Către: domnul Angel TÎLVĂR, Ministerul APĂRĂRII NAȚIONALE
De la : Cristian-Daniel IVĂNUȚĂ, Mihail ALBIȘTEANU, deputați AUR aleși în circumscripția electorală nr.24 Iași
Subiectul întrebării : Îngreunarea activității de producție de muniție desfășurată de societatea Carfil S.A.
Domnule Ministru,
Societatea Carfil S.A. din Brașov, producătoare de tehnică militară, nu poate angaja personal în vederea desfășurării activității de producție și nici să plătească orele suplimentare ale angajaților. În contextul extern actual, activitatea de producție ar trebui sprijinită, astfel încât rezervele de armament și de muniție ale României să se afle la cote optime.
Deși România ar trebui să-și consolideze poziția militară, Legea nr. 296/2023 nu permite acestei societăți să facă angajări sau să plătească orele suplimentare desfășurate, cu toate că societatea nu este finanțată de la bugetul de stat.
În acest domeniu este nevoie de forță de muncă suficientă, iar orele suplimentare sunt mai mult decât necesare, având în vedere că angajații învață și se specializează în ceea ce privește producția la locul de muncă. De asemenea, angajații nu vor putea primi nici bonusuri salariale. Societatea nu va reuși să producă suficiente materiale astfel încât să-și onoreze contractele, dacă măsurile impuse de Guvern nu sunt rectificate. În acest caz, societatea va datora și penalități.
În același timp, circulă informații pe care nu le putem verifica, conform cărora stocurile de muniție ale Armatei Române au fost drastic reduse, faptul fiind pus în legătură cu conflictul ce se desfășoară în apropierea granițelor României.
Având în vedere cele expuse mai sus :
1.Ne puteți asigura că stocurile de muniție ale Armatei Române sunt suficiente pentru ca România să facă față unui eventual conflict ? În cazul în care răspunsul este negativ, ce măsuri veți întreprinde pentru ca situația să fie remediată de urgență ?
2.Cum veți sprijini activitatea de producție desfășurată de societatea Carfil S.A. ?
Nu există răspunsuri