Cei care le vor spune românilor că nu se poate implementa Planul SIMION, programul prezidențial pe care liderul AUR, George Simion, l-a prezentat în urmă cu câteva zile, sunt tocmai dușmanii țării, cei care doresc în continuare ca românii să trăiască pe datorie, să nu fie fericiți, să nu le mai rămână bani după ce își plătesc ratele, este părerea inginerului constructor Marius Lulea.
„Dacă state cu o democrația consolidată au reușit prin astfel de programe, atunci cu siguranță și George Simion va reuși”, a completat prim-vicepreședintele AUR.
Planul SIMION își propune să rezolve o problemă socială, dând drumul la un plan pe termen mediu pentru relansarea economiei consideră Marius Lulea. Acesta arată că România are nevoie de un plan astfel încât antreprenorii și românii să aibă predictibilitate.
„Există și alte state ale lumii care au derulat astfel de programe de investiții, cum ar fi: Planul Marshall, New Deal al lui Roosevelt, Doctrina Truman ce cuprindea asigurarea de locuințe ieftine, în Marea Britanie a funcționat programul Right to Buy, în Germania și Franța funcționează programe pentru construcția și achiziția de locuințe sociale. De ce la ei s-ar putea, iar la noi nu? Totul ține de cei care se află la putere, de cei care decid în țara noastră”, a spus prim-vicepreședintele AUR.
De unde vin banii pentru finanțarea programului din Planul SIMION?
Implementarea Planului SIMION ar costa în total aproximativ 50 de miliarde de euro, însă cheltuiala statului se va recupera prin vânzare, motiv pentru care vorbim doar de o sumă inițială de maximum 20 de miliarde de euro, care se va rostogoli timp de 10 ani. Valoarea rezultată a investițiilor după finalizare va fi însă de aproximativ 75 de miliarde de euro.
Finanțarea programului se va face prin împrumuturi de pe piața internă și externă. Ținând seama că în ultimii ani datoria statului a crescut cu aproximativ 80 de miliarde de euro în doar 5 ani, fără niciun proiect major de investiții derulat, putem susține că direcționarea spre investiții va fi una pozitivă.
Nu există răspunsuri