Roman Nicolae – întrebare parlamentară către M.A.I / Ministerul Sănătății – Riscuri la adresa sănătății poporului român.

Către: Ministrul Afacerilor Interne,

  Domnul Lucian BODE

Ministrul Sănătății

Alexandru RAFILA

De la:  Gl.mr. prof.univ.dr. Nicolae N. ROMAN,

            Deputat AUR, circumscripția electorală nr.10 Buzău

Obiectul întrebării: Riscuri la adresa sănătății poporului român.     

          În imaginile difuzate despre exodul refugiaților dinspre Ucraina spre România, nu am observat nici un fel de amenajare cu logistica medicală minimă care să asigure un triaj medical.

Într-un anunț din perioada inițială a crizei s-a vorbit despre echipe mobile ale Direcției de Sănătate Publică trimise la frontieră dotate cu teste rapide.

În cotidianul britanic The Telegraf din 05.03.2022, doctorul A. Faucci semnalează problema tuberculozei endemice care înregistrează 30.000 de cazuri anual în Ucraina. Boala este rezistentă la tratamentul medicamentos și este contagioasă. Privind această situație oficialul american a precizat că poate genera o teribilă tragedie de sănătate publică, țara fiind a 4-a cu cea mai ridicată rată dintre 53 de tări conform declarației Organizației Mondiale a Sănătății.

Pe site-ul oficial al UNICEF Ucraina – Fundația Națiunilor Unite pentru Copii, la 05.03.2022 este făcut public un plan național pentru combaterea poliomielitei adoptat de ministerul sănătății ucrainian din 30.12.2021. Cu această boală, contagioasă de asemenea, au fost testați pozitiv 19 copii ucrainieni, iar un copil a rămas paralizat. Din cauza războiului, campania de vaccinare este disfuncțională, această boală fiind, de asemenea, contagioasă.

La 18.02.2022, într-un interviu la postul CNBC, Bill Gates a afirmat că s-au redus riscurile unei boli severe din cauza virusului covid 19, dar o altă pandemie este posibil să se declanșeze.

Referindu-se la acest subiect la Conferința anuală de securitate de la Munchen, omul de afaceri a afăcut precizări despre o nouă pandemie generată de un alt germen.

Acesta apreciază că până în prezent, circa 61,9% din populația mondială este vaccinată și se dorește ca până la mijlocul lui 2022 să se ajungă la 70% persoane vaccinate, datorită progreselor tehnologiilor de producere a serurilor necesare combaterii bolilor.

Având în vedere riscurile medicale generate de presupusa existență a unor biolaboratoare în Ucraina, precum și situația sanitară destul de precară a populației migrante a acestei țări în România, de faptul ca această populație prezumtiv purtătoare a bolilor sus-amintite va rog sa-mi precizați:

  1. Cum se ține evidența persoanelor ucrainiene intrate în România și care sunt cazate la diferite familii, pe o arie foarte largă de răspândire?
  2. Cum sunt verificate aceste persoane migrante privind posibilitatea purtării unor germeni patogeni din categoriile sus-menționate?
  3. Ce învățăminte s-au tras până în prezent din situația de la frontieră și ce corecții ați dispus?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită partidelor aflate la guvernare să renunțe la propunerea de creștere cu 60% a impozitului pe dividende și cu 80% a TVA-ului pentru industria HORECA, măsuri fiscale care ar afecta dramatic antreprenorii români. „În loc să procedeze la debirocratizare, la reducerea […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a strâns la nivel național, precum și din diaspora, peste 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis din funcția de președinte al României. „Românii nu îl mai vor pe Klaus Iohannis. Această campanie s-a bucurat de o largă susținere […]
Către: Domnul Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății Domnul Attila-Zoltán Cseke, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Adresată de către: Senator Adrian Costea Circumscripţia electorală: 23 Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Obiectul întrebării: Deficitul de medici de familie în România Data: 22 iunie 2022 Stimați Domni Miniștri, […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Dorinel Cosma Circumscripţia electorală: Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Controalele la  societățile comerciale ce practică arderi ilegale de deșeuri Stimate domnule Ministru, Pe 14 aprilie au avut loc […]
 Adresată:  Domnului ministru Carol Eduard NOVAK, Ministrul Sporturilor De către:  Domnul Senator Sorin Cristian MATEESCU  Circumscripţia electorală nr.14 Constanța,  Grupul  Parlamentar  AUR – Senat  şi prezentată în şedinţa Plenului din 22.06.2022 Obiectul întrebării : situația în care fostului mare fotbalist  Stelian Carabaș  i s-a îngrădit dreptul […]
Adresată: Domnului Ministru al Transporturilor Și Infrastructurii, Sorin Mihai GRINDEANU De către: Senator Andrei BUSUIOC Circumscripția electorală: NR. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Obiectul întrebării: Probabilitatea dezvoltării unui drum de mare viteză pe ruta Tișița- Vama Albița. Data: 22.06.2022 Stimate domnule ministru, Sorin […]