Roman Nicolae – declarație politică – Redeșteptarea poporului român. Diminuarea pensiilor militare.

Redeșteptarea poporului român.

Diminuarea pensiilor militare

          La un an după declarația politică intitulată “De ce pensiile militare nu sunt pensii speciale?” subiectul revine în actualitate într-un alt context.

          Iată că, după ce o viață întreagă militarii au contribuit prin activitatea proprie la construirea unei Românii care performa economic, aceștia sunt chemați iar să ajute țara jefuită timp de peste 30 ani de către guvernanți, de data acesta prin reducerea valorii pensiei începând cu ianuarie 2022.

          Această acțiune, dureroasă pentru familiile militarilor, este controversată pentru că pensia reprezintă un drept patrimonial individual, iar diminuarea ei atinge dreptul constituțional la proprietate și creează discriminări generând multe acțiuni în instanțe care, în mod constant și curajos, se pronunță în favoarea actualizării sau creșterii pensiilor militarilor.

          La un post de televiziune, în data de 07.01.2022, actualul ministru al apărării a făcut câteva precizări binevenite privind pensiile militare. Oare le-au înțeles cei îndrituiți să rezolve această problemă?

          Acestea sunt pensii de serviciu, nu speciale, pentru că statul contribuie la fondul de pensii atât pentru serviciul prestat de militari, cât și ca recompensă pentru privațiunile la care sunt supuși aceștia.

          Valoarea pensiilor este doar de 20% din bugetul M.Ap.N. Nu există pensii nesimțite așa cum le-au catalogat constant diferiți lideri din întregul spectru politic.

          Există pensii mari doar în zona justiției militare.

          Sistemul actual de pensii militare, din cauza unor acte normative: H.G. nr.1/2017, H.G. nr.848/2017, H.G. nr.937/2018, H.G. nr.935/2019, impuse de măsurile de adoptare a instituției militare a creat situația inacceptabilă în orice armată ca la grade și funcții egale să se plătească pensii diferite.

          Începând din anul 2017 se perpetuează această situație discriminatorie. Raportul între o pensie plătită cu 10 ani în urmă și una plătită în prezent este de 1/3. Precizez că pensiile militare nu au mai fost indexate din anul 2016.

          Țin să subliniez că statutul de membru N.A.T.O. al Armatei Române implică și problema pensiilor militare, permanent neglijată și eludată de către guvernanți, indiferent de culoarea politică.

          Oare această ignorare a problemei spinoase a armonizării sistemului pensiilor militare nu afectează capacitatea de mobilizare a rezervei armatei?

          Domnule prim-ministru prin măsura deloc onorantă adoptată la debutul lui 2022 vă înscrieți în galeria celor care au tăiat pensiile și veniturile românilor: Stănișoară, Oprea, Boc și Băsescu.

          Rămâneți în istorie ca generalul care a tăiat pensiile camarazilor militari, iar în toate armatele care se respectă acțiunea are un singur cuvânt definitoriu și lipsit de onorabilitate.

Oare ce alte experimente sunt preconizate pentru pensionarii militari români de actuala putere?     

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită partidelor aflate la guvernare să renunțe la propunerea de creștere cu 60% a impozitului pe dividende și cu 80% a TVA-ului pentru industria HORECA, măsuri fiscale care ar afecta dramatic antreprenorii români. „În loc să procedeze la debirocratizare, la reducerea […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a strâns la nivel național, precum și din diaspora, peste 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis din funcția de președinte al României. „Românii nu îl mai vor pe Klaus Iohannis. Această campanie s-a bucurat de o largă susținere […]
Către: Domnul Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății Domnul Attila-Zoltán Cseke, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Adresată de către: Senator Adrian Costea Circumscripţia electorală: 23 Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Obiectul întrebării: Deficitul de medici de familie în România Data: 22 iunie 2022 Stimați Domni Miniștri, […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Dorinel Cosma Circumscripţia electorală: Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Controalele la  societățile comerciale ce practică arderi ilegale de deșeuri Stimate domnule Ministru, Pe 14 aprilie au avut loc […]
 Adresată:  Domnului ministru Carol Eduard NOVAK, Ministrul Sporturilor De către:  Domnul Senator Sorin Cristian MATEESCU  Circumscripţia electorală nr.14 Constanța,  Grupul  Parlamentar  AUR – Senat  şi prezentată în şedinţa Plenului din 22.06.2022 Obiectul întrebării : situația în care fostului mare fotbalist  Stelian Carabaș  i s-a îngrădit dreptul […]
Adresată: Domnului Ministru al Transporturilor Și Infrastructurii, Sorin Mihai GRINDEANU De către: Senator Andrei BUSUIOC Circumscripția electorală: NR. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Obiectul întrebării: Probabilitatea dezvoltării unui drum de mare viteză pe ruta Tișița- Vama Albița. Data: 22.06.2022 Stimate domnule ministru, Sorin […]