Boris Volosatîi – întrebare către M.A.I. – Numărul de localități din România în care nu există bancomate și unități comerciale cu terminale bancare de plată.

Adresată: Domnului Marian-Cătălin PREDOIU, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Interne
De către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării
Circumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţării
Obiectul întrebării: Numărul de localități din România în care nu există bancomate și unități comerciale cu terminale bancare de plată.


Stimate domnule Ministru,


Actualul Cabinet a lansat inițiativa privind limitarea operațiunilor cetățenilor cu bani lichizi prin plafonarea sumelor cash pentru operațiunile de vânzare-cumpărare și suprataxarea sumelor care depășesc plafoanele stabilite de Executiv. În mod evident, Guvernul a luat (sau ar fi trebuit să ia) în calcul toate aspectele chestiunii, pornind de la situația reală din majoritatea localităților României.
Acest tip de măsuri, susceptibil de neconstituționalitate, nu a fost prevăzut în Programul de guvernare și nici în programele electorale cu care formațiunile politice din arcul guvernamental s-au prezentat în fața alegătorilor la ultimele alegeri parlamentare.
În prezent, în România există 3.181 de unități administrativ-teritoriale de bază, dintre care 103 municipii, 217 orașe și 2.861 comune.
Toate cuprind 13.750 de localități: 320 de orașe / municipii reședință, 2.861 de sate reședință, 473 de localități componente ale orașelor / municipiilor, 470 de sate aparținătoare de orașe / municipii și 9.626 de sate componente ale comunelor. Un nunăr important de localități din România, în special în zonele montane, rămân în continuare neelectrificate.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, cel mai mare număr al persoanelor sărace din România este concentrat în mediul rural. În satele din România atestăm în continuare existența cumpărării alimentelor și produselor de bază pe datorie (numită popular „pe caiet”).
Având în vedere cele expuse mai sus, vă rugăm respectuos să consultați Instituțiile Prefectului din județele țării și să ne transmiteți:

  1. O informație completă și veridică privind:
    a) numărul de localități din România, defalcat pe județe, în care nu există niciun bancomat, cu indicarea numărul total de locuitori ai acestor așezări ruale din fiecare județ.
    b) numărul de localități din România, defalcat pe județe, în care unitățile comerciale nu oferă posibilitatea achitării prin intermediul terminalelor bancare de plată.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]
conferință de presă AUR
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat joi, 22 februarie, o conferință de presă în cadrul căreia s-a prezentat poziția partidului despre desfășurarea alegerilor din acest an. Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a declarat în cadrul conferinței de presă organizată chiar în fața Guvernului României, că actuala coaliție […]