Nagy Vasile – declarație politică – De ce exploatarea gazelor de șist ar trebui interzisă în România

De ce exploatarea gazelor de șist ar trebui interzisă în România

Exploatarea gazelor de șist a fost subiectul unor dezbateri aprinse în România în ultimii ani din cauza impactului său asupra mediului, asupra sănătății umane și economiei locale. Deși această metodă de extracție a gazelor naturale poate fi extrem de profitabilă pentru companiile care o utilizează, există și numeroase probleme asociate cu aceasta precum:

Poluarea apei – Procesul de fracturare hidraulică implicat în exploatarea gazelor de șist necesită injecția unui amestec de apă și substanțe chimice în sol pentru a sparge rocile și a elibera gazul. Acest amestec poate contamina apele de suprafață și subterane, care sunt critice pentru fauna, flora și pentru alimentarea cu apă a comunităților umane.

Poluarea aerului – Exploatarea gazelor de șist poate duce la emisiile de gaze cu efect de seră și de alte substanțe nocive pentru sănătatea umană, precum și la poluarea zgomotului și a prafului.

Dezastrele ecologice – În timpul exploatării gazelor de șist pot apărea accidente ecologice, cum ar fi scurgeri de substanțe chimice sau scurgeri de gaze, care pot cauza daune ireparabile pentru mediu.

Distrugerea habitatelor naturale – Exploatarea gazelor de șist poate duce la distrugerea habitatelor naturale și a ecosistemelor, ceea ce poate afecta negativ viața sălbatică și poate perturba echilibrul ecologic.

Riscuri pentru sănătate – Expunerea la substanțe chimice și la alți poluanți care pot fi eliberați în timpul procesului de fracturare hidraulică poate avea efecte negative asupra sănătății umane, cum ar fi probleme respiratorii, probleme digestive, tulburări neurologice și cancer.

Toate acestea sunt motive importante pentru care ar trebui interzisă exploatarea gazelor de șist.

Dar există soluții alternative la gazele de șist?

Există soluții și pentru a promova o dezvoltare mai durabilă a economiei?

Da, există!

Unele dintre aceste soluții includ:

Promovarea energiei regenerabile – investițiile în surse de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară, eoliană, hidro sau geotermală, pot înlocui gazele de șist și alte surse de energie fosilă.

Eficientizarea energetică – îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor și a industriei poate reduce cantitatea de energie necesară și poate scădea consumul de gaze naturale.

Utilizarea gazelor naturale ca soluție de tranziție – gazul natural poate fi folosit ca o soluție de tranziție înainte de a se face trecerea la surse de energie regenerabilă.

Promovarea transportului electric – trecerea la vehicule electrice poate reduce consumul de combustibili fosili și poate reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Promovarea economiei circulare – economia circulară poate reduce consumul de resurse și poate îmbunătăți eficiența energetică prin reciclarea și reutilizarea materialelor și a energiei.

Aceste soluții alternative pot aduce beneficii economice și sociale pentru comunitățile locale, prin crearea de locuri de muncă și prin reducerea impactului asupra mediului și asupra sănătății oamenilor.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintelui AUR, George Simion, i s-a restricționat astăzi accesul în incinta Parchetului General, acolo unde a mers pentru a depune o solicitare de restituire a telefonului mobil, confiscat în mod abuziv de procurori. „E o țară în care procurorii au voie să te ridice în mod […]
Toți cei șase europarlamentari AUR au aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR). „Ne-au cântat prohodul, dar s-au înșelat! Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne […]
Importanți lideri conservatori din Europa îl susțin pe liderul AUR, George Simion, în cursa pentru Cotroceni. Printre ei se află și Jaroslaw Kaczynski, președintele partidului „Lege și Justiție”, din Polonia, care a transmis, de altfel, un videoclip în care își arată aprecierea față de lupta pe […]
În vizita sa în Munchen cu ocazia Campionatului European de Fotbal, George Simion s-a întâlnit și cu românii stabiliți în Germania, cărora le-a mulțumit pentru susținere și le-a vorbit despre sistemul corupt care a acaparat țara. „Mulțumesc că ne-ați votat, mulțumesc că mulți dintre voi sunteți […]
Alianța pentru Unirea Românilor și-a lansat sâmbătă, 15 iunie, candidatul la alegerile prezidențiale, în persoana lui George Simion. Evenimentul a avut loc la Arenele Romane, în prezența a peste 7.000 de membri și simpatizanți AUR. „Noi știm să depunem efort. Poate de aceea sunt singurul care […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]