Focșa Dumitru – întrebare parlamentară către Ministerul Finanțelor – Revenirea economiei în V.

Către: Domnul Alexandru Nazare

          Ministrul Finanțelor

De la: Dumitru-Viorel Focșa, 

Deputat AUR, Circumscripția electorală nr. 14, Constanța

Obiectul întrebării: Revenirea economiei în V

Stimate domnule ministru

                Am auzit, în repetate rânduri, inclusiv de la domnul prim-ministru, Florin Cîțu, despre revenirea economiei în V ca fiind o certitudine. Nu am înțeles însă unde anume se situează acum economia noastră în dinamica literei V, pe pantă descendentă, în punctul cel mai de jos, sau pe pantă ascendentă.

          Pentru a ne face o imagine cât mai clară ce înseamnă revenirea în V, vă rog să îmi răspundeți la următoarele întrebări: 

1. Care este valoarea împrumuturilor externe contractate în perioada 1 ianuarie 2020-1 aprilie 2021, total și defalcat pe fiecare lună, care sunt dobânzile percepute și în cât timp ar trebui rambursați banii împrumutați?

2. Care sunt sectoarele de activitate care au beneficiat de aceste împrumuturi și în ce cuantumuri?

3. Care este nivelul datoriei externe înregistrat la data de 1 martie 2021, în comparație cu cel înregistrat la data de 1 martie 2020, atât în cifre absolute, cât și ca procent din PIB?

4. Care este nivelul datoriei publice înregistrat la data de 1 martie 2021, în comparație cu cel înregistrat la data de 1 martie 2020, atât în cifre absolute, cât și ca procent din PIB?

5. Care este nivelul veniturilor și cheltuielilor estimate pentru anul 2021 în comparație cu cel al veniturilor și cheltuielilor estimate pentru anul 2020?

6. Care este nivelul veniturilor și cheltuielilor estimate pentru anul 2021 în comparație cu cel al veniturilor și cheltuielilor realizate în anul 2020?

7. Care este valoarea totală a datoriei externe, cât reprezintă aceasta din PIB și în cât timp trebuie rambursată?

8. Care este valoarea împrumuturilor externe pe care Guvernul României intenționează să le contracteze pe parcursul anului 2021?

9. Care este valoarea dobânzilor pe care România va trebui să le plătească în vederea rambursării creditelor din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență? 

10. Care este procentul alocat investițiilor în bugetul aferent anului 2021 în comparație cu cel prognozat și realizat în anul 2020?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Astăzi, românii din întreaga țară au demonstrat încă o dată că spiritul unirii nu este doar o pagină din istorie, ci un ideal viu, care ne dă forța de a lupta pentru viitorul și libertatea noastră. Cu ocazia Micii Uniri, AUR a organizat marșuri patriotice la […]
“Sebastian Burduja a descoperit, brusc și surprinzător, apa caldă! După ani de zile de negare și plecăciune în fața politicilor impuse de Bruxelles, acum vin senin și se prefac că sunt îngrijorați că Green Deal este nociv. Domnule Burduja, românii nu suferă de amnezie! Prin angajamentele […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) s-a reunit miercuri, 22 ianuarie, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Național de Conducere (CNC). În privința alegerilor prezidențiale, AUR a votat în unanimitate pentru reintrarea în cadrul constituțional prin reluarea turului 2 al alegerilor prezidențiale. Totodată, în perspectiva organizării unei […]
AUR condamnă ferm refuzul majorității parlamentare PSD-PNL-UDMR de a introduce pe ordinea de zi a plenului Senatului solicitarea noastră pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, esențială pentru revenirea la un cadru constituțional legitim. Reprezentanții PSD, PNL și UDMR au votat împotriva solicitării AUR în Biroul […]
“Bazându-se pe cei 28 de miliarde de euro din PNRR, guvernul a încheiat contracte de 42 de miliarde de euro. Pentru a plăti cele 42 de miliarde de euro, Guvernul a reușit să încaseze de la Uniunea Europeană puțin peste 9 miliarde de euro, din care […]
Alianța pentru Unirea Românilor solicită Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la Ordonanța de Urgență pentru organizarea alegerilor prezidențiale, în contextul în care modificările aduse legislației electorale, adoptate în mod netransparent, afectează grav drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor români. Printr-o încercare disperată de […]