cuplurilor homosexuale, conform standardelor CEDO. Aceste standarde nu te obligă să recunoști o căsătorie între aceste cupluri, ci măcar un parteneriat civil.

     Parteneriatul civil este sursa toxică a destrămării importanței și autorității moral formatoare a familiei. Parteneriatul civil este un surogat al căsătoriei și un element destructurant al ordinii spirituale și morale din societate.

     Alianța pentru Unirea Românilor și-a exprimat foarte clar poziția în această privință încă din luna Mai, conducerea AUR cerând Guvernului să conteste decizia pe care Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunţat-o cu privire la căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Totodată, AUR a solicitat Executivului să îşi exprime foarte clar poziţia cu privire la acest subiect.  AUR a mai spus atunci că va demara procedurile pentru organizarea unui nou referendum pentru redefinirea familiei în Constituţie.

     Pe 6 şi 7 octombrie 2018 a avut loc un referendum de modificare a Constituţiei României, demersul având la bază o iniţiativă cetăţenească demarată de Coaliţia pentru Familie, la sfârşitul anului 2015. Referendumul, susţinut şi de către BOR, nu atins pragul necesar validării.

      Inițiativa a vizat înlocuirea sintagmei „între soți” din art. 48, alin. (1) al Constituției cu una mai restrictivă, „între un bărbat și o femeie”. Referendumul urmărea interzicerea constituțională a căsătoriilor între persoanele de același sex, deoarece Codul Civil poate fi schimbat fără consultarea populației. 

     În votul din Camera Deputaților de pe 9 mai, 22 de deputați s-au opus referendumului: 15 de la USR, câte doi de la ALDE, UDMR și PNL și unul de la PSD.

    Senatul a adoptat pe 11 septembrie 2018, în calitate de for decizional, inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției.Propunerea de revizuire a fost adoptată cu 107 voturi „pentru”, 13 „împotrivă” și șapte abțineri. Toate voturile „împotrivă” au venit de la senatorii USR, iar câțiva senatori PNL s-au abținut. 

     Ca urmare a  deciziei CEDO din luna Septembrie  2023, Alianța pentru Unirea  Românilor a hotărât să reinițieze  demersurile pentru organizarea referendumului  privind modificarea corespunzătoare a art.48, alin. ( 1 ) din Constituție astfel încât să se specifice clar că familia este formată doar dintre un bărbat şi o femeie  .

     Este interesant de urmărit care va fi poziția partidelor care s-au opus în 2018 acestei schimbări de data  aceasta în prag de an electoral.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]
AUR a reușit la alegerile din 9 iunie un scor istoric. După doar 4 ani de la înființare, AUR este a doua forță politică a României după alianța comasaților. Am reușit ca în 4 ani de zile aproape să ne triplăm numărul de voturi obținute, de […]
Au trecut mai bine de 15 ore de când s-au închis urnele, iar Biroul Electoral Central refuză să publice rezultate parțiale oficiale. Între timp, sunt răspândite date neverificate, care induc intenționat lumea în eroare. Pe site-uri specializate sunt încărcate procese verbale neverificate, fără să se fi […]
Georgiana Teodorescu, candidat AUR, a prezentat duminică, 9 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul din Alianței pentru Unirea Românilor, noi informații privitoare la fraudele electorale care se află astăzi în desfășurare. ”Prima și cea mai gravă despre care am aflat recent și […]