Andrei Hangan – Întrebare parlamentară – Comuna Florești, o zonă de depozitare ilegală a deșeurilor

Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

De către:  Senator Andrei HANGAN

Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila

Grupul parlamentar: AUR

Şedința Senatului din data de: 07.11.2023

Obiectul întrebării: Comuna Florești, o zonă de depozitare ilegală a deșeurilor

Stimate domnule Ministru,

Fotografiile recent apărute în spațiul public al presei române, privind comuna Florești, ascund o problemă serioasă – depozitarea ilegală de gunoaie și materiale de construcții. Este momentul ca autoritățile, inclusiv Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor să ia măsuri pentru a stopa această încălcare a normelor de mediu.

În ciuda eforturilor primarului de a evidenția realizările, zona situată lângă hidrocentrală, de lângă râul Someș, devine un iad al gunoaielor, cu impact negativ asupra peisajului și mediului înconjurător. Firmele locale, par să beneficieze de milioanele primite, dar problema depozitării ilegale persistă.

Este dezolant să vedem cum o astfel de problemă afectează calitatea vieții în comuna Florești. Sunt de părere că, este extrem de vital ca autoritățile să acționeze prompt pentru a opri aceste practici și a proteja mediul și comunitatea locală.

Aşadar, fiind în legătură cu subiectul, vă rugăm să ne precizaţi:

– Cum intenționează Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor să ia măsuri imediate pentru a stopa depozitarea ilegală de gunoaie și materiale de construcții în zona menționată din comuna Florești?

–  Există planuri pentru o investigație detaliată a firmelor locale pentru a se asigura că activitățile lor sunt conforme cu regulile de mediu?

– Considerați, în calitate de ministru de resort, că sunt necesare noi proiete legislative pentru a crește sancțiunile pentru depozitarea ilegală și pentru a descuraja practicile nedorite?

– În ce măsură contribuie ministerul pe care îl conduceți să implice comunitatea locală în eforturile de conștientizare și prevenire a depozitării ilegale a deșeurilor?

– Există colaborare între Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și autoritățile locale pentru a aborda problema în mod eficient și a implementa soluții sustenabile?

– Cum se planifică Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor să abordeze cauza de bază a acestei probleme, inclusiv posibilele deficiențe în sistemul de gestionare a deșeurilor la nivel local?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

  Adresată: Domnului Florin-Ionuț BARBU, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 16.06.2025 Obiectul întrebării: Situația industriei de morărit […]
Adresată:  Doamnei Raluca TURCAN, ministru al Culturii De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 18.06.2024 Obiectul întrebării: Protejarea și recuperarea operelor lui Brâncuși de […]
Președintelui AUR, George Simion, i s-a restricționat astăzi accesul în incinta Parchetului General, acolo unde a mers pentru a depune o solicitare de restituire a telefonului mobil, confiscat în mod abuziv de procurori. „E o țară în care procurorii au voie să te ridice în mod […]
Toți cei șase europarlamentari AUR au aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR). „Ne-au cântat prohodul, dar s-au înșelat! Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne […]
  Adresată:  domnului Alexandru RAFILA, ministrul Sănătății De către: Senator Gheorghe Adrian CĂTANĂ Circumscripția electorală: nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 18/06/2024 Obiectul interpelării: fără sprijin guvernamental în țară nu se mai produc medicamente inovative Stimate domnule ministru, România nu mai produce […]
  Adresată: Doamnei Luminiţa-Teodora ODOBESCU, Ministrul Afacerilor Externe De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 16.06.2025 Obiectul întrebării: Înființarea Institutului Cultural Român la Cernăuți […]