Dan Tanasă – întrebare către M.A.E. – Risipă de bani pentru festivități în SUA

Către: Doamna Luminița-Teodora ODOBESCU, Ministrul Afacerilor Externe

De la: Dan TANASĂ, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureş

Subiectul întrebării: Risipă de bani pentru festivități în SUA

Stimată doamnă Ministru,

În data de 10 septembrie, peste 2.000 de români și americani au fost așteptați în capitala americană la un concert „extraordinar pentru celebrarea libertății religioase”. Evenimentul a reunit peste 140 de artiști români și s-a desfășurat la sala John F. Kennedy Center for the Performing Arts, din Washington, D.C.

Concertul, intitulat „Amazing Grace: Celebrating Religious Freedom. A Romanian Tribute to America”, a fost organizat în parteneriat de Ambasada României în Statele Unite ale Americii, Opera Națională București și Asociația “Procred Music”, împreună cu Asociația pentru Promovarea Copiilor și Tinerilor Talentați din România, și realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Ministerului Culturii și al unor „sponsori generoși”.

Din nefericire, cheltuielile considerabile efectuate de către Ambasada României din Washington sunt de notorietate. Una din primele acțiuni pe bani publici desfășurată de către domnul ambasador este activitatea intitulată „50 de state, o comunitate”. În esență, o deplasare prelungită prin toate statele americane, „pentru a cunoaște mai bine comunitățile de români din SUA”. De asemenea, este scandaloasă informația apărută în spațiul public cu privire la imobilul închiriat pentru reședința sa diplomatică.

Având în vedere aceste informații, doamnă Ministru, vă rog să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

1. Care a fost costul total al concertului intitulat „Amazing Grace: Celebrating Religious Freedom. A Romanian Tribute to America” organizat în Washington D.C.? Vă rugăm să oferiți o prezentare exhaustivă a bugetului de venituri și cheltuieli.

2. Cine a asigurat finanțarea acestui eveniment cultural, care a fost procedura prin care au fost alocate sumele din fonduri publice?

3. Care este lista completă a invitațiilor trimise și care din aceste persoane au fost prezente, efectiv, în data de 10 septembrie, atât din România cât și din Statele Unite ale Americii?

4. Care sunt costurile acțiunii intitulate „50 de state, o comunitate” a domnului ambasador Andrei Muraru? Vă rugăm să ne comunicați un buget complet care să cuprindă costurile pentru fiecare deplasare și întâlnire.

5. Care sunt rezultatele efective ale acțiunii intitulate „50 de state, o comunitate”? Câte acorduri, parteneriate sau programe de colaborare au fost încheiate în urma deplasărilor? Care este bilanțul rezultatelor concrete și obiective, în afara „dialogului și menținerii relațiilor”?

6. Cât costă chiria și întreținerea reședinței diplomatice a domnului ambasador Andrei Muraru? Unde este aceasta situată și care sunt motivele pentru care ambasadorul României în Statele Unite ale Americii necesită un asemenea imobil grandios pentru a-i servi drept reședință diplomatică?

7. Din ce motiv a fost încheiat un contract între Ambasada României și una dintre cele mai mari și scumpe case de avocatură din lume, firma americană Arnold & Porter Kaye Scholer LLP (″Arnold & Porter″)? Care este onorariul perceput de către această casă de avocatură? Care sunt obiectivele trasate și rezultatele așteptate în schimbul acestor sume?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

”Mircea Geoană a revenit printre pământeni după experiența de „mare șef” la NATO. După o asemenea „curățare” de imagine, Geoană probabil credea că vom uita trecutul lui din politica românească. Chiar atât de naivi să îi creadă pe români? Ei bine, da! Lucrul acesta a fost […]
”Astăzi, cadrele medicale au ieșit din nou în stradă. Cei care ar trebui să reprezinte o categorie prioritară pentru statul român se văd umiliți de către cei care administrează domeniul sănătății. Revendicările colegilor mei aflați în stradă sunt normale, acestea fiind lucruri de bun simț care […]
Propunerea europarlamentarului AUR Claudiu Târziu, președinte al Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, vine la finalul unei săptămâni în care acesta a vizitat mai multe județe afectate de secetă în sudul României și a discutat cu agricultori, specialiști și reprezentanți ai comunităților devastate […]
Președintele AUR, George Simion, a prezentat joi, la Turceni, în județul Gorj, planul de măsuri pentru domeniul energetic. Liderul AUR a declarat că dacă vrem să avem industrie, atunci trebuie să ne gândim la acele industrii care funcționează cu resursele noastre. „Trebuie să exploatăm toate resursele […]
Aflat la Orodel, județul Dolj, în cea de-a treia zi a campaniei pe care o întreprinde în județele din sudul României afectate de secetă și de pesta micilor rumegătoare, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR și liderul delegației partidului în Parlamentul European, Claudiu Târziu, a […]
Cum mai toate comentariile iscate de cartea senatorului Ciucă seamănă între ele, nu mă voi apuca acum să le repet. Mă voi mărgini să fac câteva considerații pe care genul acesta de carte le îndreptățește. Ce îi reproșez autorului Ciucă nu e lipsa de talent, pe […]