Avrămescu Ștefăniță-Alin – Declarație politică – Libertatea de exprimare nu este și nu trebuie să devină un lux!

Libertatea de exprimare nu este un drept facultativ! Este un drept fundamental într-o democrație! Atunci când statul își folosește toate pârghiile pentru a reduce la tăcere o parte semnificativă a populației, când opoziția este ținta unor atacuri constante și când criticii puterii sunt demonizați, ne mai putem numi o democrație? Mai putem vorbi despre libertate de exprimare?  

Criticile la adresa puterii ar trebui să fie ceva normal într-un stat democratic. Într-o democrație reală, guvernul trebuie să fie tras la răspundere, iar cetățenii au dreptul să știe ce se întâmplă în spatele ușilor închise de la Guvern, de la Președinție, de la ministere. Dar în România condusă de PSD și PNL, orice devoalare a eșecurilor guvernării atrage o reacție agresivă: reducerea la tăcere a opoziției prin cenzură, atacuri mediatice orchestrate, presiuni politice și administrative.  

Pe 1 martie, România a ieșit în stradă! A fost vocea unei Românii reale, România celor care muncesc din greu în fiecare zi pentru un trai decent. A fost România rurală, România orașelor mici, România celor care au fost umiliți, mințiți și privați de dreptul fundamental de a vota în luna decembrie 2024.

Ce au făcut progresiștii din USR și propagandiștii puterii? Au încercat să discrediteze protestul, să-i insulte pe românii care au ieșit în stradă, spunând că sunt „manipulați” și „dezinformați”. Câtă ipocrizie! Câtă nedreptate!

Când au văzut că nu pot contesta mesajul protestului, au încercat să-l minimalizeze, comparându-l cu protestele din 2017, spunând că nu a avut aceeași proporție. Dar protestul din 1 martie nu a fost despre „mulțimi impuse”, despre angajați ai multinaționalelor scoși în stradă cu forța, amenințați cu pierderea slujbei. În 2017, am văzut companii întregi care își monitorizau angajații la protest. O multinațională din Pipera numai ea a trimis în piață într-o singură zi 2000 de angajați, ca să ne facem o idee despre ce vorbim. Controlul era absolut. Uită cineva oare că în 2017 mobilizarea s-a făcut chiar și cu marii „boși” în stradă? Uită cineva de imaginile cu Steven Van Groningen, șeful Raiffeisen Bank, care participa la proteste?

Nu mai vorbim de Klaus Iohannis, care s-a transformat în activist politic și a îndemnat personal oamenii să iasă în stradă, dând directive publice și prezentându-se în mijlocul manifestației cu celebra sa pufoaică roșie. Aceea a fost o mobilizare de sistem, nu un protest autentic!

Astăzi, aceiași indivizi care au organizat și susținut protestele dirijate din 2017 încearcă să minimalizeze revolta românilor din 1 martie. Dar cine încearcă să reducă la tăcere acest protest nu este altceva decât o unealtă a sistemului, a celor care vor o țară fără drept de replică pentru cetățeni.  

Vocea poporului trebuie ascultată! Democrația nu este despre puterea unei elite politice sau economice, ci despre puterea exercitată de către cetățeni, fie direct, fie prin reprezentanții lor aleși. Cine ignoră acest lucru și încearcă să impună o gândire unică nu mai face parte dintr-o democrație, ci aspiră la un regim autoritar.

Protestul din 1 martie nu a fost doar împotriva guvernului PSD-PNL, ci a fost un protest pentru demnitatea poporului român! A fost un protest pentru libertatea românilor de a gândi, de a se exprima și de a vota!

România nu va fi redusă la tăcere! Lupta pentru libertate continuă!

Comments are closed

MAI MULTE ARTICOLE

România se află din nou în fața unui scandal uriaș de corupție și incompetență guvernamentală, […]
Parlamentarii AUR vor depune un proiect legislativ pentru modificarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea și […]
Pe 26 martie, de la ora 17:30, ne vedem în Piața Victoriei, la București! Îl […]
Senatorul AUR, Niculina Stelea, consideră că decizia recentă a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) […]