Aelenei Dănuț – declarație politică – La 32 ani de la despărțirea de dictatură.

Stimați colegi,

Au trecut 31 de ani  de la Revoluția care a dus la căderea comunismului. Ce s-a întâmplat atunci și cum arată România acum? Sunt încă lucruri ascunse de aflat, schimbări de explicat, o tranziție de încheiat și lucruri care nu trebuie uitate.

Manifestațiile începute la Timișoara, în 15 decembrie 1989, ca răspuns la încercarea guvernului de a-l evacua pe pastorul reformat Laszlo Tokes, însoțite de o reprimare sângeroasă, dar și de declararea orașului liber de comunism, în 20 decembrie 1989, și-au găsit ecoul la București în 21 decembrie.

Să ne aducem aminte de fuga și condamnarea la moarte a dictatorului, josnica manipulare cu teroriștii, morții Revoluției, confiscarea ei de către un grup de continuatori ai comunismului aflați în eșalonul al doilea, continuatori ce doreau un comunism cu fata umana nu o reforma profunda a societății.

Primul Parlament democratic instaurat după 1989 a cunoscut politicieni remarcabili ca Radu Câmpeanu, Corneliu Coposu, Ion  Diaconescu, Ticu Dumitrescu, Dan Alexandru etc vorbind despre democrație, dreptate și modul cum ar trebui sa evolueze sănătos România. Din păcate vocea și discursurile lor  memorabile au fost anihilate de către majoritatea parlamentarilor FSN foști politruci, securiști și susținători.

Primul guvern al FSN a fost format  in totalitate din fii de foști comuniști și securiști notorii în frunte cu Petre Roman fiul lui Valter Roman.

Primul președinte al României democratice a fost un fost lider PCR, Ion Iliescu.

Jalnic!

Să ne aducem aminte de evenimentele din 13-15 Iunie și reprimarea protestatarilor de către minerii chemați de Președintele Iliescu.

„Nu ne vindem tara” pentru ca mai apoi sa o vindem uneori pe nimic sau pentru un dolar.

După 32 de ani de alternanță PSD, PNL, industria asa zis socialista aproape ca nu mai exista, agricultura este dependenta de vreme, suntem pe penultimul loc în Europa la capitolul infrastructură, bucureștenii și locuitorii multor orașe din Romina tremura în apartamente sau plătesc facturi supradimensionate furnizorilor de energie.

Astăzi, patru milioane de români sunt plecați în Italia, Spania, Germania, Marea Britanie și alte țări vest europene pentru a-și câștiga existenta. Romania aproape a devenit coșul de gunoi al Europei și românii sursa de munca ieftina în agricultura vest europeana!

Comisia de investigare  a crimelor comisie la revoluție nu a găsit vinovații și rudele celor ucisi  își jelesc morții fără a ști cine au fost criminalii! Procesul comunismului, Declarația de la Timișoara, legea lustrației, toate sunt iluzii pierdute pe drumul democrației originale!

De ce stimați colegi?

Încă nu s-a făcut o resetare a României!

Pentru a avea un început curat sănătos greșelile trecutului trebuie recunoscute și îndreptate.

Personal am cutreierat lumea în lung și-n lat prin prisma meseriei avute si pot declara faptul ca poporul roman are acea sclipire de genialitate care-l face diferit de celelalte nații ale lumii.

De ce oare am ajuns aici stimați colegi?

Răspunsul meu este ca nu am avut parte de conducatori cu dragoste de țară și neam, pentru a lucra în folosul acestora, pentru a ne reprezenta cu demnitate în Europa și în lume.

România este o tara bogata atât din punct de vedere al resurselor materiale cât și al resurselor umane!

Romanii sunt inteligenți, primitori și harnici!

De asemenea romanii nu uita și nici nu iartă, și am speranța ca actuala clasa politica va fi drastic sancționată la următoarele alegeri!

Închei acest scurt expozeu cu un indemn a celui ce a fost Petre Tutea:

„Romani nu va mai alegeți conducători care nu-și iubesc poporul”.

Așa sa ne ajute Dumnezeu!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Deputatul AUR, Dan Tanasă, a criticat declarațiile pe care președintele UDMR, Kelemen Hunor, le-a făcut în Statele Unite ale Americii, subliniind că, în vreme ce românii celebrau Ziua Națională, liderul UDMR arunca din nou cu venin și noroi în statul român. „Zilele trecute, în timp ce […]
Președintele AUR, George Simion, a atras atenția că actualul Guvern PSD – PNL nu reușește să aibă grijă de copiii României. Acesta a precizat că Programul „Cornul și Laptele” nu funcționează în mare majoritate din județele țării din cauză că nu sunt bani. De asemenea, pentru […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că în această săptămână, la Senat, au fost respinse de către PSD-PNL-UDMR, împreună cu USR, două proiecte de legi extrem de importante pentru români. „Am avut 2 proiecte […]
Președintele AUR, George Simion, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că AUR va solicita extinderea cercetării penale pentru achizițiile din timpul pandemiei și la Raed Arafat și la Adrian Streinu Cercel, cel care, în timpul unei emisiuni televizate, s-a denunțat cu privire la sponsorizările […]
Mă prevalez de această oportunitate pentru a trage un semnal de alarmă în privința restricțiilor traficului autovehiculelor de mare tonaj (TIR), deoarece acestea nu exista sau  sunt nu respectate și încălcate tot mai des. Țara noastră înregistrează, din nou un record negativ. Accidentele rutiere înregistrate în […]
ROMÂNIA, ȚARA ASISTAȚILOR SOCIAL Țara noastră ocupă locul al doilea în Europa la numărul de persoane inactive în câmpul muncii. Dintre acestea, aproape un milion și jumătate ar putea să-și găsească de muncă, dar, pur și simplu, nu vor! Ori, după cum spun unii sociologi, ar […]