Ringo Dămureanu – întrebare parlamentară către M.A.I. – Supravegherea video neautorizată a liderului AUR George Simion la Slatina și lipsa de reacție a organelor la incidentul de la Iași.

Către: Domnul Lucian Nicolae Bode

             Ministrul Afacerilor Interne

De la: Ringo Dămureanu

          Deputat ales în Circumscripția Nr. 17, Dolj

          Președinte al Comisiei pentru Constituționalitate

Obiectul întrebării: Supravegherea video neautorizată a liderului AUR George Simion la Slatina și lipsa de reacție a organelor de ordine la incidentul de la Iași

Stimate domnule ministru,

          În calitate de unic parlamentar AUR pe regiunea Oltenia, am participat, alături de Copreședintele AUR, dl. George Simion, la o întâlnire cu membrii și simpatizanții Partidului din județul Olt, care a avut loc vineri, 25  februarie 2022, în centrul municipiului Slatina.

          Întâlnirea, desfășurată în fața intrării în sediul Instituției Prefectului jud. Olt, a fost supravegheată de numeroase forțe polițienești și din jandarmerie, cu toate că domnul George Simion nu are gardă personală și nici nu a solicitat serviciile acestor instituții, mai grav fiind că acestea nu și-au justificat niciodată prezența, în condițiile în care, pe 24 Ianuarie 2022, la Iași, George Simion a fost stropit cu cerneală pe față, fără nicio reacție din partea organelor de pază și ordine publică din cadrul Ministerului de Interne.

          Motivul pentru care vă adresăm acest demers este următorul:

          În timpul discursului său, domnul George Simion a observat că era filmat de o persoană îmbrăcată civil, fără alte însemne, cu șapcă, pe care a suspectat-o că era jandarm și care ulterior s-a refugiat printre jandarmi și a fost protejată de ei.

          Ceea ce dorim să clarificăm prin prezenta sunt următoarele aspecte:

 1. Are Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile aflate în subordinea sau autoritatea acestuia, dreptul sau obligația legală de a asigura protecția persoanelor care dețin funcții de demnitate publică în Parlament ?
 2. Are Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile aflate în subordinea sau autoritatea acestuia, dreptul sau obligația legală de a asigura protecția persoanelor care participă la întruniri publice ? Și dacă da, în ce scop ?
 3. Câte forțe de ordine din cadrul MAI au fost desfășurate la Iași pe data de 24 Ianuarie 2022, când a avut loc manifestarea AUR de Ziua Unirii ? Câte dintre acestea erau dotate cu camere video de supraveghere ?
 4. Cum explicați lipsa totală de reacție a organelor MAI la incidentul din 24 Ianuarie 2022 de la Iași, când George Simion a fost agresat de o persoană din public prin stropire pe față cu o substanță de culoare albastră ?
 5. Ați demarat cercetări ulterioare referitoare la situația mai sus descrisă ?
 6. Cum explicați faptul că în data de 25 Februarie 2022, la Slatina, organele de ordine publică erau prezente la fața locului cu mai bine de o oră înainte de sosirea lui George Simion și chiar a participanților ? De unde știau ?
 7. Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile aflate în subordinea sau autoritatea acestuia, realizează filaje ale participanților la manifestațiile organizate în Țară de Alianța pentru Unirea Românilor ?
 8. Sunt legale în România activitățile de poliție politică ?
 9. Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile aflate în subordinea sau autoritatea acestuia, urmăresc sau înregistrează liderii Alianței pentru Unirea Românilor sau participanții la manifestațiile organizate de AUR prin agenți sub acoperire, care nu poartă uniformă sau însemne specifice?
 10. Are obligația orice agent din cadrul structurilor aflate în subordinea sau autoritatea Ministerului Afacerilor Interne de a se legitima dacă i se cere?
 11. Cunoașteți cine a fost bărbatul care l-a filmat pe George Simion în seara zilei de 25 Februarie 2022 la Slatina și care a fost identificat de acesta?

Au raportat structurile aflate în subordinea sau autoritatea Ministerului Afacerilor Interne incidentul menționat la punctul anterior? Care este punctul oficial de vedere pe această temă al instituției  dumneavoastră?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu” organizează conferința „Femeia – între normalitate și ideologie” sâmbătă, 25 martie, la Palatul Parlamentului, începând cu ora 12.00. Tema centrală a dezbaterilor este legată de valorile principale care definesc femeia în lumea contemporană și rolul acesteia în societate. După […]
AUR propune măsuri de sprijin pentru antreprenorii Români Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus un proiect de lege care prevede că, în cazul construcțiilor cu destinație de producție sau depozitare, contribuabilul poate opta pentru metoda de amortizare accelerată pentru o valoare maximă de 1.000.000 lei […]
Nici săptămâna aceasta persoanele chemate la audieri în cadrul Comisiei de anchetă privind achizițiile din timpul pandemiei nu au dat curs invitațiilor transmise. Primele 7 puncte de pe ordinea de zi a comisiei au fost:  1) audierea domnului Alexandru Rafila, ministrul sănătății, 2) audierea domnului Victor […]
Adresată:  Domnului Marian NEACȘU, Secretar General al Guvernului De către: Senator Claudiu TÂRZIU, președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni Circumscripția electorală: nr. 42 București Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 22/03/2023 Obiectul întrebării: Programul multianual de burse identitare pentru elevii români din Ucraina. Stimate […]
ÎNTREBARE PARLAMENTARĂ Adresată:  Domnului Attila-Zoltán CSEKE, ministrul al Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 21/03/2023 Obiectul întrebării: Realizarea […]
AUR
Federația Maghiară de Fotbal a reușit să iasă din anonimat printr-o știre mincinoasă publicată pe siteul oficial al forului. Într-un articol infirmat chiar de UEFA, oficialii maghiari pretindeau că federația europeană și-ar fi dat acceptul pentru utilizarea materialelor cu harta Ungariei mari pe stadioane.    La mai […]