Dumitrina Mitrea – declarație politică – Sănătatea românilor pe marginea prăpastiei

O statistică sumbră a Ministerului Sănătății și autorităților locale ne arată că după Revoluția din 1989, construcția de noi spitale este doar promisiune electorală și atât.

În campania care l-a scos victorios pe Dragnea, acesta promitea românilor 8 spitale regionale, iar la 8 ani distanță, românii au realizat că au înghițit o noua gălușcă electorală marca PSD, iar astăzi, după 34 de ani de democrație sistemul de sănătate se află în colaps.

Dacă ne raportăm la reușitele clasei politice care a guvernat România timp de 34 de ani, enumerarea durează foarte puțin.

Primul spital de stat construit la Iași, spital de urgență început în 1996 finalizat după 10 ani în 2006, și-a deschis porțile după 6 ani în 2012  fiind transformat în Institutul Regional de Oncologie. De reținut este că a fost finanțat din bugetul Ministerului Sănătății, adică din buzunarul românilor și a costat peste 75 de milioane de euro.

Al doilea spital de stat construit la Mioveni, cu o capacitate de 250 de paturi, început în 2016 finalizat în 2019, finanțat cu 58 milioane de euro din bugetul orașului Mioveni și 19 milioane euro de la bugetul de stat, adică tot din buzunarul românilor.

De reținut este faptul că, administrația de la Mioveni a demonstrat că un spital se poate construi în 3 ani la cele mai înalte standarde.

 Dacă ar trebui să mă raportez la timpul în care a fost construit spitalul de la Mioveni, România ar fi trebuit să aibă astăzi 11 spitale noi construite cu o capacitate de minim 250 de paturi, adică un spital care să deservească 3-4 județe.

Construirea unor noi corpuri de la spitalul Filantropia din Craiova dar și alte 2 extinderi în București la spitalul Foișor si Spitalul de copii Dr. Victor Gomoiu, au fost singurele care au fost finanțate cu fonduri externe nerambursabile.

Și vine PNRR-ul și ne promite 8 spitale regionale din fonduri nerambursabile externe, o altă minciună sfruntată, pentru că astăzi se votează împrumuturi de la Banca Europeană de Investiții să le poată construi.

Și cam aici se oprește implicarea în dezvoltarea infrastructurii spitalicești a celor care conduc România de 34 de ani.

Rezultatul neimplicării Guvernului în infrastructura spitalicească au dus la spitale care stau să cadă, secții de specialitate închise pentru că nu pot oferi servicii conforme pentru bolnavii cronici, spitale care iau foc din cauza infrastructurii precare dar și infecțiile nosocomiale care pun în adevărat pericol sănătatea românilor.

Astăzi românii preferă să se trateze acasă, decât să meargă în spital pentru a-și trata afecțiunile, de aceea nu ne miră că 60% dintre români nu mai au încredere în spitalele de stat și nici în instituția numită Ministerul sănătății.

Și cum poți avea încredere când în perioada pandemiei cele mai mari abuzuri la securitatea sănătății fizice si mentale și cel mai mare jaf s-a derulat sub nasul și cu acordul celor care au condus Ministerul sănătății, de la achiziții aberante gen izolete și milioane de doze de ser experimental, până la construcții inutile gen spitale modulare.

Cei care au condus România de la Revoluție până acum, ne-a arătat în acești 34 de ani neputința, incompetența sau poate rea voința de a crea stabilitate în sistemul de sănătate.

Parlamentarii AUR în 2 ani și jumătate au susținut și au derulat cu ajutorul Asociației ”Medici pentru satele țării” un proiect important de sănătate prin care peste 20000 de români au primit servicii medicale gratuite, români care nu au avut posibilitatea unor investigații minimale pentru că guvernanții și instituțiile statului nu le-a pasat de ei.

Iar ca noi, sunt asociații care au demonstrat că pot construi spitale fără ajutorul sau implicarea statului, asociații care în loc să fie sprijinite de Ministerul Sănătății, mai mult au fost încurcate în ițele birocratice create de aceste instituții conduse de oameni incompetenți.

Și te întrebi, ce rol au aceste instituții? Ce nevoie mai avem de ele? De ce plătim cu mii de euro oameni care nu fac nimic real pentru dezvoltarea sistemului de sănătate? De ce vor să îngroape sistemul de sănătate de stat?

Întrebări la care nu ne răspunde nimeni!

În 9 iunie avem ocazia să schimbăm această situație în favoarea românilor.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a fost sâmbătă, 19 mai, pentru toată ziua, în județul Bistrița-Năsăud. În Bistrița, după un flashmob în parcul unde se regăsește și Cetatea Bistriței, o parte dintre candidații la alegerile europarlamentare […]
Cristian Terheș, europarlamentar, cel care deschide lista Alianței AUR pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie, lansează un apel urgent către cetățeni în contextul investigațiilor desfășurate de Parchetul European (EPPO) asupra președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cristian Terheș critică vehement protejarea continuă a […]
Între 27 mai și 1 iunie, la Geneva, va avea loc cea de-a 77-a adunare a Organizației Mondiale a Sănătății care, potrivit tuturor informațiilor disponibile până la acest moment, prin adoptarea Tratatului de Pandemie Globală, urmărește să instaureze o nouă formă de control la nivel global. […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, vineri, 17 mai, în județul Mureș, la Sighișoara și la Târgu Mureș. În urma unui flashmob organizat în centrul orașului Sighișoara, participanții au ajuns în Cetatea Medievală din Târgu […]
Cultura românească este plină de povestiri despre eroism, unitate și patriotism, povestiri care au fost redate de cinematografia națională. Prin intermediul filmelor istorice, publicul poate să cunoască mai bine figuri emblematice ale istoriei românești, care nu doar că au modelat națiunea, dar au și inspirat generații […]
Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală în cazul lui Nicușor Dan, după sesizările făcute de Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, cu privire la refuzul primarului general de a informa opinia publică despre banii pe care i-a cheltuit pentru campania publicitară. „Am fost chemați […]