Evdochia Aelenei – Declarație politică – Întreruperile cu energie electrică- un calvar în fiecare iarnă

Adresată de către: senator Evdochia Aelenei

Circumscripția electorală: nr 14, Constanța

Grupul Parlamentar: AUR

Ședința Senatului din data de : 29.11.2023

Titlul declarației politice: Întreruperile cu energie electrică- un calvar în fiecare iarnă

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Ninsorile și vijeliile din aceste zile au afectat alimentarea cu energie electrică în județele Constanța, Tulcea, Ialomița sau Călărași. Sute de localități au rămas fără curent ore sau chiar zile întregi, în cazul multora dintre ele, locuitorii nu au beneficiat nici de apă din cauza avariilor produse la stațiile de pompare.

La temperaturi aproape de zero grade afară, oamenii au rămas în beznă și au înghețat de frig în case. Sună cunoscut? Asemănător cu niște vremuri de tristă amintire, nu-i așa?

Iată că și în 2023, românii încă se confruntă cu problemele sistemului energetic, un sistem perimat, învechit, ineficient și cel mai important, niciodată în atenția și în prioritățile guvernanților.

Aceleași probleme, an de an, la primele semne de iarnă firească, nu apocaliptică, încep să pice stâlpii de curent vechi și neînlocuiți, încep să pocnească transformatoarele depășite și niciodată modernizate, încep să cadă cablurile la primele rafale de vânt.

Când grupul elen PPC a finalizat tranzacția prin care a achiziționat activele principalei companii de distribuție a electricității, a promis planuri de investiții în consolidarea și modernizarea rețelei. Unde sunt aceste modernizări? Cât trebuie să aștepte românii, plătitori de facturi, de altfel, imense, pentru a putea beneficia de servicii de calitate și de încredere?

Câte ierni trebuie să mai treacă până când cetățenii nu vor mai rămâne ca sinistrații în propriile locuințe fără căldură și lumină?

Suntem o  țară cu un potențial imens de producere a energiei. De altfel pe fondul unui consum în scădere România exportă curent electric țărilor vecine. Nu este paradoxal faptul că suntem capabili să producem din atâtea surse, inclusiv eoliană și nucleară dar avem o infrastructură atât de deteriorată încât un simplu episod de iarnă paralizează un sfert din țară?

România ce are de spus la faptul că firma grecească care a preluat distribuția electricității s-a îmbogățit nesperat de repede în urma achiziției? Dar că promisiunile pentru creșterea calității serviciilor au rămas doar vorbe?

Nu este oare timpul ca cineva să-i tragă de mânecă? Să le atragă atenția că țara noastră nu este doar o sursă de profit ci că trebuie să-și onoreze și obligațiile de a asigura servicii de calitate?

Nu de alta, dar pe lângă atâtea probleme cu care se confruntă românii în sezonul rece, bezna și frigul din locuințe sunt tot ce le mai lipsea.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Un nou trio-comic își face apariția pe scena politică. După trio-ul Iohannis, Ciolacu și Ciucă, acum își face apariția grupul Orban, Drulă și Tomac, trei indivizi care nu au făcut nimic la viața lor, deși au avut puterea în mâini. Acum, pentru că nu au niciun […]
Ziua a treia de la Conservative Political Action Conference – CPAC a fost marcată de discursul susținut de Donald Trump, fostul și cel mai probabil viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii. Cu acest prilej, președintele AUR George Simion a subliniat că suveranismul trebuie să fie […]
Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]