Cîțu l-a executat pe Nazare de la Finanțe ca să demonstreze că el e liderul cel mai potrivit și mai hotărât să devină președintele liberalilor. Orban nu e de acord cu demiterea lui Cîțu, spunând că el nu vede niciun motiv serios pentru ca Nazare să fie îndepărtat din Guvern.
Iohannis merge pe mâna lui Cîțu (de fapt e invers) și semnează decretul de demitere a ministrului de finanțe într-unul dintre cele mai grele momente ale economiei naționale din ultimii 20 de ani.
Mai grav decât circul politic, guvernul Cîțu încalcă legea cu bună știință. Demiterea lui Nazare deturnează atenția de la depășirea cu 50% din Produsul Intern Brut a datoriei publice, în timp ce legislația obligă Guvernul să prezinte un program de reducere a datoriei.
Cîțu nici n-a publicat un asemenea program, nici n-a anunțat că ar avea de gând s-o facă. Cîțu crede că legea este pentru fraieri, iar el e deasupra legii. AUR îi cere public lui Cîțu să respecte legea Responsabilităţii Fiscal-Bugetare și să vină în Parlament cu programul de stabilizare a deficitului!
Faptul că liberalii joacă stabilitatea țării la ruleta propriului meci intern de putere este cea mai „fericită” ipoteză. Căci, dacă Nazare a plătit cu funcția pentru că s-a opus caruselului nebun al împrumuturilor dorite de aripa Cîțu, atunci e mult mai grav decât partida lor de șeptic pentru șefia PNL.
În acest caz, Cîțu pur și simplu târăște România către un faliment programat, de care vor beneficia alții. În niciun caz românii.
One response
Ma intreb daca si la termenul scadent musiu Catu merge cu asumarea. Vad ca amestecul decident este cu asumarea ,banuiesc ca au stiinta de reversul medaliei adica asomarea .