Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă decid dacă încalcă legea și comasează alegerile doar pentru a rămâne la putere, soarta țării fiind chiar acum jucată la masa verde a coaliției.
Coaliția preocupată să își împartă funcțiile a uitat de restanțele mult așteptate de români.
AUR a făcut bilanțul marilor probleme lăsate nerezolvate de PNL și PSD:
1. PENSII: Românii nu sunt interesați de comasarea alegerilor. Vor să afle, însă, dacă își vor primi drepturile în septembrie, după așa-zisa recalculare a pensiilor. Presată de Bruxelles, coaliția a trecut pe repede-înainte legea pensiilor, fără să treacă și sursa de finanțare pentru majorările din luna septembrie. De unde vor lua banii? FMI le spune explicit liderilor PNL și PSD că nu există altă variantă în afară de cea a eșalonării recalculării pensiilor. Cu alte cuvinte, nu toți seniorii vor primi majorările promise în toamnă.
2. Salarii: Ministrul Muncii se bâlbâie când vine vorba de noua lege a salarizării, care ar fi trebuit să fie gata încă din vara anului trecut, mai exact de pe 15 iulie. Guvernul nu a fost în stare să prezinte nici măcar o schiță a noii legi, însă vine cu promisiuni care nu fac decât să aducă o umilință uriașă la adresa românilor. Iar cei mai afectați sunt profesorii, care au primit la început de an o majorare salarială de doar 13%, în loc de 40% așa cum a promis coaliția ca să oprească protestele din vară. De atunci, în stradă au ieșit zeci de mii de români, printre care medicii și polițiștii.
3. Jocurile de noroc: sunt o prioritate doar când ajută imaginea PNL-PSD. În luna octombrie, Marcel Ciolacu anunța cu fast că a pornit un război cu păcănelele. Au trecut cinci luni de atunci, iar șmecherii continuă să încaseze miliarde din frustrările românilor. Sălile de păcănele sunt încă la fiecare pas. Opt proiecte care restricționează aceste săli sunt blocate în Parlament de luni bune. Unul singur pare să aibă șanse de concretizare, cu toate că și el e tărăgănat. Ar duce păcănelele la marginea orașelor, dar nu se atinge de reclame, deși 190.000 de români cer interzicerea lor.
4. Reorganizarea ministerelor: Marcel Ciolacu s-a răzgândit: amână reorganizarea ministerelor. Cu alte cuvinte, continuă dezmățul pe banii publici. Guvernul oferă un răgaz miniștrilor ca să reducă posturile în instituțiile pe care le conduc printr-un proiect de ordonanță de urgență. În actul normativ, pus în transparență decizională este prevăzută amânarea reorganizării ministerelor și a tuturor instituțiilor publice până în data de 30 iunie.
Ceea ce constatăm este o ruptură clară între agenda românilor și cea a coaliției PSD-PNL. Ciolacu și Ciucă sunt mai interesați să își salveze baronii, în loc să caute soluții pentru români.
Nu există răspunsuri