Dan Tanasă – întrebare către M.A.E. – Risipă de bani pentru festivități în SUA

Către: Doamna Luminița-Teodora ODOBESCU, Ministrul Afacerilor Externe

De la: Dan TANASĂ, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureş

Subiectul întrebării: Risipă de bani pentru festivități în SUA

Stimată doamnă Ministru,

În data de 10 septembrie, peste 2.000 de români și americani au fost așteptați în capitala americană la un concert „extraordinar pentru celebrarea libertății religioase”. Evenimentul a reunit peste 140 de artiști români și s-a desfășurat la sala John F. Kennedy Center for the Performing Arts, din Washington, D.C.

Concertul, intitulat „Amazing Grace: Celebrating Religious Freedom. A Romanian Tribute to America”, a fost organizat în parteneriat de Ambasada României în Statele Unite ale Americii, Opera Națională București și Asociația “Procred Music”, împreună cu Asociația pentru Promovarea Copiilor și Tinerilor Talentați din România, și realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Ministerului Culturii și al unor „sponsori generoși”.

Din nefericire, cheltuielile considerabile efectuate de către Ambasada României din Washington sunt de notorietate. Una din primele acțiuni pe bani publici desfășurată de către domnul ambasador este activitatea intitulată „50 de state, o comunitate”. În esență, o deplasare prelungită prin toate statele americane, „pentru a cunoaște mai bine comunitățile de români din SUA”. De asemenea, este scandaloasă informația apărută în spațiul public cu privire la imobilul închiriat pentru reședința sa diplomatică.

Având în vedere aceste informații, doamnă Ministru, vă rog să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

1. Care a fost costul total al concertului intitulat „Amazing Grace: Celebrating Religious Freedom. A Romanian Tribute to America” organizat în Washington D.C.? Vă rugăm să oferiți o prezentare exhaustivă a bugetului de venituri și cheltuieli.

2. Cine a asigurat finanțarea acestui eveniment cultural, care a fost procedura prin care au fost alocate sumele din fonduri publice?

3. Care este lista completă a invitațiilor trimise și care din aceste persoane au fost prezente, efectiv, în data de 10 septembrie, atât din România cât și din Statele Unite ale Americii?

4. Care sunt costurile acțiunii intitulate „50 de state, o comunitate” a domnului ambasador Andrei Muraru? Vă rugăm să ne comunicați un buget complet care să cuprindă costurile pentru fiecare deplasare și întâlnire.

5. Care sunt rezultatele efective ale acțiunii intitulate „50 de state, o comunitate”? Câte acorduri, parteneriate sau programe de colaborare au fost încheiate în urma deplasărilor? Care este bilanțul rezultatelor concrete și obiective, în afara „dialogului și menținerii relațiilor”?

6. Cât costă chiria și întreținerea reședinței diplomatice a domnului ambasador Andrei Muraru? Unde este aceasta situată și care sunt motivele pentru care ambasadorul României în Statele Unite ale Americii necesită un asemenea imobil grandios pentru a-i servi drept reședință diplomatică?

7. Din ce motiv a fost încheiat un contract între Ambasada României și una dintre cele mai mari și scumpe case de avocatură din lume, firma americană Arnold & Porter Kaye Scholer LLP (″Arnold & Porter″)? Care este onorariul perceput de către această casă de avocatură? Care sunt obiectivele trasate și rezultatele așteptate în schimbul acestor sume?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Un nou trio-comic își face apariția pe scena politică. După trio-ul Iohannis, Ciolacu și Ciucă, acum își face apariția grupul Orban, Drulă și Tomac, trei indivizi care nu au făcut nimic la viața lor, deși au avut puterea în mâini. Acum, pentru că nu au niciun […]
Ziua a treia de la Conservative Political Action Conference – CPAC a fost marcată de discursul susținut de Donald Trump, fostul și cel mai probabil viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii. Cu acest prilej, președintele AUR George Simion a subliniat că suveranismul trebuie să fie […]
Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]