Suntem Alianța pentru Unirea Românilor, cea mai nouă mișcare politică, singura născută cu adevărat din durerea poporului român. Având în vedere situația în care ne aflăm ca țară și ca popor, situație care nu mai necesită vreun comentariu sau descriere, pentru că o resimțim zi de zi, propunem ca obiective naționale urgente următoarele:

1. Adoptarea unui proiect de țară clar, sustenabil, care să definească pe termen lung viitorul României ca națiune. Proiectul de Țară pe care îl susținem este APĂ, HRANĂ, ENERGIE – proiectdetara.ro

2. Un stat de drept în care justiția să facă cu adevărat DREPTATE tuturor cetățenilor. Redeschiderea dosarelor marilor privatizări și a altor acțiuni prin care au fost înstrăinate resursele naturale ale țării. Introducerea de pârghii legislative și administrative pentru recuperarea prejudiciilor rezultate din fapte de corupție și confiscarea averilor ilicite.

3. Renașterea satului românesc prin sprijinirea fermelor de familie, încurajarea asocierii în domeniul producției agricole, acordarea de credite fără dobândă pentru investiții în tehnologie și facilități fiscale pentru crearea de locuri de muncă în mediul rural. Finanțare de la stat și din fonduri europene pentru utilități (apă, canalizare) și servicii publice de calitate (creșă, grădiniță, dispensar) în fiecare comună din România.

4. Oprirea tăierilor ilegale de păduri și a exportului de masă lemnoasă brută. Încurajarea producătorilor interni de mobilă și produse derivate din lemn.

5. Finanțarea masivă și cu prioritate a Educației și Sănătății, care sunt vitale pentru existența, afirmarea și dezvoltarea poporului român.

6. Luarea măsurilor necesare pentru ca serviciile de informații să înceteze oprimarea adversarilor politici ai Puterii și să nu se mai poată implica în viața politică. Rolul serviciilor de informații este să apere țara de amenințări interne și externe, nu să facă politică din umbră la ordinul mai marilor zilei.

7. Reducerea drastică a birocrației, digitalizarea administrației publice și interconectarea bazelor de date ale instituțiilor de stat, astfel încât o firmă să se poată înființa on-line în 30 de minute, un cont bancar să fie deschis on-line în 10 minute, iar orice document ce trebuie emis de o autoritate de stat să poată fi procurat în timp real, on-line.

8. Susținerea firmelor românești și încurajarea muncii în România, nu în afara ei, printr-un regim de taxare cât mai redus și prin asigurarea unor șanse egale pentru toți. Munca să fie stimulată, nu supra-reglementată și taxată excesiv. Micul producător și produsele sale trebuie sprijinite. Companiile străine care activează în România trebuie să aibă un sediu permanent pe teritoriul României și să plătească impozit pe profit aici.

9. Toate funcțiile de demnitate publică eligibile (primar, consilier local sau județean, președinte de Consiliu Județean, deputat, senator și președinte de stat) vor fi limitate la două mandate de câte patru ani, pentru primenirea clasei politice și pentru a motiva noile generații să se implice în rezolvarea treburilor publice.

10. Susținerea familiei și încurajarea natalității prin reducerea semnificativă, în mod progresiv, a taxării și impozitării pentru familiile cu copii. Instituirea unui program de credite avantajoase pentru achiziția de bunuri de folosință îndelungată, inclusiv locuință sau autoturism, pentru familiile cu peste 3 copii, inclusiv.

Considerăm aceste propuneri drept calea de urmat prin care România poate să se ÎNTREGEASCĂ, oferindu-le FIILOR și FIICELOR sale motive pentru a rămâne sau a se reîntoarce acasă, unde să prospere material și spiritual.

E timpul să repunem societatea românească pe fundamente drepte, sănătoase și sustenabile.

E timpul să facem DREPTATE PENTRU ROMÂNIA!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

15.000 de români s-au înscris în numai 24 de ore în AUR, singura forță patrotică, creștină și conservatoare din Parlamentul României, în urma apelului lansat luni de copreședinții formațiunii George Simion și Claudiu Târziu. AUR îi îndeamnă pe toți românii care nu sunt reprezentați politic să […]
28 iunie 1940, vineri Într-o zi de vineri a fost răstignit Hristos, pe nedrept, El, cel fără de greșeală. Într-o zi de vineri a fost cedată Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța, aproximativ 18% din suprafața României de atunci, teritorii locuite de 4 milioane de […]
Duminică, 30 mai, ora 18:00, Alianța pentru Unirea Românilor a organizat un protest la ambasada Serbiei din București ca urmare a abuzului săvârșit de grănicerii sârbi care au împiedicat participarea deputatului AUR Ringo Dămureanu la manifestările organizate de comunitatea românească din regiunea Timoc cu ocazia Zilei […]
În seara zilei de 29 mai 2021 domnului Ringo Dămureanu, deputat AUR și membru al Grupului de Prietenie România-Serbia din Camera Deputaților, i s-a interzis accesul în Republica Sârbă în timp ce se îndrepta spre Valea Moraviei pentru a sărbători Ziua Românilor de Pretutindeni alături de comunitatea istorică românească din […]
Decizia de a impune restricții de circulație obligatorii și, mai ales carantina totală pentru persoanele în vârstă de peste 65, asumată public de Președintele Iohannis este disproporționată, inumană și în dezinteresul României. Izolarea la domiciliu a tuturor persoanelor de peste 65 ani, în lipsa unui sistem […]
În plină eră digitală, când informația este mai accesibilă ca oricând în istorie, rațiunea, logica și luciditatea ar trebui să primeze. Problema e că, deși educația se vrea a fi la apogeu, unii dintre noi nu sunt capabili să gândească logic și să acționeze rațional. România are […]