Președintele Institutului de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu”, liderul senatorilor AUR, Claudiu Târziu, a declarat în deschiderea Conferinței Internaționale „Make Europe Great Again” că, folosind experiența conservatorilor și suveraniștilor de pe alte meridiane, precum și întărind alianța dintre aceste formațiuni, putem înainta mai repede pe drumul schimbării așteptate de popoarele pe care le reprezintă.
Acesta a amintit în discursul său trei direcții de acțiune, de extracție conservatoare, care trebuie urmate urgent pentru a determina o schimbare în bine pentru noi toți.
Potrivit liderului senatorilor AUR, „Europa trebuie să revină la o cultură a vieții. Să renunțe la cultura morții, care este tot mai pregnantă mai ales prin emanațiile ideologice ale Comisiei Europene”.
Claudiu Târziu consideră că Europa trebuie „să repună pe cel mai înalt piedestal viața, cu toate formele ei frumoase de împlinire: constituirea de familii naturale (adică uniunea dintre un bărbat și o femeie, născuți bărbat și femeie, care pot procrea), nașterea de prunci și buna lor educație, grija pentru bătrâni, pentru a avea un apus al existenței lipsit de durere și plin de bucurie. Toate acestea sunt manifestări ale dragostei. Viața e posibilă numai prin dragoste”.
În al doilea rând, Claudiu Târziu a declarat că Europa trebuie să apere și să promoveze vechea sa civilizație, care s-a fondat pe filosofia greacă, dreptul roman și credința creștină. „Această străveche civilizație europeană este astăzi în primejdie din pricina fenomenului migrației”.
A treia direcție de acțiune, în viziunea lui Claudiu Târziu, se referă la Europa care trebuie să acorde din nou importanța cuvenită dezideratului pentru care s-a constituit Uniunea Europeană: pace prin prosperitate.
„Acest deziderat nu poate fi atins cu măsuri eco-marxiste de tipul unora dintre cele conținute de Pactul Verde European. Dimpotrivă, Green Deal este calea sigură de distrugere a unei bune părți din economia statelor din UE, dacă nu a întregii economii, și punerea lor în relație de dependență față de alte economii ale lumii”.
Președintele Institutului de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu” a conchis că, pentru ca Europa să fie grandioasă din nou, ea trebuie să slujească viața, civilizația sa și pacea. „De fapt, și pentru a supraviețui ar trebui să slujească aceleași valori. Toate acestea ar însemna ca Uniunea Europeană, din care fac parte cele mai multe state europene, să se detașeze de ideologia neomarxistă și de mentalitatea totalitară, care vedem că domină azi la Bruxelles”.
Nu există răspunsuri