Boris Volosatîi – întrebare către M.A.I. – Numărul de localități din România în care nu există bancomate și unități comerciale cu terminale bancare de plată.

Adresată: Domnului Marian-Cătălin PREDOIU, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Interne
De către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării
Circumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţării
Obiectul întrebării: Numărul de localități din România în care nu există bancomate și unități comerciale cu terminale bancare de plată.


Stimate domnule Ministru,


Actualul Cabinet a lansat inițiativa privind limitarea operațiunilor cetățenilor cu bani lichizi prin plafonarea sumelor cash pentru operațiunile de vânzare-cumpărare și suprataxarea sumelor care depășesc plafoanele stabilite de Executiv. În mod evident, Guvernul a luat (sau ar fi trebuit să ia) în calcul toate aspectele chestiunii, pornind de la situația reală din majoritatea localităților României.
Acest tip de măsuri, susceptibil de neconstituționalitate, nu a fost prevăzut în Programul de guvernare și nici în programele electorale cu care formațiunile politice din arcul guvernamental s-au prezentat în fața alegătorilor la ultimele alegeri parlamentare.
În prezent, în România există 3.181 de unități administrativ-teritoriale de bază, dintre care 103 municipii, 217 orașe și 2.861 comune.
Toate cuprind 13.750 de localități: 320 de orașe / municipii reședință, 2.861 de sate reședință, 473 de localități componente ale orașelor / municipiilor, 470 de sate aparținătoare de orașe / municipii și 9.626 de sate componente ale comunelor. Un nunăr important de localități din România, în special în zonele montane, rămân în continuare neelectrificate.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, cel mai mare număr al persoanelor sărace din România este concentrat în mediul rural. În satele din România atestăm în continuare existența cumpărării alimentelor și produselor de bază pe datorie (numită popular „pe caiet”).
Având în vedere cele expuse mai sus, vă rugăm respectuos să consultați Instituțiile Prefectului din județele țării și să ne transmiteți:

  1. O informație completă și veridică privind:
    a) numărul de localități din România, defalcat pe județe, în care nu există niciun bancomat, cu indicarea numărul total de locuitori ai acestor așezări ruale din fiecare județ.
    b) numărul de localități din România, defalcat pe județe, în care unitățile comerciale nu oferă posibilitatea achitării prin intermediul terminalelor bancare de plată.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

”Mircea Geoană a revenit printre pământeni după experiența de „mare șef” la NATO. După o asemenea „curățare” de imagine, Geoană probabil credea că vom uita trecutul lui din politica românească. Chiar atât de naivi să îi creadă pe români? Ei bine, da! Lucrul acesta a fost […]
”Astăzi, cadrele medicale au ieșit din nou în stradă. Cei care ar trebui să reprezinte o categorie prioritară pentru statul român se văd umiliți de către cei care administrează domeniul sănătății. Revendicările colegilor mei aflați în stradă sunt normale, acestea fiind lucruri de bun simț care […]
Propunerea europarlamentarului AUR Claudiu Târziu, președinte al Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, vine la finalul unei săptămâni în care acesta a vizitat mai multe județe afectate de secetă în sudul României și a discutat cu agricultori, specialiști și reprezentanți ai comunităților devastate […]
Președintele AUR, George Simion, a prezentat joi, la Turceni, în județul Gorj, planul de măsuri pentru domeniul energetic. Liderul AUR a declarat că dacă vrem să avem industrie, atunci trebuie să ne gândim la acele industrii care funcționează cu resursele noastre. „Trebuie să exploatăm toate resursele […]
Aflat la Orodel, județul Dolj, în cea de-a treia zi a campaniei pe care o întreprinde în județele din sudul României afectate de secetă și de pesta micilor rumegătoare, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR și liderul delegației partidului în Parlamentul European, Claudiu Târziu, a […]
Cum mai toate comentariile iscate de cartea senatorului Ciucă seamănă între ele, nu mă voi apuca acum să le repet. Mă voi mărgini să fac câteva considerații pe care genul acesta de carte le îndreptățește. Ce îi reproșez autorului Ciucă nu e lipsa de talent, pe […]