Dan Tanasă – întrebare către M.A.E. – Risipă de bani pentru festivități în SUA

Către: Doamna Luminița-Teodora ODOBESCU, Ministrul Afacerilor Externe

De la: Dan TANASĂ, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureş

Subiectul întrebării: Risipă de bani pentru festivități în SUA

Stimată doamnă Ministru,

În data de 10 septembrie, peste 2.000 de români și americani au fost așteptați în capitala americană la un concert „extraordinar pentru celebrarea libertății religioase”. Evenimentul a reunit peste 140 de artiști români și s-a desfășurat la sala John F. Kennedy Center for the Performing Arts, din Washington, D.C.

Concertul, intitulat „Amazing Grace: Celebrating Religious Freedom. A Romanian Tribute to America”, a fost organizat în parteneriat de Ambasada României în Statele Unite ale Americii, Opera Națională București și Asociația “Procred Music”, împreună cu Asociația pentru Promovarea Copiilor și Tinerilor Talentați din România, și realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Ministerului Culturii și al unor „sponsori generoși”.

Din nefericire, cheltuielile considerabile efectuate de către Ambasada României din Washington sunt de notorietate. Una din primele acțiuni pe bani publici desfășurată de către domnul ambasador este activitatea intitulată „50 de state, o comunitate”. În esență, o deplasare prelungită prin toate statele americane, „pentru a cunoaște mai bine comunitățile de români din SUA”. De asemenea, este scandaloasă informația apărută în spațiul public cu privire la imobilul închiriat pentru reședința sa diplomatică.

Având în vedere aceste informații, doamnă Ministru, vă rog să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

1. Care a fost costul total al concertului intitulat „Amazing Grace: Celebrating Religious Freedom. A Romanian Tribute to America” organizat în Washington D.C.? Vă rugăm să oferiți o prezentare exhaustivă a bugetului de venituri și cheltuieli.

2. Cine a asigurat finanțarea acestui eveniment cultural, care a fost procedura prin care au fost alocate sumele din fonduri publice?

3. Care este lista completă a invitațiilor trimise și care din aceste persoane au fost prezente, efectiv, în data de 10 septembrie, atât din România cât și din Statele Unite ale Americii?

4. Care sunt costurile acțiunii intitulate „50 de state, o comunitate” a domnului ambasador Andrei Muraru? Vă rugăm să ne comunicați un buget complet care să cuprindă costurile pentru fiecare deplasare și întâlnire.

5. Care sunt rezultatele efective ale acțiunii intitulate „50 de state, o comunitate”? Câte acorduri, parteneriate sau programe de colaborare au fost încheiate în urma deplasărilor? Care este bilanțul rezultatelor concrete și obiective, în afara „dialogului și menținerii relațiilor”?

6. Cât costă chiria și întreținerea reședinței diplomatice a domnului ambasador Andrei Muraru? Unde este aceasta situată și care sunt motivele pentru care ambasadorul României în Statele Unite ale Americii necesită un asemenea imobil grandios pentru a-i servi drept reședință diplomatică?

7. Din ce motiv a fost încheiat un contract între Ambasada României și una dintre cele mai mari și scumpe case de avocatură din lume, firma americană Arnold & Porter Kaye Scholer LLP (″Arnold & Porter″)? Care este onorariul perceput de către această casă de avocatură? Care sunt obiectivele trasate și rezultatele așteptate în schimbul acestor sume?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor și-a lansat sâmbătă, 15 iunie, candidatul la alegerile prezidențiale, în persoana lui George Simion. Evenimentul a avut loc la Arenele Romane, în prezența a peste 7.000 de membri și simpatizanți AUR. „Noi știm să depunem efort. Poate de aceea sunt singurul care […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]
AUR a reușit la alegerile din 9 iunie un scor istoric. După doar 4 ani de la înființare, AUR este a doua forță politică a României după alianța comasaților. Am reușit ca în 4 ani de zile aproape să ne triplăm numărul de voturi obținute, de […]
Au trecut mai bine de 15 ore de când s-au închis urnele, iar Biroul Electoral Central refuză să publice rezultate parțiale oficiale. Între timp, sunt răspândite date neverificate, care induc intenționat lumea în eroare. Pe site-uri specializate sunt încărcate procese verbale neverificate, fără să se fi […]