Pușcașu Lucian și Acatrinei Dorel – întrebare către Guvernul României – Țineți și cu poporul român, cereți eliminarea vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în SUA!

Către: Domnului Prim-Ministru al Guvernului României, Nicolae Ciucă

De la: Deputat ACATRINEI Dorel-Gheorghe, deputat PUȘCAȘU Lucian-Florin

Circumscripția electorală nr. 35, Suceava

Obiectul întrebării:Țineți și cu poporul român, cereți eliminarea vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în SUA!

Domnule Prim-Ministru,

Criza refugiaților și războiul ruso-ucrainean de la granițaRomâniei poate fi o șansă pentru a negocia ridicarea vizelor de călătorie pentru cetățenii români care călătoresc în SUA.

          Pentru aceasta, România trebuie să dovedească că are un Prim-Ministru capabil să aducă argumente în fața partenerului strategic.

          Până în acest moment, românii nu au simțit că au un Prim-Ministru care să se bată pentru drepturile lor. Dimpotrivă, veți rămâne în conștiința românilor ca un politician pe timpul căruia puterea de cumpărare a scăzut dramatic, iar numărul românilor care trăiesc sub pragul sărăciei este din ce în ce mai mare.

            Legislaţia europeană prevede reciprocitate între Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii în domeniul liberei circulații a persoanelor, situație în care toți cetățenii uniunii pot circula fără vize și fără restricții în Statele Unite ale Americii. Românii sunt însă discriminați, precum în cazul facilităților Spaţiului Schengen, fiind lipsiți de drepturile cetățenilor europeni atît în interiorul Uniunii Europene cît și în relația cu SUA.

Astfel, aderarea noastră la spațiul Schengen este un drept ce decurge din calitatea de stat membru al Uniunii Europene și a devenit un subiect extrem de sensibil, întrucât este un drept generat de apartenența noastră la Uniunea Europeană care a început la 01.01.2007, dar care întârzie nejustificat să se concretizeze și pentru cetățenii români.

Un proiect de lege aflat în Senatul Statelor Unite trasează criteriile de care ar urma să țină cont administrația de la Washington în finalizarea și aplicarea viitoarei Strategii de dezvoltare și securitate a regiunii Mării Negre. Documentul intitulat „Black Sea Security Act of 2022” a fost introdus în Senat vara trecută de senatori din ambele partide – Republican și Democrat – și a fost adoptat în decembrie de Comisia pentru Relații Externe a Senatului SUA, spune Europa Liberă.

Finalizarea acestei strategii pentru care Departamentul de Stat a început, de altfel, lucrul, coincide cu sosirea noului ambasador al Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec, care i-a prezentat, președintelui Klaus Iohannis, scrisorile de acreditare. “Black Sea Security Act” punctează nevoia unei prezențe maritime NATO „stabile, rotaționale în Marea Neagră”.

Acest lucru este unul dintre punctele de dezacord cu Turcia, care nu este dispusă să ia în discuție o modificare/adaptare la realitățile curente ale Convenției de la Montreaux din 1936. Aceasta limitează accesul în Marea Neagră al navelor care nu aparțin statelor riverane, iar Turcia controlează accesul prin strâmtorile Bosfor și Dardanele.

„Dacă Convenția de la Montreaux nu poate fi anulată sau modificată, o flotă NATO ar putea opera sub pavilion românesc”. Statele Unite iau în considerare o a patra bază în care forțele sale să fie prezente, pe lângă cele de la Mihail Kogălniceanu, Deveselu și Câmpia Turzii.

Față de această situație solicitam un răspuns la urmatoarea întrebare:

Câte oportunități mai lasați să treacă pe lângă dumneavoastră? La ce dată vor fi eliminate vizele pentru cetățenii Români care călătoresc în SUA?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a fost sâmbătă, 19 mai, pentru toată ziua, în județul Bistrița-Năsăud. În Bistrița, după un flashmob în parcul unde se regăsește și Cetatea Bistriței, o parte dintre candidații la alegerile europarlamentare […]
Cristian Terheș, europarlamentar, cel care deschide lista Alianței AUR pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie, lansează un apel urgent către cetățeni în contextul investigațiilor desfășurate de Parchetul European (EPPO) asupra președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cristian Terheș critică vehement protejarea continuă a […]
Între 27 mai și 1 iunie, la Geneva, va avea loc cea de-a 77-a adunare a Organizației Mondiale a Sănătății care, potrivit tuturor informațiilor disponibile până la acest moment, prin adoptarea Tratatului de Pandemie Globală, urmărește să instaureze o nouă formă de control la nivel global. […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, vineri, 17 mai, în județul Mureș, la Sighișoara și la Târgu Mureș. În urma unui flashmob organizat în centrul orașului Sighișoara, participanții au ajuns în Cetatea Medievală din Târgu […]
Cultura românească este plină de povestiri despre eroism, unitate și patriotism, povestiri care au fost redate de cinematografia națională. Prin intermediul filmelor istorice, publicul poate să cunoască mai bine figuri emblematice ale istoriei românești, care nu doar că au modelat națiunea, dar au și inspirat generații […]
Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală în cazul lui Nicușor Dan, după sesizările făcute de Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, cu privire la refuzul primarului general de a informa opinia publică despre banii pe care i-a cheltuit pentru campania publicitară. „Am fost chemați […]