Către: Doamna Ligia DECA, Ministrul Educației
De la: Doamna Raisa Enachi, deputat, circumscripția electorală nr. 39, Vaslui
Subiectul interpelării: Siguranța elevilor, prioritatea noastră!
Stimată Doamnă Ministru,
Evenimentul tragic care a avut loc, recent, într-o școală gimnazială din localitatea Loamneș, județul Sibiu, ne aduce, din nou, în atenție, vulnerabilitățile sistemului nostru educațional. Incidentul în care patru elevi au fost răniți în urma prăbușirii unei părți din tavanul sălii de clasă este o adevărată tragedie!
Este inacceptabil ca elevii noștri să fie expuși unor astfel de pericole în timp ce își desfășoară activitatea școlară! Această situație ridică semne de întrebare serioase cu privire la standardele de siguranță din școli și la modul în care sunt gestionate și monitorizate lucrările de reparații și întreținere. Nu este posibil ca elevii, copii noștri, să meargă în sala de curs și să trăiască cu teama ca poate să pățească ceva!
Câți copii mai trebuie să fie răniți, câți trebuie să mai ajungă în spitale pentru ca dumneavoastră, doamnă ministru, să luați măsurile necesare de îmbunătățire a siguranței în școli și în spațiile de învățământ? Gândiți-vă că sunt și profesori, ci nu doar elevi, care se află în această situație.
Este necesar să se identifice și să se remedieze rapid toate deficiențele care pot pune în pericol siguranța elevilor și a cadrelor didactice.
De asemenea, vă rog să ne informați cu privire la planurile Ministerului Educației pentru îmbunătățirea condițiilor de siguranță în școli și pentru implementarea unor mecanisme eficiente de supraveghere și control a lucrărilor de reparații și întreținere.
Siguranța elevilor noștri trebuie să fie o prioritate absolută și este responsabilitatea noastră să asigurăm un mediu educațional sigur și protejat pentru toți copiii din România.
Doamnă ministru, pe baza a ceea ce am prezentat anterior, permiteți-mi să vă adresez câteva întrebări:
- În ce condiții se vor moderniza spațiile de învățământ? Pentru că cele din mediul rural au decenii de când nu le-au fost făcute reparații minime. Aducem aminte cazul în care elevii dintr-o localitate din Vaslui au fost nevoiți să învețe într-un cimitir!
- Cum intenționați să asigurați o supraveghere și monitorizare eficientă a lucrărilor de reparații și întreținere în școli, pentru a preveni apariția unor situații similare în viitor?
Nu există răspunsuri