Către: Doamna Ligia DECA, ministrul educației
Doamna Alina-Ștefania GORGHIU, ministrul justiției
Domnul Marian-Cătălin PREDOIU, ministrul afacerilor interne
De la: Domnul Darius POP, deputat în circumscripția electorală nr.26 Maramureș
Obiectul întrebării: Clarificări asupra sporului de doctorat
Stimată doamnă ministru,
Stimate domnule ministru,
Numărul absolvenților de doctorat din România s-a înjumătățit în ultimul deceniu, de la peste 5.000 între 2011-2012, la sub 2.500 în prezent. În jur de 40.000 de teze au fost realizate în acest timp. Există 50 de instituții organizatoare de studii de doctorat (IOSUD) în țara noastră, universități şi Academia Română, conform listei disponibile pe site-ul Ministerului Educației.
Având în vedere că mi s-au semnalat o serie de inadvertențe în acordarea sporului de doctorat, vă rog să îmi clarificați următoarele aspecte:
- Conform OUG NR. 168/2022, ”Incepand cu data de 01 ianuarie 2023 se majoreaza salariul minim brut pe tara la 3000 de lei. Conform Legii nr 153/2017 privind salarizarea personalului din sistemul bugetar, la art.14 se stabileste ca pentru titlul stiintific de doctor se acorda 50% din nivelul salariului minim brut pe tara garantat in plata. De asemenea, prin OUG nr.168/2022 la Art. I alin. 5 se arata ca cuantumul sporurilor se mentin la nivelul lunii decembrie 2022. Intrebare. Sporul pentru titlul
stiintific de doctor se majoreaza corespunzator salariului minim brut pe tara sau sporul acesta intra in continutul ART.I alin. 6 din OUG 168/2022 privind unele masuri fiscal-bugetare.” – în cadrul Ministerului Justiției și în cadrul Ministerului de Interne care este valoarea salariului minim brut pe țară din care se calculează sporul de doctorat de 50%? - Doamnă ministru a educației, vă rog să îmi precizați ce valoare a salariului minim brut pe țară se aplică în sistemul de învățământ românesc, atunci când se calculează acordarea sporului de doctorat de 50%.
Nu există răspunsuri