Evdochia Aelenei – Interpelare – Pe când o reglementare unitară unitară a serviciilor de taximetrie pentru a nu mai funcționa la voia întâmplării?

Adresată:  Către Adrian-Ioan VEȘTEA  – Ministrul  Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației;

De către: Senator  AUR Evdochia Aelenei ;

Circumscripția electorală: nr. 14 Constanța;

Şedinţa Senatului Romaniei din data de: 05.03.2024;

Obiectul înterpelării:Pe când o reglementare unitară a serviciilor de taximetrie pentru a nu mai funcționa la voia întâmplării?

Domnule Ministru,

     Săptămâna trecută au fost reluate protestele unor companii de transport cu activitate în regim de taxi.

     Problemele ridicate de taximetriștii nemulțumiți erau cunoscute și ar fi trebuit rezolvate până în prezent, astfel ca protestele să nu înceapă din nou.

     Guvernul și partidele de la putere se ocupă de mai mult timp cu modificarea legilor privind alegerile, ceea ce nu era cazul, în loc să adopte măsuri cerute de bunul mers al societății și economiei.

     În domeniul taximetriei din țara noastră se practică de ani buni sub privirea îngăduitoare a autorităților o concurență neloială.

     În timp ce sunt taximtriști care se conformează legii, altora li se îngăduie să facă servicii de transport într-un mod nereglementat și necontrolat.

     Domnule ministru, cât timp mai tolerați acestă stare scandaloasă în care unii plătesc dările către stat, iar alții sunt scăpați de obligațiile ce  revin tuturor?

     Cum și când răspund ministerele și autoritățile locale solicitărilor îndreptățite ale taximetriștilor care au demonstrat  în Piața Constituției și în Piața Victoriei?

     De ce o ordonanță guvernamentală care să reglementeze clar și unitar activitatea de taximetrie se naște așa de geu, pe când altele se dau într-o singură noapte?

      Aștept, în conformitate cu regulamentele parlamentare, răspunsul dumneavoastră scris la Senatul României.

 

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

“Polemică mare ieri pe internet, după ce un lector al universității București, bărbat, a venit la muncă îmbrăcat în haine de femeie. Românii au reacționat așa cum ar fi reacționat oricare alt om normal la cap, exprimându-și dezgustul si nedumerirea in privința acestui cadru didactic. Dar […]
„Un nou caz revoltător de abuz și neglijență a ieșit la lumină în județul Neamț, dezvăluind condițiile inumane din Centrul de Abilitare și Reabilitare „Casa Colibri” din Războieni. Saltele și haine murdare, fecale pe pereți și mâncare neadecvată sunt doar câteva dintre neregulile descoperite recent. Această […]
După ore îndelungate de discuții cu reprezentanții autorităților locale britanice, la care au luat parte și parlamentarii AUR Antonio Andrușceac și Gheorghe Adrian Cătană, copiii familiei de români care au fost luați din sânul familiei se întorc acasă. Antonio Andrușceac este deputat, dar și specialist în […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a criticat soluția propusă de ministrul agriculturii, Florin Barbu, prin care ministerul să intervină cu un mecanism prin care să le fie amânate ratele la bănci o anumită perioadă fermierilor. Marius Lulea consideră că, prin această măsură, datoria fermierilor va crește, subliniind […]
George Simion, candidatul AUR pentru funcția de Președinte al României, a inaugurat luni, 22 iulie, sediul de campanie pentru alegerile de la finalul anului la Magazinul București în prezența a sute de persoane. Oamenii prezenți la evenimentul de deschidere a sediului au semnat contractul de înscriere […]
România se confruntă cu una dintre cele mai severe secete din istoria recentă, fiind cea mai afectată țară din Uniunea Europeană. Din cauza secetei extreme, UE riscă să piardă 800.000 de tone de porumb, jumătate din această cantitate fiind din România. Mai mult, recoltele fermierilor noștri […]