Operațiunile de încasări și plăți în numerar
Ordonanța de urgență a guvernului Ciolacu, privind operațiunile de încasări și plăți în numerar efectuate între firme și persoane fizice (ordonanța anti-cash) va intra în vigoare de la 11 noiembrie. Ce presupune asta? Suntem condiționați să plătim cash o sumă de maximum 5000 de lei pe zi. Această măsură are ca scop principal reducerea evaziunii fiscale și a economiei subterane, precum și sporirea transparenței în tranzacțiile financiare între firme și persoane fizice.
Unii dintre noi preferă, în continuare, tranzacțiile în numerar pentru diferite motive, iar cu această limitare impusă de stat, libertatea noastră de a decide cum gestionăm banii noștri este restrânsă. De asemenea, pentru mulți dintre noi, plătind în numerar ne simțim mai în siguranță, evitând posibilele riscuri legate de securitatea tranzacțiilor electronice. Cu toate acestea, introducerea plafonului poate să ne oblige să folosim mijloace electronice de plată pe care nu le dorim sau în care nu avem încredere deplină.
Întrebarea legitimă care se pune este de ce ar trebui să alegem varianta plății cu cardul sau a altor mijloace electronice de plată, când aceasta poate implica expunerea la diverse riscuri, cum ar fi fraudele cibernetice, furtul de identitate sau pierderea datelor personale.
Dar cu bătrânii noștri cum rămâne? Ei cum se vor descurca? Aceștia sunt adesea mai conservatori în ceea ce privește modalitățile de plată și pot avea dificultăți în a se adapta la schimbările tehnologice. Este necesar să se ofere sprijin și asistență adecvată acestui segment al populației pentru a se asigura că acești cetățeni nu sunt dezavantajați de noile reguli.
Este important ca guvernul să fie conștient de preocupările cetățenilor și să găsească un echilibru între atingerea obiectivelor de combatere a evaziunii fiscale și protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor noștri.
Actualul guvern nu este de partea micilor antreprenori, ba, mai mult, este pornit pe a “măcelari” orice doar că să-și atingă scopul pâna anul viitor. În 2009, Boc închidea, într-o iarnă, peste 300.000 de firme, vom vedea și Boloș câte firme va închide.
Nu putem să ne mai lăsăm controlați! Trebuie să spunem ce gândim dacă vrem să fim luați în serios!
Nu există răspunsuri