Domnul Ilie-Alin Coleşa:

Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă.

Tema declaraţiei mele politice de astăzi este “Obligativitatea vaccinării – o manifestare de tip dictatorial, specifică regimurilor naziste”.

Permiteţi-mi să vă spun Hristos a Înviat!

Este obligativitatea vaccinării un scop nobil pentru îndeplinirea căruia ar trebui să acceptăm forme foarte grave de discriminare a celor nevaccinaţi, forme care să cuprindă excluderea lor din activităţile sociale, limitarea dreptului lor de a călători, de a profesa, excluderea copiilor nevaccinaţi din şcoli, amendarea părinţilor acestor copii, decăderea din drepturile părinteşti ale acestor oameni şi chiar eliminarea fizică sau mediatică a lor?

Cu siguranţă, nu.

Noi, Partidul AUR, suntem împotriva oricărei forme de discriminare. Nu suntem împotriva vaccinării, ca principiu medical, dar suntem împotriva oricărei modalităţi de obligativitate a vaccinării şi a oricărei condiţionări a libertăţilor fundamentale de acest act.

În ultima perioadă am asistat la excese grave din partea autorităţilor, la cel mai înalt nivel.

Enumăr doar câteva:

  • prim-ministrul, împreună cu ministrul educaţiei, au enunţat intenţia de eliminare a vocilor celor care pun în discuţie vaccinarea obligatorie, de condiţionare a redeschiderii şcolilor de vaccinarea copiilor şi a profesorilor. Şi, aşa cum zicea şi colegul meu, actuala redeschidere a şcolilor este, de fapt, o mare păcăleală şi minciună.
  • secretarul de stat Raed Arafat doreşte condiţionarea relaxării actualelor restricţii, per total, de rata de vaccinare;
  • mai mult, partidele din arcul guvernamental, împreună cu PSD, intenţionează ca Legea vaccinării să cuprindă obligativitatea vaccinării copiilor, iar părinţii care vor refuza vaccinarea acestora să fie amendaţi, în mod repetat, cu până la 10.000 lei, şi chiar să poată fi decăzuţi din drepturile părinteşti, iar copiii lor să fie daţi unui tutore care acceptă vaccinarea.

Am discutat, în ultima perioadă, cu parlamentari ai partidelor guvernamentale şi am aflat miturile şi falsele argumente cu care aceştia susţin obligativitatea vaccinării. Voi enumera, în continuare, doar câteva.

Nevaccinarea ar fi o încălcare a libertăţii persoanei de lângă noi, care s-a vaccinat. Cu siguranţă, nu este aşa, deoarece vaccinul ar trebui să ofere protecţie persoanei vaccinate.

Nevaccinarea ar însemna încălcarea libertăţii celui de lângă noi, care nu s-a putut vaccina din pricina unor contraindicaţii. Cu siguranţă, nu este aşa, deoarece vaccinare nu ne fereşte de a ne îmbolnăvi, ci doar de a face forme grave ale bolii şi, ca atare, vom putea fi vectori de răspândire a bolii chiar dacă ne-am vaccinat.

Vaccinarea obligatorie ar fi asemenea învăţământului obligatoriu. Cu siguranţă, nu, deoarece învăţământul nu este propriu-zis obligatoriu, ci înseamnă doar asigurarea condiţiilor prin care orice copil să poată frecventa şcoala. Însă un elev poate refuza să frecventeze cursurile, în această situaţie elevul nefiind sancţionat în vreun fel, şi pe bună dreptate.

Carnetul de vaccinuri obligatorii ar fi asemenea unui carnet de conducere. Cu siguranţă, nu, deoarece a fi nevaccinat nu presupune a avea un drept de a conduce maşini, ci înseamnă un drept elementar la viaţa în societate.

Din păcate, nu mai auzim nicio voce care să ne spună că suntem stăpâni pe propriul corp, că aşa cum putem decide dacă săvârşim avort sau nu, avem dreptul de a ne vaccina sau nu.

În prezent, în România, legislaţia nu prevede obligativitatea vaccinării, ci doar obligativitatea medicilor de familie de a asigura gratuit vaccinarea copiilor, însă doar la cererea şi cu consimţământul părinţilor, după ce aceştia au fost informaţi corect cu privire la actul medical în sine. În actuala lege se vorbeşte doar de o schemă de vaccinare recomandată de Ministerul Sănătăţii, nicidecum de o schemă obligatorie.

Deci nu există niciun motiv real pentru care legislaţia actuală, cu privire la vaccinare, să fie schimbată.

Pentru viaţa noastră există un singur lucru cu adevărat necesar, unicul necesar, este Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Însă nici măcar El nu ni se impune cu forţa, putem să-l refuzăm – la fel ar trebui să fie posibil şi în privinţa vaccinurilor.

Libertatea este sfântă!

Alin Coleşa, deputat AUR de Cluj.

Mulţumesc.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

15.000 de români s-au înscris în numai 24 de ore în AUR, singura forță patrotică, creștină și conservatoare din Parlamentul României, în urma apelului lansat luni de copreședinții formațiunii George Simion și Claudiu Târziu. AUR îi îndeamnă pe toți românii care nu sunt reprezentați politic să […]
28 iunie 1940, vineri Într-o zi de vineri a fost răstignit Hristos, pe nedrept, El, cel fără de greșeală. Într-o zi de vineri a fost cedată Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța, aproximativ 18% din suprafața României de atunci, teritorii locuite de 4 milioane de […]
Duminică, 30 mai, ora 18:00, Alianța pentru Unirea Românilor a organizat un protest la ambasada Serbiei din București ca urmare a abuzului săvârșit de grănicerii sârbi care au împiedicat participarea deputatului AUR Ringo Dămureanu la manifestările organizate de comunitatea românească din regiunea Timoc cu ocazia Zilei […]
În seara zilei de 29 mai 2021 domnului Ringo Dămureanu, deputat AUR și membru al Grupului de Prietenie România-Serbia din Camera Deputaților, i s-a interzis accesul în Republica Sârbă în timp ce se îndrepta spre Valea Moraviei pentru a sărbători Ziua Românilor de Pretutindeni alături de comunitatea istorică românească din […]
Decizia de a impune restricții de circulație obligatorii și, mai ales carantina totală pentru persoanele în vârstă de peste 65, asumată public de Președintele Iohannis este disproporționată, inumană și în dezinteresul României. Izolarea la domiciliu a tuturor persoanelor de peste 65 ani, în lipsa unui sistem […]
În plină eră digitală, când informația este mai accesibilă ca oricând în istorie, rațiunea, logica și luciditatea ar trebui să primeze. Problema e că, deși educația se vrea a fi la apogeu, unii dintre noi nu sunt capabili să gândească logic și să acționeze rațional. România are […]