Dănuț Aelenei – declarație politică – ”Reinițierea  demersurilor  necesare  modificării  Constituției privind familia tradițională bazată pe căsătoria  dintre un bărbat și o femeie! ”

”Reinițierea  demersurilor  necesare  modificării  Constituției privind familia tradițională bazată pe căsătoria  dintre un bărbat și o femeie! ”

     Pilonii  doctrinari ai Alianței pentru Unirea  Românilor au fost, încă de la lansarea din 2019 ca mișcare politică, FAMILIA, NAȚIUNEA, CREDINȚA și LIBERTATEA. Pe acești piloni doctrinari ne-am bazat toate acțiunile și discursurile noastre politice de când prin voința oamenilor am devenit partid parlamentar.

     Familia bazată pe căsătoria între un bărbat și o femeie a fost ridicată la rang de Taină și a fost binecuvântată și cinstită de Mântuitorul Iisus Hristos prin prezența Sa, a mamei Sale și a ucenicilor Săi la Nunta de la Cana Galileii, arătând astfel valoarea sfântă a familiei conjugale pentru viața Bisericii. Și cum Biserica a făcut parte din totdeauna din viața românilor , familia formată prin căsătoria  dintre un bărbat și o femeia a stat la baza dezvoltării noastre ca neam și țară.

     Națiunea noastră este puternic amenințată după ce, în luna Septembrie 2023 Colegiul de judecători ai Marii Camere a CEDO a respins contestația făcută de Guvernul de la București  asupra deciziei istorice pronunțate în luna mai de Curtea Europeană a Drepturilor Omului prin care statul român e obligat să adopte o legislație pentru recunoașterea cuplurilor de același sex. Hotărârea este acum definitivă și executabilă.

     Practic, autoritățile trebuie să ofere o formă de protecție juridică cuplurilor homosexuale, conform standardelor CEDO. Aceste standarde nu te obligă să recunoști o căsătorie între aceste cupluri, ci măcar un parteneriat civil.

     Parteneriatul civil este sursa toxică a destrămării importanței și autorității moral formatoare a familiei. Parteneriatul civil este un surogat al căsătoriei și un element destructurant al ordinii spirituale și morale din societate.

     Alianța pentru Unirea Românilor și-a exprimat foarte clar poziția în această privință încă din luna Mai, conducerea AUR cerând Guvernului să conteste decizia pe care Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunţat-o cu privire la căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Totodată, AUR a solicitat Executivului să îşi exprime foarte clar poziţia cu privire la acest subiect.  AUR a mai spus atunci că va demara procedurile pentru organizarea unui nou referendum pentru redefinirea familiei în Constituţie.

     Pe 6 şi 7 octombrie 2018 a avut loc un referendum de modificare a Constituţiei României, demersul având la bază o iniţiativă cetăţenească demarată de Coaliţia pentru Familie, la sfârşitul anului 2015. Referendumul, susţinut şi de către BOR, nu atins pragul necesar validării.

      Inițiativa a vizat înlocuirea sintagmei „între soți” din art. 48, alin. (1) al Constituției cu una mai restrictivă, „între un bărbat și o femeie”. Referendumul urmărea interzicerea constituțională a căsătoriilor între persoanele de același sex, deoarece Codul Civil poate fi schimbat fără consultarea populației. 

     În votul din Camera Deputaților de pe 9 mai, 22 de deputați s-au opus referendumului: 15 de la USR, câte doi de la ALDE, UDMR și PNL și unul de la PSD.

    Senatul a adoptat pe 11 septembrie 2018, în calitate de for decizional, inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției.Propunerea de revizuire a fost adoptată cu 107 voturi „pentru”, 13 „împotrivă” și șapte abțineri. Toate voturile „împotrivă” au venit de la senatorii USR, iar câțiva senatori PNL s-au abținut. 

     Ca urmare a  deciziei CEDO din luna Septembrie  2023, Alianța pentru Unirea  Românilor a hotărât să reinițieze  demersurile pentru organizarea referendumului  privind modificarea corespunzătoare a art.48, alin. ( 1 ) din Constituție astfel încât să se specifice clar că familia este formată doar dintre un bărbat şi o femeie  .

     Este interesant de urmărit care va fi poziția partidelor care s-au opus în 2018 acestei schimbări de data  aceasta în prag de an electoral.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Democrația a fost oficial ucisă de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, disperați să rămână la putere pentru următorii 10 ani de iluzorie stabilitate. Ce nu înțeleg ei este că românii s-au săturat de cele două partide care au nenorocit România timp de 34 de ani și […]
AUR a luat act de protestele românilor în privința amplasării statuii Hidra a sculptorului contemporan Costin Ioniță în fața grupului statuar al Voievozilor Români, lucrare de artă de for public, din perioada interbelică, șapte dintre statui fiind incluse în lista monumentelor istorice. Întrebarea legitimă este cine […]
Demiterea șefului APIA, Ionuț Lupu, după doar două luni de mandat, pe motiv că ar fi blocat banii pentru fermieri nu este altceva decât o mascaradă făcută de ministrul PSD al agriculturii, Florin Barbu, nimeni altul decât marioneta lui Paul Stănescu, doar pentru a ascunde adevăratul […]
Alături de activistul Tiberiu Boșutar, dăm startul celui mai important proiect inițiat împotriva mafiei pădurilor. AUR înființează Departamentul „Legea Codrului de AUR”, prin care vrem să aducem investigații de proporții despre jaful făcut asupra resurselor țării de șmecheri protejați la nivel local chiar de cei care […]
Alianța pentru Unirea Românilor îi îndeamnă pe românii patrioți, indiferent de culoarea politică, să se alieze la alegerile locale împotriva reprezentanților PNL-PSD, care țin România în subdezvoltare de mai bine de 30 de ani. „Având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate, ne schimbăm […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de StatisticăDe către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țăriiCircumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţăriiObiectul întrebării: Datele recensămintelor generale ale populației României privind […]