Pușcașu Lucian și Acatrinei Dorel – întrebare către Guvernul României – Țineți și cu poporul român, cereți eliminarea vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în SUA!

Către: Domnului Prim-Ministru al Guvernului României, Nicolae Ciucă

De la: Deputat ACATRINEI Dorel-Gheorghe, deputat PUȘCAȘU Lucian-Florin

Circumscripția electorală nr. 35, Suceava

Obiectul întrebării:Țineți și cu poporul român, cereți eliminarea vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în SUA!

Domnule Prim-Ministru,

Criza refugiaților și războiul ruso-ucrainean de la granițaRomâniei poate fi o șansă pentru a negocia ridicarea vizelor de călătorie pentru cetățenii români care călătoresc în SUA.

          Pentru aceasta, România trebuie să dovedească că are un Prim-Ministru capabil să aducă argumente în fața partenerului strategic.

          Până în acest moment, românii nu au simțit că au un Prim-Ministru care să se bată pentru drepturile lor. Dimpotrivă, veți rămâne în conștiința românilor ca un politician pe timpul căruia puterea de cumpărare a scăzut dramatic, iar numărul românilor care trăiesc sub pragul sărăciei este din ce în ce mai mare.

            Legislaţia europeană prevede reciprocitate între Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii în domeniul liberei circulații a persoanelor, situație în care toți cetățenii uniunii pot circula fără vize și fără restricții în Statele Unite ale Americii. Românii sunt însă discriminați, precum în cazul facilităților Spaţiului Schengen, fiind lipsiți de drepturile cetățenilor europeni atît în interiorul Uniunii Europene cît și în relația cu SUA.

Astfel, aderarea noastră la spațiul Schengen este un drept ce decurge din calitatea de stat membru al Uniunii Europene și a devenit un subiect extrem de sensibil, întrucât este un drept generat de apartenența noastră la Uniunea Europeană care a început la 01.01.2007, dar care întârzie nejustificat să se concretizeze și pentru cetățenii români.

Un proiect de lege aflat în Senatul Statelor Unite trasează criteriile de care ar urma să țină cont administrația de la Washington în finalizarea și aplicarea viitoarei Strategii de dezvoltare și securitate a regiunii Mării Negre. Documentul intitulat „Black Sea Security Act of 2022” a fost introdus în Senat vara trecută de senatori din ambele partide – Republican și Democrat – și a fost adoptat în decembrie de Comisia pentru Relații Externe a Senatului SUA, spune Europa Liberă.

Finalizarea acestei strategii pentru care Departamentul de Stat a început, de altfel, lucrul, coincide cu sosirea noului ambasador al Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec, care i-a prezentat, președintelui Klaus Iohannis, scrisorile de acreditare. “Black Sea Security Act” punctează nevoia unei prezențe maritime NATO „stabile, rotaționale în Marea Neagră”.

Acest lucru este unul dintre punctele de dezacord cu Turcia, care nu este dispusă să ia în discuție o modificare/adaptare la realitățile curente ale Convenției de la Montreaux din 1936. Aceasta limitează accesul în Marea Neagră al navelor care nu aparțin statelor riverane, iar Turcia controlează accesul prin strâmtorile Bosfor și Dardanele.

„Dacă Convenția de la Montreaux nu poate fi anulată sau modificată, o flotă NATO ar putea opera sub pavilion românesc”. Statele Unite iau în considerare o a patra bază în care forțele sale să fie prezente, pe lângă cele de la Mihail Kogălniceanu, Deveselu și Câmpia Turzii.

Față de această situație solicitam un răspuns la urmatoarea întrebare:

Câte oportunități mai lasați să treacă pe lângă dumneavoastră? La ce dată vor fi eliminate vizele pentru cetățenii Români care călătoresc în SUA?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat sâmbătă, 2 decembrie, Congresul Extraordinar al partidului în cadrul căruia au fost adoptate o serie de rezoluții și au fost completate structurile de conducere ale partidului. La eveniment au participat 555 de delegați din toate județele țării. În cadrul […]
Pe 1 decembrie 2019 apărea pe scena politică din România o mișcare ce avea să schimbe cu totul peisajul politic, o mișcare ce avea să dea o nouă speranță românilor: Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Astăzi, la patru ani distanță, AUR a celebrat acest moment festiv […]
Peste 10.000 de români din toate colțurile țării au participat de 1 decembrie la Marșul Unirii organizat de AUR și George Simion la Alba Iulia. La ora 8:00 a ajuns în gara din Alba Iulia trenul Unirii cu sute de români care și-au dorit să participe […]
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria București a mers cu Trenul Unirii, un proiect inedit al partidului pentru  a marca Ziua Națională a României și împlinirea a 105 ani de la Marea Unire.  Acest demers reflectă poziția sa în angajamentul pe care AUR îl are pentru […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat joi, 30 noiembrie, la Râmnicu Vâlcea, lista pe care o propune pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. AUR propune o listă compusă din profesioniști, oameni care și-au demonstrat fidelitatea pentru România. Președintele AUR, George Simion, a declarat celor peste […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat, în cadrul unui eveniment organizat la Râmnicu Vâlcea, candidatul pentru primăria municipiului în persoana omului de afaceri vâlcean, Vicențiu Mocanu. La evenimentul de la Râmnicu Vâlcea au fost prezenți președintele AUR, George Simion, președintele Consiliului Național de Conducere al […]