Valentin-Rică Cioromelea – Declarație politică – Legea Uitării

Declarația mea politică de astăzi este un protest împotriva uitării, un episod din multele ce vor urma împotriva acestui lucru.

Și mă adresez în primul rând echipei guvernamentale și susținătorilor săi dar în același timp  și celor care jinduiesc la ciosvârta guvernării ori s-au înfruptat din ea, neavând niciun plan pentru țara acesta.

 Uitarea pare a fi un fenomen firesc care odată cu trecerea timpului apare prin așternerea prafului peste întâmplări. Însă voi, domnii, ați adoptat cu toții această lege încercând să aruncați în neant totul: istoria noastră, marii oameni de stat, realizările acestei țări, poporul cu totul! Vă erijați în făuritori de legi, care  însă sunt nedrepte pentru că nu sunt pentru oameni ci împotriva lor și pentru voi; Vă erijați în binefăcători, dar faceți binele doar contra cost și numai pentru străini, uitându-I pe ai voștri.

Ați adoptat și promulgat cu bună știință “Legea Uitării”. Și de aici … neajunsurile și vrajba dintre români, nesiguranța și sărăcia.

Deunăzi am mai trăit o tragedie, la Crevedia. S-a vorbit și analizat mult. Au murit oameni, au fost arestați patronii, se mai fac câteva analize… și gata. Ați reușit! Dar nu vreun lucru bun. Ci ați reușit ce nu ați putut face la Colectiv! Să pregătiți cu multă pricepere uitarea!

De ce așa? De ce vă grăbiți să uitați? De ce vă grăbiți să închideți? Nu oameni și firme ci de ce închideți ușa, de ce închideți ochii? De ce uitați?

Ați uitat atâta vreme că românii de la sat se încălzesc cu lemne și gătesc cu butelii incarcate illegal cu GPL de la stații? E firesc ca ce e ilegal să fie oprit, dar voi opriți tot și nu puneți nimic în loc. De exemplu în loc de lemnul de foc adus de samsari și rețelele de hoți de pădure (ați uitat și de astea) de ce nu vinde   statul român direct către cetățean. Samsarul îl păcălește și la cântar și la volum și la scăzăminte, iar voi, statul il protejați pe acesta, care nu vă plătește impozite și il chinuiți pe cetățean, despre care ați uitat iarăși că plătește impozite.

Butelia aceea amărâtă încărcată la stația GPL știți că este cumpărată de oameni pentru că este mai ieftină cu până la 50% decât cea de la marile companii care vând butelii gata încărcate? De ce preferă oamenii să își riște siguranța? Pentru că uitați de ei de fiecare dată, iar măsurile pe care le luați de-a valma îi sărăcesc. Ați uitat să munciți pentru ei, ați uitat să munciți pentru țară, ați uitat să munciți în general!

Nu sunt măsuri greu de luat în incercarea de a asigura o independență energetică a gospodăriilor românești, există tot felul de alternative legale pe care statul le poate aborda fără să rămână în pierdere, de la fabrici de peleți sau brichete din resturi vegetale, la reînființare centrlor de combustibili din localitățile rurale. Totul e să stați la masă, să faceți un plan pe care să îl și respectați și atunci oamenii nu se vor mai gândi că ați uitat.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Marcel Boloș refuză să vină în Parlament pentru a da explicații cu privire la situația economică dezastruoasă și la ultimele măsuri luate de ministerul de Finanțe, care nu fac decât să îi sărăcească și mai mult pe români. Concret, ministrul de Finanțe ar fi trebuit să […]
George Simion Meritocratia AUR
Peste 700 de români, specialiști în domenii cheie pentru țară, au aplicat pe LinkedIn la programul „Meritocrația conduce România”, lansat în urmă cu doar trei zile de președintele AUR, George Simion. Sunt români specializați în tehnologie, educație, sănătate, oameni cu experiență vastă, care vor să dea […]
claudiu-tarziu
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, critică în termeni foarte duri “Codul de conduită pentru prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură”, document adoptat de Ministerul Educației și intrat recent în vigoare. “Conform prevederilor acestui document, […]
AUR Chișinău candidații la alegerile europarlamentare
Alianța pentru Unirea Românilor și-a prezentat duminică, 21 aprilie, la Chișinău, în Republica Moldova, într-un eveniment inedit, o parte dintre candidații pentru alegerile europarlamentare care se vor desfășura pe data de 9 iunie 2024. La evenimentul organizat la Chișinău, la care au participat peste 300 de […]
AUR mașini medici mediul rural
Alianța pentru Unirea Românilor pune la dispoziția medicilor de familie 40 de mașini pe care să le folosească pentru deplasările în teritoriu. Primele două mașini au fost deja redirecționate medicilor de familie din Mureș și Teleorman, în cadrul unui eveniment care a avut loc în fața […]
Regimul de la Kiev, prin intermediul serviciului său de spionaj militar HUR, se amestecă grosolan în treburile interne ale României, în campania electorală în curs. Totodată, Kievul urmărește și intimidarea românilor din Ucraina, precum și intimidarea Patriarhiei Române. Presa de la Kiev, citând ca sursă serviciul […]