Florin Popovici – Întrebare parlamentară – Solicitare Rapoarte de audit ANAF și CNP

Adresată:

Domnului Mihai BUSUIOC, Curtea de Conturi a României

De către: Deputat Florin-Cornel POPOVICI

Circumscripția electorală: nr. 37 Timiș

Grup parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor

Ședința Camerei Deputaților din data de: 25.04.2025

Obiectul întrebării: Solicitare Rapoarte de audit ANAF și CNP

 

Stimate Domnule Președinte,

În aplicarea art. 64 din Constituția României, art. 34 lit. d) și i) din Legea nr. 96/21 aprilie 2006, privind statutul deputaților și al senatorilor, art. 202 și 203 din Regulamentul Camerei Deputaților aprobat prin Hotărârea nr. 8 din 24 februarie 1994, republicat și avînd în vedere atribuțiile ce îmi revin în exercitarea mandatului de deputat în Parlamentul României, vă solicit respectuos următoarele:

Având în vedere răspunsul formulat de dvs. prin adresa nr. 20540/07.04.2025, la solcitarea subsemnatului, comunicată prin adresa nr. 404A/05.03.2025, vă rog să îmi comunicați răspunsuri la următoarele întrebări:

1. Referitor la lipsa specializării personalului din cadrul Curții de Conturi a României în efectuarea de audituri al performanței:

2. a. Câte cursuri de perfecționare în acest domeniu au avut loc în ultimii zece ani, cu indicarea perioadelor, locațiilor (dacă a fost cazul) și temelor specifice acestor cursuri și implicit valoarea bugetelor implicate pe fiecare din aceste cursuri de perfecționare?

b. Cine are competența să constate lipsa acestui tip de specializare și dacă s-a realizat care au fost rezultatele (în ultimii zece ani) și cum a fost soluționată această lacună profesională?

c. Conform răspunsului dvs. în prezent Curtea de Conturi a României nu își poate realiza mandatul legal așa cum este el reglementat prin
Constituția României și Legea nr. 94/1992, de organizare și funcționare a Curții de Conturi a României art. 2 și celelate și potrivit cărora auditul performanței alături de auditul financiar reprezintă principalele activități de audit public extern din activitatea instituției?

d. Care este rolul Departamentului VII – Auditul performanței, cu indicarea activității acestuia de la înființare și până în prezent?

3. Referitor la misiunile de audit financiar desfășurate la Casa Națională de Pensii pentru anul 2022 și respectiv 2023, revin cu rugămintea de a-mi comunica perioadele programate pentru desfășurarea și finalizarea misiunilor respective.

Solicit răspuns în scris.

Comments are closed

MAI MULTE ARTICOLE

Senatoarea AUR, Niculina Stelea, avertizează că România este pe marginea prăpastiei, iar cei care au […]
​Deficitul guvernamental ajustat sezonier a crescut, atât în Uniunea Europeană, cât și în zona euro, […]
Alegerile prezidențiale de anul acesta au demonstrat că românii, oriunde s-ar afla — în țară […]
După un an cu patru șiruri de alegeri și încă un scrutin în 2025, guvernanții […]
Suntem, la nivel internațional, martorii unei schimbări de paradigmă în timp real. Una în care […]
         Vin astăzi în fața dumneavoastră pentru a atrage atenția asupra unei situații care afectează nu […]