Ionuț Neagu – Întrebare Parlamentară către Ministrul Afacerilor Interne – Aplicarea Legii nr. 256/2020 pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon în județele Covasna, Harghita și Mureș.

Adresată:  Domnului Lucian Nicolae BODE, ministru al Afacerilor Interne

De către: Senator Ionuț NEAGU, secretar al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi

Data: 22/09/2021

Obiectul întrebării: Aplicarea Legii nr. 256/2020 pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon în județele Covasna, Harghita și Mureș.

Stimate domnule ministru,

Legea nr. 256/2020 pentru deaclrarea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon, prevede între altele:

Art. 2.

(1) În scopul marcării Zilei Tratatului de la Trianon se organizează, la nivel național și local, manifestări cultural-educative și științifice consacrate conștientizării semnificației și importanței Tratatului de la Trianon.

(2) Autoritățile administrației publice centrale și locale pot sprijini material și logistic, din bugetele proprii, organizarea și desfășurarea manifestărilor prevăzute la alin. (1).

(3) Instituțiile publice, din fonduri proprii, precum și organizațiile neguvernamentale și reprezentanții societății civile pot sprijini manifestările organizate de către autoritățile administrației publice centrale și locale.

Art. 3.

(1) Guvernul și autoritățile administrației publice centrale și locale vor lua măsurile necesare pentru ca în această zi să fie arborat drapelul României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice, cu completările ulterioare”.

Având în vedere aceste prevederi legale, precum și pornid de la faptul că instituțiile prefectului se află în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, vă adresăm respectuos rugămintea să ne comunicați:

  1. Dacă autoritățile administrației publice locale de nivelul I și II din județele Covasna, Harghita și Mureș au luat măsurile necesare pentru ca în ziua de 4 iunie 2021 să fie arborat drapelul României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994. În acest sens, vă rugăm să indicați, pe fiecare dintre unitățile administrativ-teritoriale de nivelul I din cele trei județe, modul în care, la 4 iunie 2021, autoritățile administrației publice locale s-au conformat sau nu prevederilor Legii nr. 75/1994.
  2. Care au fost manifestările cultural-educative și științifice consacrate conștientizării semnificației și importanței Tratatului de la Trianon organizate la 4 iunie 2021 în județele Covasna, Harghita și Mureș.
  3. Dacă în anul curent 2021 autoritățile administrației publice locale de nivelul I și II din județele Covasna, Harghita și Mureș au sprijinit material și logistic, din bugetele proprii, organizarea și desfășurarea manifestărilor cultural-educative și științifice consacrate conștientizării semnificației și importanței Tratatului de la Trianon. În cazul unui răspuns pozitiv, vă rugăm să indicați cuantumul fondurilor alocate și destinația lor concretă.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că printre prioritățile din această sesiune parlamentară se numără reducerea impozitării muncii în România. Astăzi, în a doua zi de la reluarea activității parlamentare, AUR face un prim pas concret în acest sens prin depunerea unei inițiative legislative prin […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Efectele adverse ale vaccinurilor anti-COVID 19 Stimate Domnule Prim-ministru, Atât în Europa, cât și în Statele Unite cresc numărul rapoartelor care demonstrează o legătură directă între procesul […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Taxarea suplimentară a companiilor energetice Stimate Domnule Prim-ministru, La final de an am asistat la una dintre cele mai îngrijorătoare știri din domeniul energetic, anume faptul că […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Guvernanța corporativă a întreprinderilor publice Stimate Domnule Prim-ministru, La începutul anului 2023, domnul Silviu Geană, președintele Federației Sindicatelor din Silvicultură (FSS) Silva, trăgea public un semnal de […]
Către: Carol-Eduard NOVÁK, Ministrul sportului Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Investiții ale statului ungar în România Stimate Domnule Ministru, Statul ungar a finanțat cu 1 milion de euro construirea unei baze sportive la Miercurea Ciuc. La ceremonia de deschidere, […]
Către: Domnul Alexandru RAFILA, Ministrul Sănătății Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Campanie de conștientizare asupra importanței vaccinării Stimate Domnule Ministru, Din presa națională reiese faptul că ministerul pe care îl coordonați a inițiat pe SICAP o licitație pentru „servicii […]