George-Nicolae Simion – întrebare parlamentară către Ministerul Afacerilor Externe – Despre creșterea atacurilor comise asupra șoferilor români de tir pe teritoriul Franței.

Adresată:Domnului ministru Bogdan Lucian AURESCU   Ministerul Afacerilor Externe  
De către:  George Nicolae SIMION Deputat circumscripția nr. 42  București   
Obiectul:Despre creșterea atacurilor comise asupra șoferilor români de tir pe teritoriul Franței.

Stimate domnule ministru,

Mihai Spătaru, un şofer român de camion, a fost înjunghiat mortal duminică, 16 mai 2021, de un atacator necunoscut, într-o parcare de pe o autostradă din Franţa. Acțiunea s-a petrecut chiar sub ochii soției sale.

Este o tragedie cumplită care nu poate lăsa fără reacție autoritățile române, cu atât mai mult cu cât Franța a devenit una dintre cele mai periculoase zone de tranzit pentru șoferii români. Aceștia riscă să fie victime ale tâlharilor, hoților de motorină, dar și ale imigranților din zona Calais, care încearcă să se urce în camioane pentru a ajunge în Marea Britanie.

De altfel, zilele trecute, un șofer român de camion a filmat cum peste o sută de migranți au blocat traficul pe șoseaua de centură care duce către portul Calais, luând cu asalt TIR-urile ce aveau drept destinație Marea Britanie. Înarmați cu pietre, refugiații au amenințat șoferii și au încercat să se urce în remorci.

Discutăm despre un fenomen extrem de îngrijorător. În aceste condiții, în care viețile tot mai multor cetățeni români sunt puse în pericol, Domnule ministru, vă adresez următoarele întrebări:

1. Câte cazuri de atacuri comise asupra șoferilor români de camion au fost înregistrate pe teritoriul Franței, în ultimii trei ani?

2. Care au fost cele mai importante probleme semnalate ambasadei României în Franța, de către comunitatea șoferilor români de camion?

3. A existat o preocupare majoră a Ministerului Afacerilor Externe în legătură cu acest subiect? Dacă da, ce demersuri concrete ați făcut pe linie diplomatică?

4. Care este stadiul anchetei deschise de Procuratura din Amiens, privind uciderea cetățeanului român Mihai Spătaru?

5. Ce demersuri punctuale ați făcut pentru sprijinirea familiei și cu ce alte instituții ale statului român ați mai colaborat în acest sens?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

privire
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) critică noile măsuri ”de relaxare” anunțate de CNSU, care nu reprezintă altceva decât noi măsuri jignitoare la adresa românilor cinstiți și muncitori, a căror singură vină este că nu s-au vaccinat. „Așa-numitele <<măsuri de relaxare>> nu rezolvă, în esență, nimic, pentru […]
Adresată: Domnului Ministru al Afacerilor Interne-Lucian Nicolae Bode De către: Senator Rodica Boancă Circumscripția: nr. 23, Ialomița Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 08.12.2021 Obiectul întrebării: construirea noului stadion Dinamo Stimate domnule Ministru, Lucian Nicolae Bode,                 Sportul înseamnă în primul […]
Adresată:  Domnului Sorin Mihai GRINDEANU, viceprim-ministru, ministru al Transporturilor și Infrastructurii                    Domnului Mihai-Cătălin VĂSII, prefect al județului Brașov                    Domnului István RÁDULY, prefect al județului Covasna De către: Senator Ionuț NEAGU, secretar al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: […]
Rodica Boancă
Adresată: Domnului Ministru al Sănătății, Alexandru Rafila De către: Senator Rodica Boancă Circumscripția: nr. 23, Ialomița Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 08.12.2021 Obiectul interpelării: Costul tratamentului pentru Covid-19 Stimate domnule Ministru Alexandru Rafila,          Nu mai este niciun secret faptul […]
Adresată: Domnului Ministru al Sănătății, Alexandru Rafila De către: Senator AELENEI Evdochia Circumscripția: nr. 14, Constanţa Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 08.12.2021 Obiectul interpelării: certificatele verzi versus adeverințele de vaccinare Stimate Domnule Ministru Alexandru Rafila,           De la săptămână la […]
Adresată: Domnului Ministru al Economiei, Florin Marian SPĂTARU De către: Senator Valentin-Rică Cioromelea Circumscripția: nr. 38, Tulcea Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 08.12.2021 Obiectul interpelării: resursele neexploatate de grafit Stimate domnule Ministru, Florin Marian SPĂTARU             Deși mare parte a […]