Roman Nicolae – întrebare parlamentară către M.A.I / Ministerul Sănătății – Riscuri la adresa sănătății poporului român.

Către: Ministrul Afacerilor Interne,

  Domnul Lucian BODE

Ministrul Sănătății

Alexandru RAFILA

De la:  Gl.mr. prof.univ.dr. Nicolae N. ROMAN,

            Deputat AUR, circumscripția electorală nr.10 Buzău

Obiectul întrebării: Riscuri la adresa sănătății poporului român.     

          În imaginile difuzate despre exodul refugiaților dinspre Ucraina spre România, nu am observat nici un fel de amenajare cu logistica medicală minimă care să asigure un triaj medical.

Într-un anunț din perioada inițială a crizei s-a vorbit despre echipe mobile ale Direcției de Sănătate Publică trimise la frontieră dotate cu teste rapide.

În cotidianul britanic The Telegraf din 05.03.2022, doctorul A. Faucci semnalează problema tuberculozei endemice care înregistrează 30.000 de cazuri anual în Ucraina. Boala este rezistentă la tratamentul medicamentos și este contagioasă. Privind această situație oficialul american a precizat că poate genera o teribilă tragedie de sănătate publică, țara fiind a 4-a cu cea mai ridicată rată dintre 53 de tări conform declarației Organizației Mondiale a Sănătății.

Pe site-ul oficial al UNICEF Ucraina – Fundația Națiunilor Unite pentru Copii, la 05.03.2022 este făcut public un plan național pentru combaterea poliomielitei adoptat de ministerul sănătății ucrainian din 30.12.2021. Cu această boală, contagioasă de asemenea, au fost testați pozitiv 19 copii ucrainieni, iar un copil a rămas paralizat. Din cauza războiului, campania de vaccinare este disfuncțională, această boală fiind, de asemenea, contagioasă.

La 18.02.2022, într-un interviu la postul CNBC, Bill Gates a afirmat că s-au redus riscurile unei boli severe din cauza virusului covid 19, dar o altă pandemie este posibil să se declanșeze.

Referindu-se la acest subiect la Conferința anuală de securitate de la Munchen, omul de afaceri a afăcut precizări despre o nouă pandemie generată de un alt germen.

Acesta apreciază că până în prezent, circa 61,9% din populația mondială este vaccinată și se dorește ca până la mijlocul lui 2022 să se ajungă la 70% persoane vaccinate, datorită progreselor tehnologiilor de producere a serurilor necesare combaterii bolilor.

Având în vedere riscurile medicale generate de presupusa existență a unor biolaboratoare în Ucraina, precum și situația sanitară destul de precară a populației migrante a acestei țări în România, de faptul ca această populație prezumtiv purtătoare a bolilor sus-amintite va rog sa-mi precizați:

  1. Cum se ține evidența persoanelor ucrainiene intrate în România și care sunt cazate la diferite familii, pe o arie foarte largă de răspândire?
  2. Cum sunt verificate aceste persoane migrante privind posibilitatea purtării unor germeni patogeni din categoriile sus-menționate?
  3. Ce învățăminte s-au tras până în prezent din situația de la frontieră și ce corecții ați dispus?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

               Adresată de către domnul senator: Gheorghe Adrian CĂTANĂ Circumscripția electorala:  nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Sedința Senatului din data de: 29.03.2023 Titlul declarației: Petre Daea, un bufon care trebuie să plece acasă. 10 milioane Euro pentru o ţară întreagă, cea mai […]
Adresată:  Domnului Nicu MARCU, președinte al Autorității Naționale de Supraveghere Financiară De către: Senator Andrei BUSUIOC Circumscripția electorală: nr. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 29/03/2023 Obiectul întrebării: Acoperirea despăgubirilor de către firmele de asigurări în situația producerii unor cutremure majore. Stimate domnule […]
Adresată: Doamnei Ministru al Educației Naționale- Ligia Deca De către: Senator Rodica Boancă Circumscripția: nr. 23, Ialomița Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 29.03.2023 Obiectul întrebării: cumulul sporului de doctorat cu cel de grad didactic în învățământul preuniversitar Stimată doamnă Ministru, […]
Adresată: Domnului Ministru al Sănătății, Alexandru Rafila De către: Senator Rodica Boancă Circumscripția: nr. 23, Ialomița Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 29.03.2023 Obiectul întrebării: situația medicilor de familie la nivel național Stimate domnule Ministru Alexandru Rafila,                 La începutul săptămînii […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 – Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 29.03.2023 Obiectul întrebării: Situația privind importul deșeurilor Stimate domnule Ministru, Gestionarea deșeurilor reprezintă o problemă majoră pentru mediul […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 – Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 29.03.2023 Obiectul întrebării: Combaterea secetei și protejarea mediului în regiunea Valea Prutului Stimate domnule Ministru, În ultimii ani, […]