Lilian Scripnic

Adresată: Domnului Colonel Valeriu Gheorghiță, coordonator al Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-COVID-19

De către: Deputat AUR Galați, Lilian Scripnic

Obiectul întrebării: Strategia de management a stocurilor de vaccinuri anti-COVID-19

   Domnule Colonel,

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), până în 23 iunie, în România au fost vaccinate 4.661.527 de persoane (din care 4.410.810 persoane cu schemă completă, iar 250.717 cu prima doză), fiind administrate 8.806.645 doze de vaccin (tip Pfizer, Moderna, Astra Zeneca și  Johnson&Johnson).

Deoarece campania de vaccinare este un demers complex, vă solicit să îmi răspundeți la următoarele întrebări legate de managementul stocurilor de vaccinuri anti-COVID-19:

 1. Câte doze a contractat România de la începutul campaniei de vaccinare până în prezent? Vă rog să specificați numărul de doze contractate de la fiecare companie producătoare și numărul total de doze contractate.
 2. Câte doze de vaccin au fost utilizate pentru vaccinarea românilor de la începutul campaniei de vaccinare până în prezent? Vă rog să specificați numărul de doze utilizate lunar de la fiecare companie producătoare de vaccinuri.
 3. Care este prețul de achiziție pe doză de vaccin pentru fiecare dintre companiile producătoare?
 4. Care este valoarea totală a vaccinurilor contractate și ce valoare au contractele încheiate cu fiecare companie producătoare de vaccin?
 5. Cate doze au fost livrate în România până în prezent? Vă rog să specificați numărul de doze livrate de fiecare companie producătoare și numărul total de doze livrate.
 6. În raport cu graficul de livrare, câte doze de vaccin au fost achitate în avans în perioada decembrie 2020-iunie 2021? Vă rog să specificați numărul de doze achitate în avans pentru fiecare companie producătoare și numărul total de doze achitate în avans. În același timp, vă rog să îmi furnizați o poză de moment (datele la zi) referitoare la vaccinurile achitate în avans.
 7. În raport cu stocurile de vaccin pe care România le are astăzi, care este perioada de valabilitate a acestora? Vă rog să îmi puneți la dispoziție situația pentru fiecare furnizor de vaccinuri.
 8. Câte doze de vaccin au devenit inutilizabile, de la începutul campaniei de vaccinare până în prezent, prin expirarea perioadei de valabilitate?
 9. Ce cantități de vaccin au fost donate de România altor state și care este valoarea acestor donații, raportat la prețul de achiziție al vaccinului? Pentru fiecare situație, vă rog să specificați și compania producătoare a vaccinurilor donate.
 10. Există situații în care România a revândut vaccinuri achiziționate în campania de combatere a COVID-19? Dacă da, cui, ce cantități, la ce prețuri și de la ce producători?
 11. În contextul în care un număr tot mai mic de români se vaccinează, care este strategia guvernamentală referitoare la gestiunea stocurilor de vaccinuri? Când întreb acest lucru, am în vedere două elemente: pe de-o parte, cantitățile de vaccinuri contractate de România (posibil plătite în avans) sunt evident mai mari decât nevoile curente ale țării noastre; pe de altă parte, vaccinurile au o perioadă de valabilitate limitată.

Consider că România trebuie să aibă un management eficient al stocurilor de vaccinuri și că, în ciuda diluării controlului achizițiilor publice în starea de alertă, obiectivele guvernamentale legate de campania de vaccinare trebuie îndeplinite cu respect față de banul public.

Orice informații tangente cu acest subiect sunt binevenite.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

15.000 de români s-au înscris în numai 24 de ore în AUR, singura forță patrotică, creștină și conservatoare din Parlamentul României, în urma apelului lansat luni de copreședinții formațiunii George Simion și Claudiu Târziu. AUR îi îndeamnă pe toți românii care nu sunt reprezentați politic să […]
28 iunie 1940, vineri Într-o zi de vineri a fost răstignit Hristos, pe nedrept, El, cel fără de greșeală. Într-o zi de vineri a fost cedată Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța, aproximativ 18% din suprafața României de atunci, teritorii locuite de 4 milioane de […]
Duminică, 30 mai, ora 18:00, Alianța pentru Unirea Românilor a organizat un protest la ambasada Serbiei din București ca urmare a abuzului săvârșit de grănicerii sârbi care au împiedicat participarea deputatului AUR Ringo Dămureanu la manifestările organizate de comunitatea românească din regiunea Timoc cu ocazia Zilei […]
În seara zilei de 29 mai 2021 domnului Ringo Dămureanu, deputat AUR și membru al Grupului de Prietenie România-Serbia din Camera Deputaților, i s-a interzis accesul în Republica Sârbă în timp ce se îndrepta spre Valea Moraviei pentru a sărbători Ziua Românilor de Pretutindeni alături de comunitatea istorică românească din […]
Decizia de a impune restricții de circulație obligatorii și, mai ales carantina totală pentru persoanele în vârstă de peste 65, asumată public de Președintele Iohannis este disproporționată, inumană și în dezinteresul României. Izolarea la domiciliu a tuturor persoanelor de peste 65 ani, în lipsa unui sistem […]
În plină eră digitală, când informația este mai accesibilă ca oricând în istorie, rațiunea, logica și luciditatea ar trebui să primeze. Problema e că, deși educația se vrea a fi la apogeu, unii dintre noi nu sunt capabili să gândească logic și să acționeze rațional. România are […]