LUNA OCTOMBRIE – LUNA CONȘTIENTIZĂRII PRIVIND CANCERUL LA SÂN
Luna octombrie sau luna roz este acea lună din an în care ne axăm asupra unui diagnostic care nu ține cont de vârstă, anume cancerul mamar. De aceea, această lună este dedicată conștientizării cu privire la cancerul la sân. La nivel mondial, cancerul este a doua cauză de deces, iar cea mai întâlnită formă a acestuia este cancerul la sân.
Statisticile ne arată că una din opt femei se confruntă cu această boală, o realitate tulburătoare care nu trebuie ignorată. Cancerul mamar, netratat la timp, poate avea consecințe grave asupra sănătății și, în unele cazuri, poate deveni fatal.
Cu toate acestea, cel mai important aspect este să ne concentrăm pe depistarea cancerului la sân, pentru că să previi este mai bine decât să tratezi. Din păcate, nu toate femeile înțeleg importanța acestui lucru și nu își fac controalele regulate, deși se recomandă un control de rutină o dată la 6 luni. Este important să ne educăm și să educăm și pe alții cu privire la acest subiect, deoarece informația este puterea noastră cea mai mare în lupta împotriva bolii.
Cu toate că ne gândim la acest subiect în fiecare lună, octombrie este luna în care facem din conștientizare o parte a angajamentului nostru pe tot parcursul anului să fim proactivi, să educăm și să susținem femeile din comunitatea noastră.
Nu este vorba doar despre asigurarea accesului la mamografii și servicii medicale de calitate. Este și despre promovarea educației cu privire la autoexaminare, despre a sprijini cercetarea pentru noi tratamente și despre a oferi un sprijin emoțional solid pentru cei afectați de această boală. Este despre a face tot posibilul pentru a preveni și trata cancerul la sân într-un mod eficient și uman.
În Vaslui, peste 1300 de femei au cancer la sân, fapt pentru care, pentru mine, este foarte important să aduc la cunoștință femeilor, în special celor din județul Vaslui, că nu sunt singure. Împreună, putem face diferența în lupta împotriva cancerului la sân. Să ne susținem reciproc, să promovăm autocunoașterea și să urmăm recomandările medicilor. Cu eforturi conștiente, putem contribui la reducerea numărului de cazuri de cancer la sân și la protejarea sănătății noastre și a celor dragi.
Nu există răspunsuri