Evdochia Aelenei – Interpelare – Pe când o reglementare unitară unitară a serviciilor de taximetrie pentru a nu mai funcționa la voia întâmplării?

Adresată:  Către Adrian-Ioan VEȘTEA  – Ministrul  Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației;

De către: Senator  AUR Evdochia Aelenei ;

Circumscripția electorală: nr. 14 Constanța;

Şedinţa Senatului Romaniei din data de: 05.03.2024;

Obiectul înterpelării:Pe când o reglementare unitară a serviciilor de taximetrie pentru a nu mai funcționa la voia întâmplării?

Domnule Ministru,

     Săptămâna trecută au fost reluate protestele unor companii de transport cu activitate în regim de taxi.

     Problemele ridicate de taximetriștii nemulțumiți erau cunoscute și ar fi trebuit rezolvate până în prezent, astfel ca protestele să nu înceapă din nou.

     Guvernul și partidele de la putere se ocupă de mai mult timp cu modificarea legilor privind alegerile, ceea ce nu era cazul, în loc să adopte măsuri cerute de bunul mers al societății și economiei.

     În domeniul taximetriei din țara noastră se practică de ani buni sub privirea îngăduitoare a autorităților o concurență neloială.

     În timp ce sunt taximtriști care se conformează legii, altora li se îngăduie să facă servicii de transport într-un mod nereglementat și necontrolat.

     Domnule ministru, cât timp mai tolerați acestă stare scandaloasă în care unii plătesc dările către stat, iar alții sunt scăpați de obligațiile ce  revin tuturor?

     Cum și când răspund ministerele și autoritățile locale solicitărilor îndreptățite ale taximetriștilor care au demonstrat  în Piața Constituției și în Piața Victoriei?

     De ce o ordonanță guvernamentală care să reglementeze clar și unitar activitatea de taximetrie se naște așa de geu, pe când altele se dau într-o singură noapte?

      Aștept, în conformitate cu regulamentele parlamentare, răspunsul dumneavoastră scris la Senatul României.

 

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Nicușor Dan fuge de promisiunile electorale din 2020
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, însoțit de membri AUR din București, s-au prezentat la sediul Prefecturii București unde Nicușor Dan își depunea candidatura pentru un nou mandat, pentru a-i aminti acestuia de promisiunile neonorate. Astfel, aceștia au afișat mai multe pancarte uriașe cu promisiunile […]
Stadionul Cotroceni Muzeului Risipirii Banului Public
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria București, a prezentat un nou exponat din cadrul Muzeului Risipirii Banului Public: stadionul Cotroceni, evaluat la zeci de milioane de euro și abandonat de 15 ani. La inaugurare au participat Lidia Vadim Tudor, candidatul AUR pentru Primăria Sectorului 5, Monica […]
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, anunță Conferința “Make Europe Great Again” din acest weekend de la Palatul Parlamentului ca fiind cel mai mare si mai important eveniment al mișcării conservatoare organizat până acum în România.   “Institutul Conservator […]
Mihai Enache AUR Primăria capitalei provocare
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre noii candidați ai Coaliției PSD-PNL pentru postul de primar al Bucureștiului. Acesta a subliniat că acum, în loc de un candidat pierzător Coaliția are doi candidați pierzători și a detaliat: […]
Claudiu Târziu președintele CNC al AUR
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a vorbit, în cadrul conferinței de presă a AUR de marți, 23 aprilie, despre evenimentul M.E.G.A., cel mai mare eveniment conservator desfășurat vreodată pe pământ românesc. ”Partidul AUR prin Institutul pentru Studii Politice […]
Deputatul AUR Adrian Axinia atrage atenția că România s-ar putea confrunta în acest an cu o situație economică fără precedent, din cauza măsurilor luate de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. „Este o nebunie ce vedem în momentul de față. Practic, cu banii împrumutați, Guvernul încearcă să creeze […]