Andrei Hangan – Întrebare parlamentară – De la elogiul pădurilor la ambițiosul proiect de conservare

Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

De către:  Senator Andrei HANGAN

Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila

Grupul parlamentar: AUR

Şedința Senatului din data de: 25.10.2023

Obiectul întrebării: De la elogiul pădurilor la ambițiosul proiect de conservare

Stimate domnule Ministru,

Unul dintre cele mai prestigioase cotidiene britanice, aduce laude României pentru eforturile Fundației „Conservation Carpathia” de a crea cel mai mare parc național din Europa. Raportul se axează pe conservarea a 100.000 de hectare de sălbăticie și creșterea ecoturismului pentru a susține comunitățile locale.

Așadar, în actualul context se subliniază faptul că, România deține peste șase milioane de hectare de pădure, dintre care multe sunt virgine. Cu toate acestea, defrișările ilegale au avut un impact semnificativ asupra peisajului forestier. Fundația Conservation Carpathia, prin implicarea filantropilor și conservaționiștilor, a reușit să cumpere și să protejeze 26.900 de hectare de pădure, plantând peste patru milioane de puieți și oprirea defrișărilor prin monitorizarea a 75.000 de hectare.

Raportul evidențiază, de asemenea, implicarea comunităților locale și eforturile de a aduce vizitatori prin ecoturism pentru a sprijini economia locală. Un aspect remarcabil este crearea unui “food hub” pentru micii producători locali, contribuind la vânzarea produselor locale.

Este îmbucurător să vedem că eforturile de conservare și ecoturism din România sunt recunoscute la nivel internațional. Cu toate acestea, trebuie să ne întrebăm cum pot autoritățile române sprijini și încuraja astfel de proiecte pentru a asigura durabilitatea și extinderea lor.

Aşadar, fiind în legătură cu subiectul, vă rugăm să ne precizaţi:

– Cum vede Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor colaborarea cu organizații precum Conservation Carpathia și cum intenționează să sprijine extinderea acestor eforturi de conservare?

– Care sunt inițiativele guvernamentale pentru a promova și susține dezvoltarea ecoturismului în România, în special în zonele protejate?

– Cum intenționează ministerul pe care îl conduceți să abordeze problema defrișărilor ilegale și să protejeze pădurile virgine, având în vedere importanța biodiversității și a patrimoniului natural al țării?

– Există programe guvernamentale pentru a implica comunitățile locale în proiecte de conservare și pentru a oferi sprijin financiar pentru inițiative precum cele ale Conservation Carpathia?

– Cum încurajează Ministerul parteneriatele public-private în proiecte de conservare și ecoturism, având în vedere succesul exemplar al Fundației Conservation Carpathia?

– Cum are în vedere Ministerul să gestioneze echilibrul între conservarea pădurilor și necesitățile de dezvoltare economică, având în vedere potențialul conflict dintre conservare și exploatarea durabilă a resurselor forestiere?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

“Să facem puțină lumină între prostiile debitate de unii la televizor: 1. CCR a validat primul tur de scrutin pentru alegerile prezidențiale DUPĂ ce a primit informarea necesară de la CSAT pe baza documentelor ”desecretizate” ieri. Deci nu se poate pronunța iarăși pe speță, la cererea […]
“În Germania asocierea între Stânga, Dreapta și Ecologiști a fost numită Coaliția Semafor, după culorile însemnelor electorale, roșu, galben și verde. Fiindcă sistemul care ne-a adus criza de azi e tot mai fărămițat în țările europene, dar nici nu lasă puterea din mână, la un moment […]
Elena Lasconi și USR au demonstrat din nou că vor să conducă România nu prin dialog, ci prin cenzură și intimidare. Într-un gest scandalos, candidata USR la alegerile prezidențiale a interzis accesul postului România TV la o conferință de presă, arătând clar că respectul față de […]
Poporul român a votat de Ziua Națională, într-un număr mare, pentru forțele suveraniste. Prin votul lor, românii au decis să scoată PSD și PNL de la o guvernare majoritară. Românii și-au făcut vocea auzită, pentru prima oară de mult timp încoace. Ne aflăm într-un moment pe […]
Președintele AUR, George Simion, a purtat pe 3 decembrie discuții cu reprezentanți ai domeniilor cheie din statul român, cu privire la prioritățile din viitoarea legislatură parlamentară. De asemenea, au fost făcuți primii pași pentru crearea Mișcării pentru Reconstrucția României. „Facem un pas către partenerii noștri sociali […]
Claudiu Târziu, europarlamentar și președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, atrage atenția asupra faptului că în ultimele zece zile am putut vedea pe viu o campanie sălbatică de dezinformare îndreptată împotriva mișcării suveraniste din România. Claudiu Târziu a explicat: “Știri complet false despre o așa-zisă […]