Adresată: Domnului Prim-ministru FLORIN CÎȚU
De către: Deputat ACATRINEI Dorel Gheorghe
Deputat Pușcasu Lucian Florin
Circumscripția electorală nr. 35, Suceava
Obiectul interpelării: Demiterea Ministrului Afacerilor Interne pentru misiunea operativă împotriva protestelor antiguvernamentale
Domnule Prim-ministru,
Sindicaliștii de la Europol susțin că Poliția Română este folosită în funcție de „influențele politice”. Acuzația se bazează pe o adresă trimisă de conducerea MAI prin care li se solicită polițiștilor să adune informații despre manifestațiile publice anunțate pentru perioada următoare(n.r. martie – aprilie 2021).
„Să mai spună cineva că Poliția Română nu este folosită în funcție de influențele politice. O adresă transmisă la nivelul tuturor județelor, transpune solicitarea conducerii MAI, de a culege informații pentru manifestațiile publice preconizate în perioada următoare”, au anunțat sindicaliștii de la Europol pe Facebook. Sindicaliștii mai spun că în loc să se ocupe de infractori, polițiștii trebuie să adune informații despre protestele antiguvernamentale:
„Ce dosare penale, ce documentare a grupărilor infracționale, ce minori dispăruți și fete traficate, ce furturi de material lemnos, nimic din aceasta nu mai contează! Munca de poliție în vremurile acestea înseamnă să stai în filtre și să culegi informații despre cei care vor să protesteze împotriva măsurilor Guvernului. Asta vor cei care ne conduc”, a precizat Europol.
Domnule Prim-ministru,
În decembrie 1989, libertatea românilor a fost câștigată cu sânge.
Timp de 42 de ani, cât țara noastră a fost sub regimul comunist, fiecare român aștepta ceea ce astăzi Constituția României stipulează prin articolul 30, alineatul 1: „Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor (…) sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile”.
Comunismul, care s-a pretins o nouă civilizaţie, superioară celei capitaliste pe care a negat-o cu pasiune, a forţat sute de milioane de oameni să traiască într-un univers închis, represiv şi umilitor. Libertatea însăşi, era definită drept necesitate înţeleasă. România comunistă a fost din prima şi până în ultima ei zi o închisoare pentru copleşitoarea majoritate a populaţiei. A persecutat fără cruţare pe cei care au îndrăznit să ceară sindicate libere, libertate de conștiință, libertatea întrunirilor,etc.
În privința libertății, românii s-au calificat direct la locul de muncă tocmai pentru că tinerii nu o trăiseră niciodată, iar cei mai în vârstă îi uitaseră gustul, fiind abuzați, spionați, subjugați, umiliți, amenințați, închiși și torturați de regim.
După 31 de ani, Revoluția continuă astfel să ne „învețe” că scopul unei bune administrări este să răspundă nevoilor celor administrați, iar nu să-i dirijeze în direcția pe care administratorii o consideră benefică (pentru administratori).
Fără o analiză a idealurilor și obiectivelor revoluției din Decembrie 1989 nu veți putea înțelege nici esența revoluției.
Dacă îngrădiți drepturile românilor câștigate cu sânge în Revoluție, îmi este teamă că cetățenii acestei țări vor face o nouă revoluție sau vor face ca idealurile acesteia să fie duse până la capăt prin orice mijloace și vă promitem că noi cei care credem în principiul libertății vom fi alături de ei.
Prin identificarea și legitimarea participanților la demonstrații antiguvernamentale ați dus România în urmă cu mai mult de 30 de ani, practic arătați poporului român că este nevoie de o nouă revoluție.
Folosirea Poliției Române pe post de „Securitate” permite o aplicare nelegitimă a unor mijloace coercitive interzise de ordinea legală.
Măsura demiterii, în maxim 24 de ore, a Ministrului Afacerilor Interne cel care a ordonat legitimarea persoanelor ce participă la demonstrații antiguvernamentale este doar prima măsură necesară pentru ca România să nu se întoarcă în urmă cu 31 de ani!
Întrebarea firească care se pune în această situație este dacă veți demite ministrul afacerilor interne și ce măsuri veți lua cu cei care au ordonat măsuri operative pentru inhibarea persoanelor ce participă la demonstrații antiguvernamentale?
Nu există răspunsuri