Dănuț Aelenei – declarație politică – ”Patriotismul în  politică”

     Programul politic al partidului AUR are în vedere soluții care să responsabilizeze individul, să îi confere libertate de acțiune si să creeze cadrul necesar pentru ca inițiativa individuală să ocupe locul principal în mecanica socio-economică a pieței libere, principal factor de acumulare al bunăstării.

     În acest cadru, moralitatea actului economic devine, însă, primordială. Divorțul dintre spațiul politic și morală, pe de o parte și dintre spațiul economic și aceeași morală, pe de alta, cred că reprezintă inamicul public nr.1 al AUR. Și nu numai!

     Reamintesc faptul că, în testamentul său politic, Corneliu Coposu sublinia cu o acuratețe etică, pe care nici un alt politician de la el încoace nu și-a mai asumat-o, că ”politica este o activitate morală şi ea nu poate fi delimitată de etică şi de onestitate”.

     Și, marele senior a explicat mai departe că a preţuit întotdeauna oamenii cinstiţi şi loiali şi că a a avut o strângere de inimă atunci când prin forţa împrejurărilor a fost obligat să lucreze sau numai să fie în preajma lichelelor şi a oamenilor fără caracter.

     „I-am detestat pe cei care negociază principiile, deoarece cred că nu este îngăduit să faci compromisuri care schimbă esenţa obiectivelor pentru care militezi”, concluziona magistral sacerdotul conservatorismului românesc.

     În esență, tot Seniorul a rezumat aceste superbe gânduri, care i-au călăuzit întreaga carieră politică, prin formularea care a devenit deja celebră : ”Negociem orice, dar nu negociem principii!”.

     Patriotismul duce cu gândul la iubire devotată de patrie, la mândrie și la loialitate fată de ea, la apărarea țării. Sentimentul de patriotism este similar cu cel de iubire de familie. Ocrotirea, afectiunea, bucuria și pacea sufletească sunt devotate acestui sentiment profund și înălțător.

     Patriotismul poate lua multe forme explicite în viața de zi cu zi, avand temelii programatice. Îl promovăm în armată, în diplomație, în învățământ, în viața comunităților, în economie și finanțe, în domeniul ocrotirii familiei naturale și al inocenței copiilor, în afaceri, în cultură, în sport. De fapt, îl promovăm și îl aplaudăm peste tot.    

     Patriotismul admiră și înțelege bunele dar mai ales mai puțin bunele patriei. De aceea, el conștientizează ce anume trebuie să îmbunătățească în corpul patriei și în ființa poporului român, ce anume merită să cultive, ce anume să aplaude dar și ce anume să elimine și ce să îndepărteze cu brutalitate. Recunoaște atât calitățile, cât și defectele.

Patriotismul este, așadar, lucid și smerit, competent, moral, atent la realitate, natural, firesc.  

     Nicidecum idolatru, îngâmfat, atoritarist, suficient, isteric.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Un nou trio-comic își face apariția pe scena politică. După trio-ul Iohannis, Ciolacu și Ciucă, acum își face apariția grupul Orban, Drulă și Tomac, trei indivizi care nu au făcut nimic la viața lor, deși au avut puterea în mâini. Acum, pentru că nu au niciun […]
Ziua a treia de la Conservative Political Action Conference – CPAC a fost marcată de discursul susținut de Donald Trump, fostul și cel mai probabil viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii. Cu acest prilej, președintele AUR George Simion a subliniat că suveranismul trebuie să fie […]
Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]