Către: Ministerul Afacerilor Interne – în atenția domnului Liviu BUTE, Inspector General al Inspectoratului General pentru Imigrări
De la: Dan TANASĂ, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureş
Subiectul întrebării: Situația imigranților de pe teritoriul României
Stimate domnule Inspector General,
Presa de la București, și nu numai, vorbește tot mai des despre faptul că România este pe punctul de a trece de la o țară de emigranți la una de imigranți. Am ajuns în această situație pe fondul crizei acute de forță de muncă și a lipsei de viziune a celor care guverneză România de 34 de ani, PSD, PNL și UDMR. În loc să genereze strategii pentru a aduce acasă milioanele de români plecați la muncă în Europa, politicienii mărunți cu slugărnicia în suflet de la București facilitează importul masiv de forță de muncă din Asia și Africa.
Ca fost locuitor în Occident, dar și ca cititor de presă străină în mai multe limbi de circulație internațională, vă împărtășesc faptul că nu vreau să văd în România ceea ce văd că se petrece deja în țările din vestul Europei care au mers și ele pe „soluția” importului masiv de forță de muncă din Asia și Africa. Presa din România nu vorbește despre acest fapt însă rețelele de socializare sunt pline de informații care relatează de ce sunt în stare unii imigranți din Asia sau Africa care au ajuns, în unele zone, să facă legea: violuri în grup, jafuri în mijlocul zilei, furturi din magazine etc.. Eu nu vreau să văd așa ceva în România pentru că pentru mine și formațiunea politică pe care o reprezint siguranța românilor este fundamentală. Obligația noastră morală și constituțională în calitate de demnitari ai statului român este să asigurăm bunăstarea și siguranța familiilor de români nu să umplem conturile firmelor de plasare de forță de muncă. Românii sunt un popor tolerant, după am dovedit și în cazul crizei refugiaților din Ucraina, însă alterarea în mod intenționat a climatului de liniște socială din România este inacceptabilă!
În acest context aflu că în 2023, 140.443 de cetățeni străini s-au stabilit în România. În 2022 au venit în România alți 286.500. Cifrele sunt șocante!
În acest context, domnule Inspector General, vă rog să aveți amabilitatea să îmi răspundeți la următoarele întrebări:
1.Care este statistica numărului de cetățeni străini stabiliți în România în ultimii zece ani, defalcat pe fiecare an în parte? Care este țara de proveniență a acestor cetățeni străini, pe fiecare an în parte?
2.Care sunt mecanismele de verificare a cetățenilor străini care vin la muncă în România pentru a ne asigura că aceștia fac ceea ce au declarat?
3.Preconizați că numărul cetățenilor străini care intenționează să se stabilească în România va crește în următorii ani?
Nu există răspunsuri