Dănuț Aelenei – declarație politică – ”Programul și echipa guvernamentală a domnului Ciolacu!”

”Programul și echipa guvernamentală a domnului Ciolacu!”
     Ne afăm la prima întâlnire după ce Parlamentul a aprobat un nou/vechi program și o nouă/veche echipă executivă pentru un an și jumătate la palatul Victoria.

     Domnul Ion-Marcel Ciolacu este noul premier al acestei echipe și a devenit, odată cu acreditarea sa ca șef al Guvernului, singura personalitate politică din prezentul României de la care cetățenii români, precum și subsemnatul,  mai avem așteptări.

     Apreciez discursul dumnealui, de la ședința de investire, ca fiind încurajator. Ca om politic, se dovedește superior cu câteva clase predecesorului.

     Echipa guvernamentală este formată din pesediști și oameni ai domnului Iohannis. Peneliștii mai vechi au făcut un pas în spate, visând la o politică de hărțuire a Guvernului: sperând că, lamentându-se că  nu-și pot implementa viziunea din cauza premierului Ciolacu și a Guvernului, românii să-i creadă și să le mai dea ceva din voturile lor. E bine că a dispărut UDMR din peisajul guvernamental, victima-complice a unor actuali politicieni de la Budapesta. Poate se va înțelege că are pierderi și politica la două capete.

     În aceste zile de început, domnul Ciolacu s-a arătat hotărât să guverneze pentru rezolvarea problemelor care stau în fața românilor și pentru promovarea intereselor naționale în contextul geopolitic european și internațional din prezent. Vom vedea și vom urmări în primele o sută de zile din această vară cum se achită de misiunea asumată.

     Programul de guvernare este unul cu multe pagini și foarte încărcat cu tot felul de obiective, de la canalizarea satelor la aderarea la zona euro, din care multe aparțin competențelor unor organe administrative locale și județene. Nu cred că în felul acesta trebuie să arate un program de guvernare pentru 18 luni de zile. Probabil, PSD-eul și domnul Ciolacu au scris un program cu gândul să rămână la putere în următorii 5-6 ani.

     Este un program plin de bune intenții, de dorințe și așteptări de mai bine. În prezentarea acestuia, domnul premier și-a exprimat și viziunea sa natională privind prioritățile în realizare obiectivelor. Pesonal nu am obiecții de respingere a acestora. N-ar fi rău să fie bine!, vorba lui Creangă.

     Nedumerirea și îngrijorarea mea vin nu din felul în care sunt formulate dezideratele și prioritățile guvernării, ci din lipsa analizei. De unde rezultă că, citez, este nevoie de un nou model de dezvoltare economică și socială?  Ce model a funcționat până acum, ce lipsuri a avut și care sunt coordonatele noului model? De unde rezultă că în anul 2025 salariul minim va fi de 3000 de lei și nu mai mult sau mai puțin? Răspunsul la aceste întrebări au nevoie de o analiză politică, socială, economică. Cum, când, în ce proporție vom elimina dependența de import – se cere clarificat.Nu aruncăm voluntarist în spațiul public deziderate, obiective și priorități fără un fundament articulat și argumentat.

     Aflându-ne la începutul activității unei noi echipe guvernamentale nu doresc să răspândesc sau să accentuiez motivele de neîncredere. Dimpotrivă, am așteptări de mai bine și doresc succes Guvernului Ciolacu, iar în sesiunea din septembrie vom vedea practic și cum face față cerințelor actului de guvernare și ne vom pronunța din nou.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Stadionul Cotroceni Muzeului Risipirii Banului Public
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria București, a prezentat un nou exponat din cadrul Muzeului Risipirii Banului Public: stadionul Cotroceni, evaluat la zeci de milioane de euro și abandonat de 15 ani. La inaugurare au participat Lidia Vadim Tudor, candidatul AUR pentru Primăria Sectorului 5, Monica […]
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, anunță Conferința “Make Europe Great Again” din acest weekend de la Palatul Parlamentului ca fiind cel mai mare si mai important eveniment al mișcării conservatoare organizat până acum în România.   “Institutul Conservator […]
Mihai Enache AUR Primăria capitalei provocare
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre noii candidați ai Coaliției PSD-PNL pentru postul de primar al Bucureștiului. Acesta a subliniat că acum, în loc de un candidat pierzător Coaliția are doi candidați pierzători și a detaliat: […]
Claudiu Târziu președintele CNC al AUR
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a vorbit, în cadrul conferinței de presă a AUR de marți, 23 aprilie, despre evenimentul M.E.G.A., cel mai mare eveniment conservator desfășurat vreodată pe pământ românesc. ”Partidul AUR prin Institutul pentru Studii Politice […]
Deputatul AUR Adrian Axinia atrage atenția că România s-ar putea confrunta în acest an cu o situație economică fără precedent, din cauza măsurilor luate de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. „Este o nebunie ce vedem în momentul de față. Practic, cu banii împrumutați, Guvernul încearcă să creeze […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 23.04.2024 Obiectul întrebării: Provocările în aplicarea Planului Național pentru stoparea traficului de deșeuri din lipsa de personal Stimate domnule […]