Valentin-Rică Cioromelea – Declarație politică – Legea Uitării

Declarația mea politică de astăzi este un protest împotriva uitării, un episod din multele ce vor urma împotriva acestui lucru.

Și mă adresez în primul rând echipei guvernamentale și susținătorilor săi dar în același timp  și celor care jinduiesc la ciosvârta guvernării ori s-au înfruptat din ea, neavând niciun plan pentru țara acesta.

 Uitarea pare a fi un fenomen firesc care odată cu trecerea timpului apare prin așternerea prafului peste întâmplări. Însă voi, domnii, ați adoptat cu toții această lege încercând să aruncați în neant totul: istoria noastră, marii oameni de stat, realizările acestei țări, poporul cu totul! Vă erijați în făuritori de legi, care  însă sunt nedrepte pentru că nu sunt pentru oameni ci împotriva lor și pentru voi; Vă erijați în binefăcători, dar faceți binele doar contra cost și numai pentru străini, uitându-I pe ai voștri.

Ați adoptat și promulgat cu bună știință “Legea Uitării”. Și de aici … neajunsurile și vrajba dintre români, nesiguranța și sărăcia.

Deunăzi am mai trăit o tragedie, la Crevedia. S-a vorbit și analizat mult. Au murit oameni, au fost arestați patronii, se mai fac câteva analize… și gata. Ați reușit! Dar nu vreun lucru bun. Ci ați reușit ce nu ați putut face la Colectiv! Să pregătiți cu multă pricepere uitarea!

De ce așa? De ce vă grăbiți să uitați? De ce vă grăbiți să închideți? Nu oameni și firme ci de ce închideți ușa, de ce închideți ochii? De ce uitați?

Ați uitat atâta vreme că românii de la sat se încălzesc cu lemne și gătesc cu butelii incarcate illegal cu GPL de la stații? E firesc ca ce e ilegal să fie oprit, dar voi opriți tot și nu puneți nimic în loc. De exemplu în loc de lemnul de foc adus de samsari și rețelele de hoți de pădure (ați uitat și de astea) de ce nu vinde   statul român direct către cetățean. Samsarul îl păcălește și la cântar și la volum și la scăzăminte, iar voi, statul il protejați pe acesta, care nu vă plătește impozite și il chinuiți pe cetățean, despre care ați uitat iarăși că plătește impozite.

Butelia aceea amărâtă încărcată la stația GPL știți că este cumpărată de oameni pentru că este mai ieftină cu până la 50% decât cea de la marile companii care vând butelii gata încărcate? De ce preferă oamenii să își riște siguranța? Pentru că uitați de ei de fiecare dată, iar măsurile pe care le luați de-a valma îi sărăcesc. Ați uitat să munciți pentru ei, ați uitat să munciți pentru țară, ați uitat să munciți în general!

Nu sunt măsuri greu de luat în incercarea de a asigura o independență energetică a gospodăriilor românești, există tot felul de alternative legale pe care statul le poate aborda fără să rămână în pierdere, de la fabrici de peleți sau brichete din resturi vegetale, la reînființare centrlor de combustibili din localitățile rurale. Totul e să stați la masă, să faceți un plan pe care să îl și respectați și atunci oamenii nu se vor mai gândi că ați uitat.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Adresată:  Domnului Sándor PETRES, prefect al județului Harghita De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Acțiunile Instituției Prefectului din județul Harghita […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de Statistică De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Distribuția pe localități a […]
Adresată: Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Preşedintelui ANPM Laurențiu-Alexandru PĂȘTINARU, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor Mircea FECHET   De către: Senator Andrei BUSUIOC  Circumscripția electorală: nr. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Perioada de stocare și de prelucrare maximă […]
Adresată: Domnului Ministru al Apărării, Angel TÎLĂR, De către: Senator AELENEI Evdochia Circumscripția: nr. 14, Constanţa Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 27.09.2023 Obiectul întrebării: protejarea cetățenilor județului Constanța Stimate domnule Ministru,           Mă adresez dumneavoastră în contextul războiului nemilos al […]
Adresată: Autorității de Supraveghere Financiară, Președintelui Nicu Marcu De către: Senator Andrei BUSUIOC  Circumscripția electorală: nr. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Companiile de reasigurări Stimate domnule Președinte Nicu Marcu, Printre principalele modalități de protecție împotriva unor pierderi financiare considerabile […]
Adresată: Doamnei Luminița-Teodora ODOBESCU, ministrul afacerilor externe Doamnei Simona BUCURA-OPRESCU, ministrul muncii și solidarității sociale Doamnei Ligia DECA, ministrul educației Domnului Alexandru RAFILA, ministrul sănătății De către Domnul senator: Dorinel COSMA Circumscripția electorală: Nr. 7, Botoșani Grupul Parlamentar: A.U.R. Ședința Senatului din data de: 27.09.2023 Obiectul […]