„Make Europe Great Again”, cel mai mare eveniment conservator organizat în România

Make Europe Great Again

Institutul de Studii Politice Conservatoare “Mihai Eminescu” a organizat în zilele de 27 și 28 Aprilie, la Palatul Parlamentului, Conferința Internațională “Make Europe Great Again”, cel mai important eveniment din spațiul politic conservator, care a reunit peste 600 de conservatori, lideri politici și lideri de opinie din 30 de țări.

În deschiderea conferinței, președintele Institutului, liderul senatorilor AUR, domnul Claudiu Târziu, a afirmat că, folosind experiența conservatorilor și suveraniștilor de pe alte meridiane, precum și întărind alianța dintre partidele conservatoare, putem înainta mai repede pe drumul schimbării așteptate de popoarele din Europa, dar și alte părți ale lumii.

„Dacă dorim să facem Europa din nou măreață, înseamnă că ea și-a pierdut din strălucire și putere. Înseamnă că are probleme. Și cred că suntem de acord că are necazuri mari, atât la nivelul Uniunii Europene, cât și la cel al întregului continent. Deci cum ieșim din impas și cum redăm măreția Europei?  Răspunsul pe scurt este: întorcându-ne la normalitate!”, a spus Claudiu Târziu.

Președintele AUR, deputatul George Simion, a afirmat, în cadrul intervenției sale, că alegerile se apropie cu repeziciune și, odată cu ele, sunt tot mai mari șansele noastre de a reda puterea popoarelor din care partidele conservatoare prezente provin. Potrivit acestuia, există lideri conservatori la nivel european care pot uni mișcările conservatoare.

„Toate conflictele dintre noi pe care le vedem în Europa și chiar în SUA în interiorul mișcării conservatoare cu siguranță nu ajută cauzei noastre comune. Fie suntem împreună, pregătiți să luptăm cu acești birocrați fără Dumnezeu, fie pierdem cu toții. Este atât de simplu. (…) Avem lideri la nivel european care ne pot uni. Îl avem pe domnul Matteo Salvini, pe care l-am vizitat în ultima săptămână la Roma, o avem pe doamna Meloni, îl avem pe domnul Kaczyński. Prefer să-i urmez și să am încredere în ei, ca aliați ai națiunii mele, decât să am încredere în corupta Ursula von der Leyen și în rețeaua ei mincinoasă”, a declarat liderul AUR.

Acesta a propus liderilor conservatori prezenți la București ca, la sfârșitul conferinței, toate partidele din toate cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene să semneze o declarație de a nu o vota pe Ursula von der Leyen ca următoarea șefă a Comisiei Europene. „Ar trebui să ne asumăm cu toții acest lucru”, a subliniat George Simion.

O prezență inedită la eveniment a reprezentat-o Dr. Alveda King, nepoata lui Martin Luther King Jr., cea care s-a declarat onorată să fie prezentă în România.

„Desigur, să facem din nou Europa măreață. România este deja grozavă, este pur și simplu frumoasă și mă bucur că sunt aici. Faceți America din nou măreață, faceți lumea din nou măreață. „Întunericul nu poate alunga întunericul, doar lumina poate face asta. Ura nu poate alunga ura, doar dragostea poate face asta.” Da, lumea noastră, în multe feluri, este stricată și sângerează, prea mult întuneric și ură sunt aici. Ne împiedicăm uneori pe drum și am uitat niște reguli solide, iar asta se întâmplă în întreaga lume, și în America”, a declarat Dr. Alveda King.

Rob Roos, membru al Parlamentului European din Olanda, a declarat că, dacă patrioții și conservatorii vor sta împreună în următorul Parlament European, vom putea opri avalanșa de nebunie a acestui mandat al conducerii UE.

„Cum facem Europa măreață din nou? O facem știind cine suntem, îmbrățișându-ne rădăcinile și rămânând fideli principiilor noastre. Dacă vrem să reușim, trebuie să rămânem uniți. Dacă patrioții și conservatorii vor sta împreună în următorul Parlament European, vom putea opri avalanșa de nebunie a acestui mandat al conducerii UE”, a declarat Rob Roos.

Gian Luigi Ferretti (Italia) reprezentantul pentru afaceri externe al Confederației Sindicale UGL a spus că socialiștii au îmbrățișat globalismul liberalilor. „Ne confruntăm cu un liberalism globalizat care absolutizează piața, negând însăși ideea unui stat construit pe protecția intereselor generale.  Soros & Compania promovează imigrația ilegală în masă ca o modalitate de a reduce drepturile lucrătorilor. În loc să avem o echilibrare  globală a standardelor de viață, a orelor de lucru, a calității, a siguranței, a salariilor și a drepturilor de muncă, asistăm la o nivelare care distruge clasa de mijloc occidentală și aruncă milioane de oameni în abisul sărăciei”, a spus acesta.

În cea de-a doua zi a conferinței, deputatul AUR Adrian Axinia a vorbit, în discursul de deschidere, despre două subiecte de mare interes și îngrijorare în comunitatea europeană: Migrația și Reforma Tratatelor UE.

„Declinul demografic la nivel global, împreună cu creșterea migrației, amenință identitatea culturală și stabilitatea economică. (…) Trebuie să abordăm problema migrației cu claritate, pentru a asigura un viitor mai bun cetățenilor noștri și generațiilor viitoare”, a declarat Adrian Axinia.

Acesta a subliniat că respinge noţiunea de sacrificare a suveranităţii naţionale pe altarul de la Bruxelles: „Trebuie să ne unim pentru a ne asigura că reformele tratatelor servesc la consolidarea, mai degrabă decât la divizarea noastră, și să ne facă state de mâna a doua! Trebuie să ne protejăm suveranitatea, libertatea, demnitatea și puterea de a vota, precum și puterea de veto”

Georgiana Teodorescu, candidat AUR pentru Parlamentul European, a spus că „așa cum familia protejează tradițiile și valorile societății europene, statele au obligația de a proteja familia, prin oferirea unui cadru legislativ autentic, independent, precum și prin crearea unui cadru social, cultural și religios favorabil care să permită familiei să se dezvolte sănătos şi armonios în conformitate cu normele europene conservatoare”.

Potrivit acesteia, dacă UE dorește să aibă o reformă profundă și semnificativă pentru a funcționa mai bine pentru cetățenii săi, atunci Bruxelles și politicienii săi trebuie să identifice ceea ce nu funcționează și să recunoască ceea ce a mers prost anterior. „Numai atunci putem construi un viitor mai bun și mai puternic pentru UE”.

Derk Jan Eppink (Olanda), politician și jurnalist, fost europarlamentar, Mișcarea “Farmer Citizen”, a arătat că de prea mult timp ne confruntăm cu politici contraproductive în Uniunea Europeană, permițând imigrația necontrolată, legislația excesivă și federalizarea inutilă. Potrivit acestuia, astăzi agricultorii rămân blocați în reguli meschine, împiedicându-i să asigure aprovizionarea cu alimente pentru 450 de milioane de cetățeni europeni.

„Se simte nevoia unei gândiri realiste. Sunt sigur că Europa Centrală și de Est va împinge Europa în această direcție, având în vedere experiențele voastre după 40 de ani de guvernare centralistă și gestionare economică defectuoasă. Un rol mai puternic al Europei Centrale și de Est este binevenit. Noi, vest-europenii, ar trebui să fim conștienți de acest lucru și să învățăm din istorie. Iar de România este nevoie chiar în prima linie a acestei schimbări”, a subliniat Derk Jan Eppink.

Sergio Velasco (Spania) politolog, analist, membru al “Filosofia Politica”, a afirmat că imigrația în masă și cea ilegală este una dintre marile probleme și amenințări ale secolului 21. „Europa suferă un val migrator pe care nu îl poate susține. Marile partide europene au fost responsabile pentru faptul că această problemă s-a agravat în timp și că în unele țări nu are practic nicio soluție, iar daunele sunt ireparabile. Atât centru-dreapta, centru-stânga, cât și centrul au ignorat avertismentele sociologilor, politologilor și ale altor experți cu privire la imigrația masivă și ilegală. Oamenii întreabă ce au făcut aceste partide în ultimii 40 de ani pentru a opri acest lucru? Ce s-a făcut pentru a ne proteja cultura și tradițiile? Ce s-a făcut pentru ca străzile europene să devină de nerecunoscut și extrem de nesigure? Nimic. Am văzut consecințele încercării de a rezolva problema într-un mod haotic, dar există o altă cale: politicile familiale”.

Juliana Lombard (SUA), președinta organizației Hudson County Young Republicans, a spus că a fost ușor să se distrugă valorile familiei în timpul COVID, când oamenii au fost obligați să se izoleze de cei dragi. „Vechea zicală “dezbină și cucerește” nu a fost niciodată implementată mai diabolic. Acum, stânga a trecut la o agendă și mai problematică: ideologia transgender și identitatea de gen. Unii vor să credem că există mai mult de două genuri. Aceasta este o minciună pe care stânga încearcă să ne-o bage pe gât de ceva vreme și orice opoziție este întâmpinată cu acuzații de bigotism și amenințări cu represalii sociale. Mesajul meu pentru voi este că SUA și cea mai mare parte a Occidentului ar putea părea să fie 100% de acord cu transgenderismul și cu distrugerea familiei, dar, în realitate, cred că acest mesaj vine de la un procent infim –  1% din populație. Așa că nu vă temeți, vorbiți și luptați pentru adevăr!”

Conferința internațională „Make Europe Great Again” a fost închisă de discursurile finale ale liderilor AUR, George Simion și Claudiu Târziu.

În calitate de organizator al evenimentului, Claudiu Târziu, președintele Institutului „Mihai Eminescu”, le-a transmis celor prezenți că Europa nu poate fi măreață decât dacă națiunile ei aspiră la măreție, își cultivă propria măreție. Europa nu poate fi grandioasă cu națiuni care sunt minore, cu națiuni care sunt pe pragul extincției, pe pragul dispariției. „Iată de ce, în continuare, este mare nevoie să cultivăm sentimentul național. Este nevoie stringentă de o acțiune comună a conservatorilor, a conservatorilor din Europa, din Uniunea Europeană sau nu”, a spus liderul senatorilor AUR.

George Simion, președintele AUR, a reluat și în finalul conferinței apelul către partidele conservatoare și suveraniste din Uniunea Europeană de a semna un document oficial prin care acestea se obligă să nu o voteze pe Ursula von der Leyen drept următorul Președinte al Comisiei Europene.

„Am fost foarte serios în legătură cu această propunere și aș vrea ca toți reprezentanții oficiali ai partidelor europene care ne-au onorat cu prezența să se întoarcă înapoi acasă cu un mesaj: vrem semnăturile”.

Președintele AUR, George Simion, și-a continuat atacurile la adresa Președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: „Această femeie a făcut atât de mult rău Uniunii Europene, cetățenilor europeni. Cu vaccinurile. Pandemia. Certificatul verde, Green New Deal (Pactul European pentru Mediul Înconjurător). Nu ar trebui să fie lăsată să ne dirijeze destinul. Oamenii o vor demisă. Noi o vrem demisă. Cu toții vrem să o oprim!”

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Producătorii locali au nevoie de susținere reală din partea autorităților locale. Candidatul AUR la funcția de primar al municipiului Botoșani, antreprenorul Cătălin Silegeanu, propune o serie de măsuri care vin în sprijinul comercianților și consumatorilor deopotrivă, prin crearea condițiilor optime de comercializare a produselor agroalimentare. Piața […]
Potrivit lui Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, nu mai există bani pentru a plăti motorina și curentul necesare STB, dar nici pentru salariile angajaților societății. Situația este cauzată de neplata datoriilor de către de către Primăria Municipiului București, care a acumulat datorii uriașe în […]
Cel mai sensibil aspect care necesită o implicare deosebită din partea autoritaților locale este cel al spitalelor botoșănene, pentru care nu de puține ori, am avut dovada clară că se lucrează mai mult împotriva pacienților decât în favoarea acestora! Am ajuns la acestă tristă concluzie după […]
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat un marș electoral la Iași la care au participat peste o mie de persoane. Înaintea acestuia, Claudiu Târziu, președintele Consiliulul Național de Conducere al AUR, le-a adresat participanților câteva cuvinte despre votul din 9 iunie. “Dragi susținători ai Mișcării Naționale […]
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat un marș electoral la Iași la care au participat peste o mie de persoane. În timpul evenimentului, președintele AUR, George Simion, l-a acuzat pe primarul Iașiului, Mihai Chirica, de legături cu mafia imobiliară și i-a îndemnat pe românii din diaspora […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru a prezenta candidații la alegerile din data de 9 iunie, a fost prezentă, luni seară, în Suceava, la Cetatea de scaun! Candidații AUR la alegerile europarlamentare, dar și la cele locale, alegeri comasate neconstituțional de frica AUR, au […]