Adoptarea principiului suveranității alimentare ca parte a siguranței alimentare a României
Aș vrea să vă atrag atenția asupra unui domeniu care a perturbat România din multe puncte de vedere.
În timp ce Ungaria, Polonia și alte țări afectate au anunțat că vor interzice total importurile din Ucraina, singurul stat care a transmis la Bruxelles că nu are nicio problemă cu produsele din această țară a fost România, prin vocea lui Iohannis, care, apropo, nu mai reprezintă demult interesele României.
Este frustrant să vedem ce se întâmplă cu un domeniu vital pentru economia și suveranitatea noastră!
Guvernul condus de domnul Marcel Ciolacu a mințit când a spus că este vorba despre un tranzit al acestor produse prin țara noastră, mai exact cerealele din Ucraina, de aici ne putem da seama că este incapabil sau nu dorește să vină în sprijinul agricultorilor, nimeni din guvern sau conducerea țării nu a avut voința de a face ceva. Anul trecut, România s-a clasat pe primul loc la importurile de produse agricole din Ucraina, produse cu o valoare de peste 2,8 miliarde dolari.
Iar România va rămâne în continuare o piață de desfacere pentru Ucraina pentru că acordul de liber schimb s-a prelungig până în anul 2025 conform dispozițiilor Comisiei Europene!
V-am auzit pe mulți dintre dumneavoastră că vreți ca România să fie o țară ca afară sau cel puțin așa ați declarat! Atunci haideți să luam exemplul țărilor din afară, care vin cu măsuri concrete în sprijinul fermierilor!
Protestele hotărâte ale fermierilor francezi au dat primele roade! Franța va introduce în lege principiul suveranității alimentare, care îi va da dreptul acestei țări să cultive, să recolteze și să se hrănească potrivit valorilor şi tradiţiilor sale! Mai exact, o rupere totală de globalizarea UE și o separare de politicile sale.
O măsură la fel de importantă anunțată de Executivul francez, la presiunea fermierilor, este demararea unor controale masive la hipermarketurile din țară, pentru a identifica şi sancţiona, după caz, toate abaterile de la legile privind plata corectă a agricultorilor, etichetarea înşelătoare a produselor ambalate şi alte tipuri de fraudă. Rămâne de văzut dacă fermierii francezi vor mai accepta produse în magazine din afara acestei țări, dat fiind acțiunile din ultimul timp, prin care au scos de pe rafturile hipermarketurilor tot ce era din import.
Importurile din Ucraina au sufocat agricultorii români! De ce vocea fermierilor francezi este auzita și a agricultoeilor români nu?
Solicit coaliției de guvernare să introducă, după modelul francez, principiul suveranității alimentare ca măsură absolut necesară pentru menținerea siguranței alimentare a României!
Nu există răspunsuri