Vasile Nagy – declaraţie politică despre “Poliţia animalelor”

“Poliţia animalelor”

Agresivitatea orientată împotriva animalelor este un fenomen social din ce în ce mai răspândit în societatea actuală. Abuzul asupra animalelor reprezintă vătămarea fizică intenţionată a acestora, fără a avea drept scop sau obiectiv autoapărarea sau nevoia de hrană. În general abuzul este constituit de orice formă de violenţă fizică sau emoţională.

Societatea îşi doreşte să crească şi să educe copii sănătoşi fizic, moral, emoţional şi psihic, însă, contrar acestui deziderat, fenomenul cruzimii faţă de animale este tot mai răspândit nu atât în mediul rural, cât mai ales în cel urban.

Evoluţia noastră are la bază un fundament important, şi anume, dorinţa de progres. Progresul a adus cu sine, atât la nivel ştiinţific, cât şi la nivel de dezvoltare socială, necesitatea apariţiei legilor.

Legile au devenit din ce în ce mai dese şi reglementează situaţii complexe. Un astfel de exemplu este adoptarea unei prevederi legislative privind protecţia animalelor şi pentru a preveni violenţa împotriva animalelor. Întrucât acţiunile de la nivel social au devenit unele extrem de agresive, şi legea a început să prevadă pedepse din ce în ce mai aspre pentru violenţa împotriva animalelor.

Legea nr. 205/2004 a fost modificată substanţial în 2022, violenţa împotriva animalelor fiind pedepsită mai aspru. Azi, în România, faptele de cruzime faţă de animale pot fi pedepsite cu închisoare de până la 7 ani.

În fiecare an, milioane de animale vii sunt transportate pe cale rutieră, maritimă, feroviară şi aeriană în interiorul şi în afara UE pentru sacrificare, îngrăşare sau reproducere.

Bunăstarea lor în timpul acestor călătorii trebuie să fie asigurată prin norme speciale ale UE, în vigoare din 2005, cu toate acestea, s-a dovedit că aceste norme nu sunt aplicate corespunzător.

Serviciul Poliţia Animalelor se află în structura Direcţiei Siguranţă şi Ordine Publică, este condus de un şef serviciu şi are numeroase atribuţii.

La nivelul Direcţiei pentru Protecţia Animalelor, sunt desfăşurate activităţi de identificare a unor situaţii prezentate în mediul online, privind posibile încălcări ale legislaţiei. După efectuarea primelor verificări, datele obţinute sunt transmise structurilor teritoriale de protecţie a animalelor, în vederea luării măsurilor legale.

Violenţa împotriva animalelor este destul de răspândită şi se manifestă sub diverse forme, pornind de la înfometare, părăsire şi până la utilizarea tehnicilor de îmblânzire prin lovire cu corpuri dure.

Un astfel de comportament barbar nu poate fi tolerat într-o societate civilizată.

În general, oamenii care au animale de companie sunt mai fericiţi, fac mai uşor faţă stresului şi sunt chiar mai sănătoşi, iar copiii care cresc de mici cu un animal în casă se vor dezvolta mult mai bine, vor fi mai sociabili, mai iubitori şi mai fericiţi.

Un animal te învaţă ce înseamnă responsabilitatea, pentru că trebuie sa îi asiguri anumite condiţii şi facilităţi.

Eforturile de îngrijire pe care le fac posesorii de animale pentru necuvântătoarele lor sunt răsplătite prin influenţa pozitivă asupra stării de sănătate.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat sâmbătă, 12 octombrie, în cadrul evenimentului ”AUR pentru Oltenia”, candidații pentru alegerile parlamentare din judeţele Dolj, Mehedinţi, Gorj, Olt și Vâlcea. La eveniment au participat George Simion, președintele AUR, candidat la alegerile prezidenţiale, și Claudiu Târziu, europarlamentar AUR și […]
Nelu Tătaru, unul dintre cele mai toxice personaje din politica românească, vârful de lance al criminalilor care au dictat închiderea în case a românilor în timpul pandemiei, a ajuns pe mâna procurorilor DNA. Cum, la ordinul stăpânilor de la OMS, circul cu purtarea măștilor pe față […]
Petrișor Peiu, propunerea AUR pentru Ministerul Economiei Naționale, atrage atenția asupra faptului că săptămâna trecută guvernul PSD-PNL a anunțat o „mare victorie”: grupul energetic numărul 5 Rovinari, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, este gata să fie pus în funcțiune şi să fie conectat la Sistemul Energetic […]
“În ultimele săptămâni, a apărut în spațiul public o posibilă tranzacție comercială cu implicații profunde asupra securității energetice a României. Este vorba despre vânzarea companiei de furnizare de gaze și energie electrică E.ON România către compania maghiară de stat MVM, controlată direct de guvernul Viktor Orban. […]
Delegația AUR în Parlamentul European a susținut în această săptămână o conferință de presă în cadrul căreia au fost abordate teme privind viitorul european al Republicii Moldova, întârzierea procesului de aderare a României la Spațiul Schengen și restricțiile vamale impuse de Germania, precum și dublul standard […]
După scandalul Nordis, care a lovit puternic în PSD, astăzi vedem că unul dintre liderii PNL este prins într-un scandal de corupție. Sinistrul pandemiei Nelu Tătaru, cel care a condus ministerul sănătății și care a introdus alături de prietenul său Arafat sacii negri de plastic pentru […]