Andrei Hangan – Întrebare parlamentară – Comuna Florești, o zonă de depozitare ilegală a deșeurilor

Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

De către:  Senator Andrei HANGAN

Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila

Grupul parlamentar: AUR

Şedința Senatului din data de: 07.11.2023

Obiectul întrebării: Comuna Florești, o zonă de depozitare ilegală a deșeurilor

Stimate domnule Ministru,

Fotografiile recent apărute în spațiul public al presei române, privind comuna Florești, ascund o problemă serioasă – depozitarea ilegală de gunoaie și materiale de construcții. Este momentul ca autoritățile, inclusiv Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor să ia măsuri pentru a stopa această încălcare a normelor de mediu.

În ciuda eforturilor primarului de a evidenția realizările, zona situată lângă hidrocentrală, de lângă râul Someș, devine un iad al gunoaielor, cu impact negativ asupra peisajului și mediului înconjurător. Firmele locale, par să beneficieze de milioanele primite, dar problema depozitării ilegale persistă.

Este dezolant să vedem cum o astfel de problemă afectează calitatea vieții în comuna Florești. Sunt de părere că, este extrem de vital ca autoritățile să acționeze prompt pentru a opri aceste practici și a proteja mediul și comunitatea locală.

Aşadar, fiind în legătură cu subiectul, vă rugăm să ne precizaţi:

– Cum intenționează Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor să ia măsuri imediate pentru a stopa depozitarea ilegală de gunoaie și materiale de construcții în zona menționată din comuna Florești?

–  Există planuri pentru o investigație detaliată a firmelor locale pentru a se asigura că activitățile lor sunt conforme cu regulile de mediu?

– Considerați, în calitate de ministru de resort, că sunt necesare noi proiete legislative pentru a crește sancțiunile pentru depozitarea ilegală și pentru a descuraja practicile nedorite?

– În ce măsură contribuie ministerul pe care îl conduceți să implice comunitatea locală în eforturile de conștientizare și prevenire a depozitării ilegale a deșeurilor?

– Există colaborare între Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și autoritățile locale pentru a aborda problema în mod eficient și a implementa soluții sustenabile?

– Cum se planifică Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor să abordeze cauza de bază a acestei probleme, inclusiv posibilele deficiențe în sistemul de gestionare a deșeurilor la nivel local?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR a luat act de protestele românilor în privința amplasării statuii Hidra a sculptorului contemporan Costin Ioniță în fața grupului statuar al Voievozilor Români, lucrare de artă de for public, din perioada interbelică, șapte dintre statui fiind incluse în lista monumentelor istorice. Întrebarea legitimă este cine […]
Demiterea șefului APIA, Ionuț Lupu, după doar două luni de mandat, pe motiv că ar fi blocat banii pentru fermieri nu este altceva decât o mascaradă făcută de ministrul PSD al agriculturii, Florin Barbu, nimeni altul decât marioneta lui Paul Stănescu, doar pentru a ascunde adevăratul […]
Alături de activistul Tiberiu Boșutar, dăm startul celui mai important proiect inițiat împotriva mafiei pădurilor. AUR înființează Departamentul „Legea Codrului de AUR”, prin care vrem să aducem investigații de proporții despre jaful făcut asupra resurselor țării de șmecheri protejați la nivel local chiar de cei care […]
Alianța pentru Unirea Românilor îi îndeamnă pe românii patrioți, indiferent de culoarea politică, să se alieze la alegerile locale împotriva reprezentanților PNL-PSD, care țin România în subdezvoltare de mai bine de 30 de ani. „Având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate, ne schimbăm […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de StatisticăDe către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țăriiCircumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţăriiObiectul întrebării: Datele recensămintelor generale ale populației României privind […]
Către: Domnul Ion-Marcel CIOLACU, Prim-ministrul RomânieiDe la:Dan TANASĂ, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureş Subiectul întrebării: Renovarea Palatului Victoria Stimate domnule Prim-ministru, Având în vedere anunțul recent al Premierului Marcel Ciolacu privind planurile de reabilitare a Palatului Victoria, finanțate cu fonduri europene, exprimăm preocupare specială asupra […]