Adresată: Domnului Ionel Nicolae CIUCĂ, prim-ministru al Guvernului României
De către: Deputat Boris VOLOSATÎI, ales în circumscripția nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţării
Deputat Ciprian-Titi STOICA, ales în circmuscripția nr. 37 Timiș
Data: 19/09/2022
Obiectul întrebării: Funcționarea Comisiei hidrotehnice interguvernamentale a privind utilizarea durabilă a apelor Prutului și Dunării.
Stimate domnule prim-ministru,
România și Republica Moldova au semnat la Chișinău, în data de 28 iunie 2010, Acordul privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a apelor Prutului și Dunării (în continuare – Comisia interguvernamentală). Acordul a intrat în vigoare la 18 noiembrie 2010.
Prima sesiune extraordinară a Comisiei hidrotehnice interguvernamentale a avut loc în municipiul Cahul, la 7 decembrie 2011, ocazie cu care au fost semnat un Protocol cuprinzând mai multe hotărâri, inclusiv cea de aprobare a Regulamentului comisiei interguvernamenale.
Potrivit Regulamentului Comisiei interguvernamentale, aceasta ține o sesiune ordinară în fiecare an, alternativ, pe teritoriul României și teritoriul Republicii Moldova.
În cadrul Comisiei guvernamentale funcționează patru subcomisii, și anume:
- Subcomisia Stânca-Costești;
- Subcomisia pentru apărare împotriva inundaţiilor şi gheţurilor;
- Subcomisia pentru gospodărirea cantitativă a apelor şi hidrometeorologie;
- Subcomisia pentru protecţia calităţii apelor şi a biodiversităţii corpurilor de apă.
Având în vedere cele prezentate mai sus, vă rugăm respectuos să ne transmiteţi:
- Câte sesiuni ordinare și extraordinare a ținut până în prezent Comisia hidrotehnică interguvernamentală privind utilizarea durabilă a apelor Prutului și Dunării, când anume și în ce localități.
2. O informație privind activitatea Comisiei hidrotehnice interguvernamentale și a celor patru subcomisii care să reflecte principalele hotărâri adoptate de acestea.
Nu există răspunsuri