Boris Volosatîi – declarație politică –  Profesorii au fost înșelați! Ministrul Educației și cel al Muncii să plece!

 Profesorii au fost înșelați! Ministrul Educației și cel al Muncii să plece!

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat zilele acestea că proiectul de modificare a Legii salarizării s-ar putea să nu fie gata până la 1 ianuarie 2024. Adică, învățătorii și profesorii, aflați în grevă generală în mai-iunie anul acesta, au fost păcăliți de Guvern, atunci când ministrul Educației și cel al Muncii au promis, în numele coaliției de guvernământ, elaborarea unui proiect de modificare a Legii salarizării până la 15 iulie.

Ministrul Muncii a declarat de la pupitrul Guvernului României că termenul dat de coaliție pentru proiectul legii salarizării este data de 15 iulie: ”Până pe data de 15 iulie am termen de la coaliție să finalizez draftul legii salarizării, astfel încât în perioada 15 iulie – 1 septembrie să continuăm discuțiile cu sindicatele, ca la 1 septembrie propunerea administrativă să treacă de Guvern și să fie depusă în Parlament”.

Praf în ochi! Cadrele didactice au suspendat greva generală din învățământ doar pentru că au primit aceste promisiuni și asigurări care s-au dovedit a fi egale cu zero. Suntem deja la mijlocul lunii octombrie și cele două ministere nu au urnit nici măcar un deget pentru elaborarea proiectului promis de modificare a Legii salarizării.

Greva generală din sistemul de învățământ din România a implicat în mai-iunie anul curent peste 150 de mii de profesori și peste 70 de mii de cadre didactice auxiliare, care au cerut o creștere salarială cu 25%.

Amintim că școala românească este subfinanțată, iar prevederea legală privind alocarea a cel puțin 6% din PIB pentru domeniul educației rămâne literă moartă.

Această situație deplorabilă arată că România “Educată” este o glumă tristă. De-a lungul anilor guvernele au neglijat sistemul educațional și i-au tratat pe profesori cu indiferență. Politicienii au folosit educația ca instrument politic, fără a investi cu adevărat în viitorul țării.

Din cauza neonorării promisiunilor făcute de ministerele de resort – al Educației și al Muncii – pentru suspendarea grevei generale din învățământ, cadrele didactice sunt pe deplin îndreptățite să reia, în orice moment, acțiunile revendicative, cu toate consecințele asupra procesului de învățământ.

Avertizăm guvernarea să ia în serios această situație și să-și onoreze în următoarele zile promisiunile făcute corpului profesoral românesc. Am fost și rămânem alături de învățătorii și profesorii din România. Ei merită un tratament demn, inclusiv pe plan salarial, astfel încât se poată bucura de prestigiul pe care îl merită din plin.

Vedem însă că profesorii au fost înșelați. Dacă nu sunt în stare să-și țină promisiunile, ministrul Educației și cel al Muncii trebuie să plece din funcție! Soluția nu este o nouă grevă generală, ci o demisie de onoare!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Un nou trio-comic își face apariția pe scena politică. După trio-ul Iohannis, Ciolacu și Ciucă, acum își face apariția grupul Orban, Drulă și Tomac, trei indivizi care nu au făcut nimic la viața lor, deși au avut puterea în mâini. Acum, pentru că nu au niciun […]
Ziua a treia de la Conservative Political Action Conference – CPAC a fost marcată de discursul susținut de Donald Trump, fostul și cel mai probabil viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii. Cu acest prilej, președintele AUR George Simion a subliniat că suveranismul trebuie să fie […]
Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]