Politizarea instituțiilor administrative și căpușarea acestora la nivel de conducere cu protejați ai partidelor aflate de 35 de ani la butoanele puterii continuă să facă victime în rândul românilor nevinovați și lipsiți de apărare.
Acest lucru s-a confirmat din nou, luna trecută, când în urma unor controale inopinate în patru centre de plasament ce aparțin DGASPC Mureș au fost identificați zeci de copii care trăiau în condiții inumane.
În aceste centre au fost găsiți copii cu dizabilități malnutriți, care trăiesc în spații înghesuite și insalubre, culcați în paturi subdimensionate pe saltele de plastic. Totodată, în aceste centre au fost găsite hrană și medicamente expirate.
Dacă o țară a fost cutremurată de imaginile surprinse în urma acestui control, conducerea Consiliului Județean Mureș a tratat cu maximă superficialitate acest caz, declarând cu nonșalanță că totul este în regulă. Toată această atitudine sfidătoare doar pentru apărarea conducerii DGASPC Mureș, care este direct responsabilă de această situație.
Cele patru centre de plasament au funcționat fără licențe, drept urmare DGASPC Mureș a fost amendată de către AJPIS Mureș cu o sumă record: 320.000 RON. Dovezile sunt cât se poate de clare în ceea ce privește incompetența și nepăsarea conducerii DGASPC Mureș, o conducere impusă politic, care nu și-a asumat absolut nicio responsabilitate în acest sens, iar cei care vor plăti și pentru această clientelă politică susținută de UDMR Mureș, sunt tot contribuabilii români, cum de altfel se practică în România condusă de regimurile pe care UDMR le-a susținut cu atâtă ardoare. Din banii noștri, ai tuturor, se va plăti amenda pentru situația dramatică a copiilor condamnați la suferință.
Plecând de la acest caz, consider că sistemul administrativ din România trebuie să cunoască o profundă reformă, iar depolitizarea instituțiilor trebuie să reprezinte un element esențial în această reformă. Conducerea instituțională trebuie să cadă în sarcina unor adevărați profesioniști, dedicați meseriei și deplin conștienți de responsabilitatea oferirii unor servicii publice calitative cetățenilor.
Totodată, consider că răspunderea funcționarilor publici și a conducerii instituțiilor publice trebuie să fie una mult mai asumată, încât cetățenii români să nu mai fie cei care plătesc de fiecare dată pentru iresponsabilitatea și prejudiciile cauzate de persoane lipsite de competență, etică și integritate la nivel administrativ.
În al 13-lea ceas solicit Consiliului Județean Mureș demiterea de îndată a conducerii DGASPC Mureș și organizarea unui concurs menit să aducă la conducerea acestei instituții persoane abilitate să redea demnitatea instituției și siguranța copiilor din centrele de plasament.
Nu există răspunsuri