Cel mai sensibil aspect care necesită o implicare deosebită din partea autoritaților locale este cel al spitalelor botoșănene, pentru care nu de puține ori, am avut dovada clară că se lucrează mai mult împotriva pacienților decât în favoarea acestora!
Am ajuns la acestă tristă concluzie după multitudinea evenimentelor negative petrecute în spitalele botoșănene, care ne-au poziționat ca și județ direct pe prima pagină a ziarelor locale și naționale. Am realizat că în zadar zugrăvim pereții și schimbăm tâmplăria saloanelor și achiziționăm cea mai performantă aparatură medicală, dacă uităm să fim umani și privim totul prin prisma avantajelor materiale.
De aceea, o reală problemă ce necesită o rezolvare urgentă și care se regăsește în programul meu electoral pentru președinția Consiliului Județean Botoșani, este stoparea corupției din spitale. Militez pentru stoparea acestui fenomen, întrucât am vazut că este practicat de la primul om care preia pacientul până la managerul unității spitalicești.
Noi, cei din partidul AUR, considerăm că Botoșaniul este într-o stagnare de ani buni, dezvoltarea despre care ni se vorbește de cei pe care ar trebuie să-i tragem la răspundere acum, nu există! Ceea ce s-a facut până acum în județul nostru, consider că reprezintă o normalitate pentru a supraviețui într-un județ ce aparține de o țară europeană.
Adevărata dezvoltare în adevărarul sens al cuvântului, ne duce cu gândul la spitalele de stat în care ești tratat ca la cele de la privat, accesul la actul medical e facil și nu mai trebuie să aștepti 3-4 luni pentru o programare la sectia de cardiologie de exemplu, fiecare copil are un medic pediatru ce îl are în evidență, asemeni medicului de familie, pentru ca părinții să nu mai stea cu orele la Unitatea de Primire a Urgențelor sau să plătească consultația la cabinetele private. Ceea ce s-a facut până acum de 34 de ani la Botoșani este doar o stagnare ca sa nu spunem o supraviețuire. Dacă pot fi contrazis, la cele afirmate am rugămintea să mi se ofere clasamentul județelor dezvoltate din țară. Dar așa cum se știe, județul Botoșani este considerat a fi la polul sărăciei în România.
Așadar, dragi botoșăneni, dacă ne dorim o dezvoltare cu adevărat pentru județul nostru trebuie să ne focalizăm spre altceva, spre acei oameni care deși sunt noi pe scena politică românească, pot face mult mai mult decât acei politicieni înrădăcinați pe funcțiile lor administrative, obținute doar pe merite politice.
De asemenea, în spitalele județene avem nevoie de o simplificare a actelor birocratice, care în prezent sunt destul de anevoiase și bineînțeles
avem nevoie de oameni profesioniști, cu un comportament civilizat și empatic față de cetățeni, referindu-ne atât la managerii spitalelor cât și la personalul medical și auxiliar.
Nu există răspunsuri