Domnul Ilie-Alin Coleşa:
Mulţumesc.
Alin Coleşa, deputat AUR de Cluj.
“Justificări şi metode pseudomedicale şi pseudoştiinţifice de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, folosite de Guvern pentru instituirea unor măsuri dictatoriale”
Vom enumera în continuare doar câteva dintre principalele justificări şi metode pseudomedicale şi pseudoştiinţifice folosite de acest Guvern extremist, din care se evidenţiază USR PLUS, ca partid neomarxist, extremist, de extremă stânga.
Deci:
1. Metodologia de determinare a riscului răspândirii virusului
Ministerul Sănătăţii a modificat recent, rău-intenţionat, metodologia de evaluare a riscului, în vederea instituirii carantinei. A mărit punctajul multor criterii majore, astfel:
– trend crescător/14 zile – de la 10 puncte la 25 puncte;
– rata de infectare – de la 10 puncte la 20 puncte;
– cazuri dispersate în comunitate – de la 10 puncte la 15 puncte şi aşa mai departe.
În plus, sunt punctate multe criterii fără relevanţă reală, cum ar fi: existenţa unei farmacii în localitate; existenţa unei unităţi comerciale; evaluarea unităţilor medicale din zonă; ponderea majoră a cazurilor în cadrul comunităţii, faţă de focarele înregistrate în colectivităţi carantinate – 15 puncte.
Deci – criterii fără relevanţă pentru instituirea unor măsuri dictatoriale.
2. Măsurarea incidenţei, a ratei de infectare
Rata de infectare cu virusul este de fapt o rată cumulată de infectare, deoarece la calcularea ei se cumulează toate cazurile pozitive din ultimele 14 zile. Aceasta înseamnă că rata zilnică reală de infectare este de aproximativ 14 ori mai mică.
3. Neluarea în considerare a reşedinţei celor cu rezultate pozitive
La calculul ratei de incidenţă se iau în considerare toate rezultatele pozitive efectuate într-o anumită localitate, neluându-se în considerare faptul că foarte mulţi dintre cei cu rezultate pozitive sunt din altă localitate sau alt judeţ.
4. Lipsa datelor privind rata medie de eroare a testelor
Testarea pentru SARS-CoV-2 este adecvată în cazul în care gradul probabil de incidenţă este mai mare decât rata medie de eroare a testării. Doar în acest caz un rezultat pozitiv este probabil să indice o infecţie reală. Însă cine cunoaşte rata de eroare a testărilor? Nimeni!
5. Absenţa morfopatologiei, a necropsiilor
Aşa cum protocolul de tratament al infecţiei este reglementat printr-un ordin de ministru, aşa ar trebui reglementată efectuarea morfopatologiei în cazurile celor decedaţi de COVID. Însă nu există aşa ceva, nu se doreşte aşa ceva!
6. Considerarea mediei procentajelor pozitive
Adevăratul motiv al creşterii ratei de infectare îl constituie creşterea numărului de teste, media procentajelor pozitive neînregistrând o tendinţă evident crescătoare în ultimele 3 luni, la momentul actual acest procentaj situându-se sub nivelul lunilor noiembrie şi decembrie ale anului trecut.
7. Lipsa datelor privind prevalenţa bolii în cadrul populaţiei
Valori concludente s-ar putea determina doar dacă testarea vizează un eşantion reprezentativ pentru comunitatea unde se fac aceste analize. Nu există aşa ceva.
8. Lipsa statisticilor comparative cu alte viroze
În concluzie, Guvernul foloseşte metodologii pseudoştiinţifice, pseudomedicale pentru justificarea unor măsuri restrictive, ilogice, nedemocratice şi dictatoriale, de tip extremist. Acest Guvern, în care se evidenţiază Partidul USR PLUS, ca partid neomarxist de extremă stângă, nelipsind din această categorie PNL şi UDMR.
Mulţumesc.
Alin Coleşa, deputat AUR de Cluj.
Nu există răspunsuri