Aelenei Dănuț – declarație politică – La 32 ani de la despărțirea de dictatură.

Stimați colegi,

Au trecut 31 de ani  de la Revoluția care a dus la căderea comunismului. Ce s-a întâmplat atunci și cum arată România acum? Sunt încă lucruri ascunse de aflat, schimbări de explicat, o tranziție de încheiat și lucruri care nu trebuie uitate.

Manifestațiile începute la Timișoara, în 15 decembrie 1989, ca răspuns la încercarea guvernului de a-l evacua pe pastorul reformat Laszlo Tokes, însoțite de o reprimare sângeroasă, dar și de declararea orașului liber de comunism, în 20 decembrie 1989, și-au găsit ecoul la București în 21 decembrie.

Să ne aducem aminte de fuga și condamnarea la moarte a dictatorului, josnica manipulare cu teroriștii, morții Revoluției, confiscarea ei de către un grup de continuatori ai comunismului aflați în eșalonul al doilea, continuatori ce doreau un comunism cu fata umana nu o reforma profunda a societății.

Primul Parlament democratic instaurat după 1989 a cunoscut politicieni remarcabili ca Radu Câmpeanu, Corneliu Coposu, Ion  Diaconescu, Ticu Dumitrescu, Dan Alexandru etc vorbind despre democrație, dreptate și modul cum ar trebui sa evolueze sănătos România. Din păcate vocea și discursurile lor  memorabile au fost anihilate de către majoritatea parlamentarilor FSN foști politruci, securiști și susținători.

Primul guvern al FSN a fost format  in totalitate din fii de foști comuniști și securiști notorii în frunte cu Petre Roman fiul lui Valter Roman.

Primul președinte al României democratice a fost un fost lider PCR, Ion Iliescu.

Jalnic!

Să ne aducem aminte de evenimentele din 13-15 Iunie și reprimarea protestatarilor de către minerii chemați de Președintele Iliescu.

„Nu ne vindem tara” pentru ca mai apoi sa o vindem uneori pe nimic sau pentru un dolar.

După 32 de ani de alternanță PSD, PNL, industria asa zis socialista aproape ca nu mai exista, agricultura este dependenta de vreme, suntem pe penultimul loc în Europa la capitolul infrastructură, bucureștenii și locuitorii multor orașe din Romina tremura în apartamente sau plătesc facturi supradimensionate furnizorilor de energie.

Astăzi, patru milioane de români sunt plecați în Italia, Spania, Germania, Marea Britanie și alte țări vest europene pentru a-și câștiga existenta. Romania aproape a devenit coșul de gunoi al Europei și românii sursa de munca ieftina în agricultura vest europeana!

Comisia de investigare  a crimelor comisie la revoluție nu a găsit vinovații și rudele celor ucisi  își jelesc morții fără a ști cine au fost criminalii! Procesul comunismului, Declarația de la Timișoara, legea lustrației, toate sunt iluzii pierdute pe drumul democrației originale!

De ce stimați colegi?

Încă nu s-a făcut o resetare a României!

Pentru a avea un început curat sănătos greșelile trecutului trebuie recunoscute și îndreptate.

Personal am cutreierat lumea în lung și-n lat prin prisma meseriei avute si pot declara faptul ca poporul roman are acea sclipire de genialitate care-l face diferit de celelalte nații ale lumii.

De ce oare am ajuns aici stimați colegi?

Răspunsul meu este ca nu am avut parte de conducatori cu dragoste de țară și neam, pentru a lucra în folosul acestora, pentru a ne reprezenta cu demnitate în Europa și în lume.

România este o tara bogata atât din punct de vedere al resurselor materiale cât și al resurselor umane!

Romanii sunt inteligenți, primitori și harnici!

De asemenea romanii nu uita și nici nu iartă, și am speranța ca actuala clasa politica va fi drastic sancționată la următoarele alegeri!

Închei acest scurt expozeu cu un indemn a celui ce a fost Petre Tutea:

„Romani nu va mai alegeți conducători care nu-și iubesc poporul”.

Așa sa ne ajute Dumnezeu!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită partidelor aflate la guvernare să renunțe la propunerea de creștere cu 60% a impozitului pe dividende și cu 80% a TVA-ului pentru industria HORECA, măsuri fiscale care ar afecta dramatic antreprenorii români. „În loc să procedeze la debirocratizare, la reducerea […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a strâns la nivel național, precum și din diaspora, peste 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis din funcția de președinte al României. „Românii nu îl mai vor pe Klaus Iohannis. Această campanie s-a bucurat de o largă susținere […]
Către: Domnul Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății Domnul Attila-Zoltán Cseke, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Adresată de către: Senator Adrian Costea Circumscripţia electorală: 23 Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Obiectul întrebării: Deficitul de medici de familie în România Data: 22 iunie 2022 Stimați Domni Miniștri, […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Dorinel Cosma Circumscripţia electorală: Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Controalele la  societățile comerciale ce practică arderi ilegale de deșeuri Stimate domnule Ministru, Pe 14 aprilie au avut loc […]
 Adresată:  Domnului ministru Carol Eduard NOVAK, Ministrul Sporturilor De către:  Domnul Senator Sorin Cristian MATEESCU  Circumscripţia electorală nr.14 Constanța,  Grupul  Parlamentar  AUR – Senat  şi prezentată în şedinţa Plenului din 22.06.2022 Obiectul întrebării : situația în care fostului mare fotbalist  Stelian Carabaș  i s-a îngrădit dreptul […]
Adresată: Domnului Ministru al Transporturilor Și Infrastructurii, Sorin Mihai GRINDEANU De către: Senator Andrei BUSUIOC Circumscripția electorală: NR. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Obiectul întrebării: Probabilitatea dezvoltării unui drum de mare viteză pe ruta Tișița- Vama Albița. Data: 22.06.2022 Stimate domnule ministru, Sorin […]