Boris Volosatîi – întrebare către M.A.I. – Numărul de localități din România în care nu există bancomate și unități comerciale cu terminale bancare de plată.

Adresată: Domnului Marian-Cătălin PREDOIU, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Interne
De către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării
Circumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţării
Obiectul întrebării: Numărul de localități din România în care nu există bancomate și unități comerciale cu terminale bancare de plată.


Stimate domnule Ministru,


Actualul Cabinet a lansat inițiativa privind limitarea operațiunilor cetățenilor cu bani lichizi prin plafonarea sumelor cash pentru operațiunile de vânzare-cumpărare și suprataxarea sumelor care depășesc plafoanele stabilite de Executiv. În mod evident, Guvernul a luat (sau ar fi trebuit să ia) în calcul toate aspectele chestiunii, pornind de la situația reală din majoritatea localităților României.
Acest tip de măsuri, susceptibil de neconstituționalitate, nu a fost prevăzut în Programul de guvernare și nici în programele electorale cu care formațiunile politice din arcul guvernamental s-au prezentat în fața alegătorilor la ultimele alegeri parlamentare.
În prezent, în România există 3.181 de unități administrativ-teritoriale de bază, dintre care 103 municipii, 217 orașe și 2.861 comune.
Toate cuprind 13.750 de localități: 320 de orașe / municipii reședință, 2.861 de sate reședință, 473 de localități componente ale orașelor / municipiilor, 470 de sate aparținătoare de orașe / municipii și 9.626 de sate componente ale comunelor. Un nunăr important de localități din România, în special în zonele montane, rămân în continuare neelectrificate.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, cel mai mare număr al persoanelor sărace din România este concentrat în mediul rural. În satele din România atestăm în continuare existența cumpărării alimentelor și produselor de bază pe datorie (numită popular „pe caiet”).
Având în vedere cele expuse mai sus, vă rugăm respectuos să consultați Instituțiile Prefectului din județele țării și să ne transmiteți:

  1. O informație completă și veridică privind:
    a) numărul de localități din România, defalcat pe județe, în care nu există niciun bancomat, cu indicarea numărul total de locuitori ai acestor așezări ruale din fiecare județ.
    b) numărul de localități din România, defalcat pe județe, în care unitățile comerciale nu oferă posibilitatea achitării prin intermediul terminalelor bancare de plată.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]
AUR a reușit la alegerile din 9 iunie un scor istoric. După doar 4 ani de la înființare, AUR este a doua forță politică a României după alianța comasaților. Am reușit ca în 4 ani de zile aproape să ne triplăm numărul de voturi obținute, de […]
Au trecut mai bine de 15 ore de când s-au închis urnele, iar Biroul Electoral Central refuză să publice rezultate parțiale oficiale. Între timp, sunt răspândite date neverificate, care induc intenționat lumea în eroare. Pe site-uri specializate sunt încărcate procese verbale neverificate, fără să se fi […]
Georgiana Teodorescu, candidat AUR, a prezentat duminică, 9 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul din Alianței pentru Unirea Românilor, noi informații privitoare la fraudele electorale care se află astăzi în desfășurare. ”Prima și cea mai gravă despre care am aflat recent și […]