Roman Nicolae – declarație politică – Redeșteptarea poporului român. Diminuarea pensiilor militare.

Redeșteptarea poporului român.

Diminuarea pensiilor militare

          La un an după declarația politică intitulată “De ce pensiile militare nu sunt pensii speciale?” subiectul revine în actualitate într-un alt context.

          Iată că, după ce o viață întreagă militarii au contribuit prin activitatea proprie la construirea unei Românii care performa economic, aceștia sunt chemați iar să ajute țara jefuită timp de peste 30 ani de către guvernanți, de data acesta prin reducerea valorii pensiei începând cu ianuarie 2022.

          Această acțiune, dureroasă pentru familiile militarilor, este controversată pentru că pensia reprezintă un drept patrimonial individual, iar diminuarea ei atinge dreptul constituțional la proprietate și creează discriminări generând multe acțiuni în instanțe care, în mod constant și curajos, se pronunță în favoarea actualizării sau creșterii pensiilor militarilor.

          La un post de televiziune, în data de 07.01.2022, actualul ministru al apărării a făcut câteva precizări binevenite privind pensiile militare. Oare le-au înțeles cei îndrituiți să rezolve această problemă?

          Acestea sunt pensii de serviciu, nu speciale, pentru că statul contribuie la fondul de pensii atât pentru serviciul prestat de militari, cât și ca recompensă pentru privațiunile la care sunt supuși aceștia.

          Valoarea pensiilor este doar de 20% din bugetul M.Ap.N. Nu există pensii nesimțite așa cum le-au catalogat constant diferiți lideri din întregul spectru politic.

          Există pensii mari doar în zona justiției militare.

          Sistemul actual de pensii militare, din cauza unor acte normative: H.G. nr.1/2017, H.G. nr.848/2017, H.G. nr.937/2018, H.G. nr.935/2019, impuse de măsurile de adoptare a instituției militare a creat situația inacceptabilă în orice armată ca la grade și funcții egale să se plătească pensii diferite.

          Începând din anul 2017 se perpetuează această situație discriminatorie. Raportul între o pensie plătită cu 10 ani în urmă și una plătită în prezent este de 1/3. Precizez că pensiile militare nu au mai fost indexate din anul 2016.

          Țin să subliniez că statutul de membru N.A.T.O. al Armatei Române implică și problema pensiilor militare, permanent neglijată și eludată de către guvernanți, indiferent de culoarea politică.

          Oare această ignorare a problemei spinoase a armonizării sistemului pensiilor militare nu afectează capacitatea de mobilizare a rezervei armatei?

          Domnule prim-ministru prin măsura deloc onorantă adoptată la debutul lui 2022 vă înscrieți în galeria celor care au tăiat pensiile și veniturile românilor: Stănișoară, Oprea, Boc și Băsescu.

          Rămâneți în istorie ca generalul care a tăiat pensiile camarazilor militari, iar în toate armatele care se respectă acțiunea are un singur cuvânt definitoriu și lipsit de onorabilitate.

Oare ce alte experimente sunt preconizate pentru pensionarii militari români de actuala putere?     

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că printre prioritățile din această sesiune parlamentară se numără reducerea impozitării muncii în România. Astăzi, în a doua zi de la reluarea activității parlamentare, AUR face un prim pas concret în acest sens prin depunerea unei inițiative legislative prin […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Efectele adverse ale vaccinurilor anti-COVID 19 Stimate Domnule Prim-ministru, Atât în Europa, cât și în Statele Unite cresc numărul rapoartelor care demonstrează o legătură directă între procesul […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Taxarea suplimentară a companiilor energetice Stimate Domnule Prim-ministru, La final de an am asistat la una dintre cele mai îngrijorătoare știri din domeniul energetic, anume faptul că […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Guvernanța corporativă a întreprinderilor publice Stimate Domnule Prim-ministru, La începutul anului 2023, domnul Silviu Geană, președintele Federației Sindicatelor din Silvicultură (FSS) Silva, trăgea public un semnal de […]
Către: Carol-Eduard NOVÁK, Ministrul sportului Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Investiții ale statului ungar în România Stimate Domnule Ministru, Statul ungar a finanțat cu 1 milion de euro construirea unei baze sportive la Miercurea Ciuc. La ceremonia de deschidere, […]
Către: Domnul Alexandru RAFILA, Ministrul Sănătății Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Campanie de conștientizare asupra importanței vaccinării Stimate Domnule Ministru, Din presa națională reiese faptul că ministerul pe care îl coordonați a inițiat pe SICAP o licitație pentru „servicii […]