Claudiu Târziu (AUR): „Guvernanții, europarlamentarii și comisarii europeni proveniți de la PSD și PNL au adus Țara în genunchi!”

Cum ne umilește Josep Borrell, șeful diplomației europene! România pur și simplu nu există la Bruxelles, după 17 ani de la aderarea la UE. Guvernanții, europarlamentarii și comisarii europeni proveniți de la PSD și PNL au adus Țara în genunchi!

Români, AUR vă spune adevărul pe care îl ascund cu grijă PSD și PNL!

La data de 17 aprilie 2024, spaniolul Josep Borrell, înaltul reprezentant al UE pentru politică externă și securitate, adică ministrul de Externe al UE, a semnat o listă cu 44 de numiri de șefi ai reprezentanțelor diplomatice ale UE în străinătate. Aceștia au rangurile de șef al Delegației UE (ambasador al UE), șef de Oficiu și însărcinat cu afaceri ad interim.

Niciun diplomat român nu se află pe listă! Românca Elena-Denisa Ionete a fost numită ambasador al UE la Djibouti, dar nu intră în calcul, pentru că nu este diplomat român din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, ci lucra la SEAE, unde îndeplinea funcția de consilier și inspector superior. Diplomații români din MAE de la București care au participat nu au fost selectați.

Printre fericiții nominalizați se numără spanioli de-ai lui Borrell, dar și germani, însă niciun român, pentru că Bruxelles este condus de coteria câtorva țări din vestul Europei. Berlinul chiar a reușit să înlocuiască germanul care îndeplinea funcția de ambasador UE la Ankara tot cu un german!

În schimbul favorizării Germaniei în spațiile de interes pentru ea de către SEAE condus de spaniolul Josep Borrell, Berlinul închide ochii la faptul că în America Latină unde are interese Spania, reprezentanții diplomatici ai UE fac politica guvernului socialist de la Madrid, conform indicațiilor aceluiași Josep Borrell.

Egalitatea între statele membre este doar un mit. În realitate, UE reprezintă interesele geopolitice ale câtorva state, cum dovedește și numirea de la Ankara.

Românii reprezintă 4,5% din populația UE, deci raportat la numărul populației ar fi trebuit să primească minim două posturi dintre cele 44 de numiri ale lui Borrell. Însă România are o rețea diplomatică mult mai dezvoltată decât a unor state cu populație mai mică sau apărute după 1990, așa că ar fi trebuit să primească 3-4 posturi, dar nu au primit niciunul!

Iată unde a ajuns diplomația României, care odinioară se bucura de prestigiu internațional si scria istorie!

România a aderat de peste 17 ani la UE și a trimis reprezentanți români în Parlamentul European în patru legislaturi, o dată numiți de Parlamentul României și de trei ori votați de alegători. Rezultatul a fost același de fiecare dată si se va repeta la infinit, dacă în Parlamentul European vor ajunge reprezentanții acelorași partide.

Români, ajunge cu umilința și slugărnicia! AUR este singura forță care se va bate pentru voi în Parlamentul European!”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR.

Detalii se regăsesc AICI.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru a prezenta candidații la alegerile din data de 9 iunie, a fost prezentă, luni seară, în Suceava, la Cetatea de scaun! Candidații AUR la alegerile europarlamentare, dar și la cele locale, alegeri comasate neconstituțional de frica AUR, au […]
Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, prezent duminică, 19 mai, la Baia Mare, în Maramureș, în cadrul Caravanei Patrioți în Europa, prin care AUR își prezintă candidații la alegerile din data de 9 iunie, a subliniat importanța acestor alegeri și diferențele dintre ceea […]
Sfânta zi de Duminică, 19 mai, a prilejuit oprirea Caravanei Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, în județul Maramureș, la Baia Mare. Sute de oameni au participat la Baia Mare la prezentarea unora dintre candidații AUR la alegerile […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a fost sâmbătă, 19 mai, pentru toată ziua, în județul Bistrița-Năsăud. În Bistrița, după un flashmob în parcul unde se regăsește și Cetatea Bistriței, o parte dintre candidații la alegerile europarlamentare […]
Cristian Terheș, europarlamentar, cel care deschide lista Alianței AUR pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie, lansează un apel urgent către cetățeni în contextul investigațiilor desfășurate de Parchetul European (EPPO) asupra președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cristian Terheș critică vehement protejarea continuă a […]
Între 27 mai și 1 iunie, la Geneva, va avea loc cea de-a 77-a adunare a Organizației Mondiale a Sănătății care, potrivit tuturor informațiilor disponibile până la acest moment, prin adoptarea Tratatului de Pandemie Globală, urmărește să instaureze o nouă formă de control la nivel global. […]