Boris Volosatîi – declarație politică –  Profesorii au fost înșelați! Ministrul Educației și cel al Muncii să plece!

 Profesorii au fost înșelați! Ministrul Educației și cel al Muncii să plece!

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat zilele acestea că proiectul de modificare a Legii salarizării s-ar putea să nu fie gata până la 1 ianuarie 2024. Adică, învățătorii și profesorii, aflați în grevă generală în mai-iunie anul acesta, au fost păcăliți de Guvern, atunci când ministrul Educației și cel al Muncii au promis, în numele coaliției de guvernământ, elaborarea unui proiect de modificare a Legii salarizării până la 15 iulie.

Ministrul Muncii a declarat de la pupitrul Guvernului României că termenul dat de coaliție pentru proiectul legii salarizării este data de 15 iulie: ”Până pe data de 15 iulie am termen de la coaliție să finalizez draftul legii salarizării, astfel încât în perioada 15 iulie – 1 septembrie să continuăm discuțiile cu sindicatele, ca la 1 septembrie propunerea administrativă să treacă de Guvern și să fie depusă în Parlament”.

Praf în ochi! Cadrele didactice au suspendat greva generală din învățământ doar pentru că au primit aceste promisiuni și asigurări care s-au dovedit a fi egale cu zero. Suntem deja la mijlocul lunii octombrie și cele două ministere nu au urnit nici măcar un deget pentru elaborarea proiectului promis de modificare a Legii salarizării.

Greva generală din sistemul de învățământ din România a implicat în mai-iunie anul curent peste 150 de mii de profesori și peste 70 de mii de cadre didactice auxiliare, care au cerut o creștere salarială cu 25%.

Amintim că școala românească este subfinanțată, iar prevederea legală privind alocarea a cel puțin 6% din PIB pentru domeniul educației rămâne literă moartă.

Această situație deplorabilă arată că România “Educată” este o glumă tristă. De-a lungul anilor guvernele au neglijat sistemul educațional și i-au tratat pe profesori cu indiferență. Politicienii au folosit educația ca instrument politic, fără a investi cu adevărat în viitorul țării.

Din cauza neonorării promisiunilor făcute de ministerele de resort – al Educației și al Muncii – pentru suspendarea grevei generale din învățământ, cadrele didactice sunt pe deplin îndreptățite să reia, în orice moment, acțiunile revendicative, cu toate consecințele asupra procesului de învățământ.

Avertizăm guvernarea să ia în serios această situație și să-și onoreze în următoarele zile promisiunile făcute corpului profesoral românesc. Am fost și rămânem alături de învățătorii și profesorii din România. Ei merită un tratament demn, inclusiv pe plan salarial, astfel încât se poată bucura de prestigiul pe care îl merită din plin.

Vedem însă că profesorii au fost înșelați. Dacă nu sunt în stare să-și țină promisiunile, ministrul Educației și cel al Muncii trebuie să plece din funcție! Soluția nu este o nouă grevă generală, ci o demisie de onoare!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, europarlamentarul Claudiu Târziu, solicită președintelui Klaus Iohannis să se prezinte cât mai repede în fața Parlamentului pentru a explica condițiile pe care le-a acceptat, ca urmare a donării sistemului Patriot către Ucraina. „Președintele Iohannis trebuie să […]
„A fost nevoie să moară oameni pentru a conștientiza și Ciolacu și Ciucă și Iohannis faptul că avem o reală problemă cu urșii în România. Abia acum și-au dat seama cât de scăpată de sub control este populația de urși, după ce o tânără și-a pierdut […]
Europarlamentarul AUR Georgiana Teodorescu, cadru didactic universitar, oferă stagii de practică și vizite la Parlamentul European elevilor care au obținut media 10 la Bacalaureat. Absolvenții de liceu care își doresc să acceseze aceste stagii/vizite la Parlamentul European pot trimite e-mail la următoarea adresă: [email protected] „Partidul AUR […]
„Problema urșilor care au devenit tot mai numeroși și, inevitabil, a contactului lor cu oamenii a evoluat în timp. Situația la care s-a ajuns astăzi e una critică, în care urșii atacă oameni. Alianța pentru Unirea Românilor acuză partidele Sistemului, care s-au perindat la guvernare în […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, europarlamentarul Claudiu Târziu, avertizează despre implementarea unui nou instrument abuziv, care are ca scop controlul populației, fiind astfel aduse grave prejudicii vieții private a românilor. „Guvernul Ciolacu a abrogat viața privată în România. Printr-un nou abuz […]
„De mai bine de o lună, România este una dintre cele mai scumpe piețe spot de energie din Europa. Țara noastră înregistrează prețuri la energia electrică peste media țărilor europene, cu toate că producem mai multă energie decât multe alte state din Uniunea Europeană. România este […]