Alianța pentru Unirea Românilor cere Guvernului României să anuleze măsura anunțată de închidere a pieţelor agroalimentare, târgurilor, pieţelor mixte şi volante din spaţii închise. Această măsură lovește în țăranii și micii producători agricoli români, cărora le ia până și ultima posibilitate de a-și mai vinde produsele. Mai ales acum când au fost strânse recoltele de pe câmp.

Măsura afectează micile afaceri agricole, fermele de familie, de subzistență, din care trăiesc milioane de români din spațiul rural.
În schimb ea favorizează super-marketurile și hiper-marketurile aparținând străinilor, care sunt lăsate deschise. Această discriminare este incorectă și anti-românească. În plus, va crește aglomerația în supermarketuri.

AUR cere anularea articolului 7 din Hotărârea CNSU nr. 52 din 5 noiembrie 2020. Piețele trebuie lăsate deschise, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară. 

Dacă se pune lacăt pe piețe, fermierii nu vor avea unde să-și vândă fructele și legumele și vor fi nevoiți să le arunce, deoarece supermarketurile nu le primesc. În supermarketuri produsele românești nu au loc. Micii producători, și așa decapitalizați, vor fi condamnați la sărăcie. Magazinele de producător vor fi falimentate. 

Președintele Iohannis fie trăiește prea departe de aceste realități și, de la înălțimea preocupărilor sale, nu le înțelege, fie pur și simplu nu-i pasă de soarta micilor producători agricoli români. Președintelui Iohannis îi pasă doar de „alegerile lui” din 6 decembrie și ia măsuri cu unicul scop de a nu-și rata aceste alegeri. Iohannis și Orban sunt în stare să închidă tot, numai să-și țină alegerile. Grija lor nu este sănătatea românilor, ci doar ca nu cumva să nu se poată ține alegerile. 

Încă și mai grav, măsura pune în pericol securitatea alimentară a României. Ea încurajează importul de hrană, făcându-ne și mai dependenți de importuri decât suntem deja. Falimentându-i pe cei care au mai rămas să producă resurse de hrană autohtone, guvernul îi forțează și pe ei să plece pentru a culege sparanghel pentru alții.

AUR susține întreprinzătorii români, puținii care mai sunt, inclusiv cei din HORECA. 

AUR va iniția din Parlament o lege care să sprijine crearea unei rețele românești de desfacere a produselor agro-alimentare, a unui lanț național de retail care să vândă produse alimentare autohtone. 

AUR mai cere scoaterea hipermarketurilor din urban în periurban, ca în țările occidentale. De asemenea, cerem reducerea programului și închiderea lor în weekend, pentru a da șanse și producătorilor români.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

15.000 de români s-au înscris în numai 24 de ore în AUR, singura forță patrotică, creștină și conservatoare din Parlamentul României, în urma apelului lansat luni de copreședinții formațiunii George Simion și Claudiu Târziu. AUR îi îndeamnă pe toți românii care nu sunt reprezentați politic să […]
28 iunie 1940, vineri Într-o zi de vineri a fost răstignit Hristos, pe nedrept, El, cel fără de greșeală. Într-o zi de vineri a fost cedată Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța, aproximativ 18% din suprafața României de atunci, teritorii locuite de 4 milioane de […]
Duminică, 30 mai, ora 18:00, Alianța pentru Unirea Românilor a organizat un protest la ambasada Serbiei din București ca urmare a abuzului săvârșit de grănicerii sârbi care au împiedicat participarea deputatului AUR Ringo Dămureanu la manifestările organizate de comunitatea românească din regiunea Timoc cu ocazia Zilei […]
În seara zilei de 29 mai 2021 domnului Ringo Dămureanu, deputat AUR și membru al Grupului de Prietenie România-Serbia din Camera Deputaților, i s-a interzis accesul în Republica Sârbă în timp ce se îndrepta spre Valea Moraviei pentru a sărbători Ziua Românilor de Pretutindeni alături de comunitatea istorică românească din […]
Decizia de a impune restricții de circulație obligatorii și, mai ales carantina totală pentru persoanele în vârstă de peste 65, asumată public de Președintele Iohannis este disproporționată, inumană și în dezinteresul României. Izolarea la domiciliu a tuturor persoanelor de peste 65 ani, în lipsa unui sistem […]
În plină eră digitală, când informația este mai accesibilă ca oricând în istorie, rațiunea, logica și luciditatea ar trebui să primeze. Problema e că, deși educația se vrea a fi la apogeu, unii dintre noi nu sunt capabili să gândească logic și să acționeze rațional. România are […]